12/7/17

Η ψεκασμένη Ελλάδα πρέπει να βρίσκει μύθους να συντηρείται

Οι κακοί τοκογλύφοι – πάντα




Για μια ακόμη φορά έρχεται στην ειδησεογραφία το όφελος της Γερμανίας από την κρίση – χρεώνεται κυρίως στην Ελλάδα. Ένα γερμανικό ινστιτούτο οικονομικών ερευνών ανακοίνωσε πως στην επταετία 2010-17, η χώρα είχε όφελος €100 δισ. από τη μείωση του κόστους δανεισμού. Τέτοιες μελέτες βγαίνουν σχεδόν κάθε χρόνο, με το όφελος βεβαίως να αυξάνει. Λόγω της γερμανικής προεκλογικής περιόδου, η ανακοίνωση είδε δημοσιότητα παραπάνω από το συνηθισμένο στη Γερμανία. Ακριβώς λόγω της συγκυρίας, ο ερευνητής του Ινστιτούτου δεν περιορίσθηκε στη διάχυση της πληροφορίας, αλλά προχώρησε και σε σχόλια: το όφελος είναι μεγαλύτερο από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει το Βερολίνο έναντι της Ελλάδος, οπότε ακόμη και να χαθούν τα δανεικά πάλι κερδισμένοι είναι. Η αμφίσημη πολιτική της γερμανικής αντιπολίτευσης στο ελληνικό ζήτημα βρήκε πάτημα για ανέξοδη ρητορική – κυρίως οι Πράσινοι και «Η Αριστερά», οι σοσιαλδημοκράτες πιο μαζεμένοι. Στην Ελλάδα δόθηκε ξανά η ευκαιρία για τα γνωστά ψεκασμένα με τους τοκογλύφους, τη συνωμοσία να πληρώνει η Ελλάδα για την ευρωπαϊκή κρίση και όλα τα σχετικά. Τι άλλο θέλουμε, κοτζάμ γερμανικό Ινστιτούτο το λέει! Σχεδιασμένα όλα εις βάρος της Ευρώπης, κυρίως όμως εις βάρος της Ελλάδας. Ας τα πάρουμε με τη σειρά.


Για τη συνέχεια AthensVoice

6 σχόλια:

  1. Συμφωνώ και επαυξάνω μνημόνιο για 40 χρόνια ακόμη.Τους πιάσαμε κότσους για μια φορά ακόμη τους Γερμανούς. Γλιτώνουμε και 10 δις το χρόνο οπότε γιατί να βγούμε σε αγορές και κουραφέξαλα που μας έλεγαν οι Σαμαροτσιπροβενιζέλοι?Θα δανειζόμαστε για πάντα από τους Γερμανούς.Θα τα αντέξουμε τα 40 χρόνια δεν μασάμε.Εδώ 2 παγκόσμιους περάσαμε,Τούρκο περάσαμε,μικρασιατική καταστροφή περάσαμε,κατοχή περάσαμε,εμφύλιο περάσαμε,χούντα περάσαμε δεν μασάμε σου λέω!! Εξάλλου στο τέλος ο ήλιος από την ανατολή θα βγει.Έχει ο Θεός θα την περάσουμε,μόνο με την ικανοποίηση ότι πιάσαμε κότσους τους Γερμανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζούμε έναν Πόλεμο,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΌ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΦΟΡΆ,οπου ΟΛΑ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ διότι αυτός ο πολεμος έχει τους στόχους ενός σύγχρονου ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ και πρέπει να λέμε και ευχαριστώ σ αυτον που μας επιτιθέται.Το ακούσαμε και αυτο!!!
      «Η Γερμανία κέρδισε 1,34 δισ. ευρώ καθαρά, από τα δάνεια στην Ελλάδα». Noμιμο, αλλά και ηθικό; αναρωτιέται η Süddeutsche Zeitung http://www.newsbeast.gr/financial/greek-financial/arthro/2765262/i-germania-kerdise-134-dis-evro-kathara-apo-ta-dania-stin-ellada

      Διαγραφή
  2. Ο γνωστός αψέκαστος (σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους Έλληνες) Προκοπάκης με ένα ακόμη πόνημα στην BERLINVOICE.

    Όμως μου προκαλεί εντύπωση που δεν αναφέρει την τεκμηριωμένη άποψη του τζουτζέ του Σόιμπλε, οικονομικού εμπειροτέχνη Ρέντλινγκ, ότι το καλοκάιρι του 2015 χάσαμε 100 δίς επειδή "αργήσαμε" να σκύψουμε στις εξωφρενικές απαιτήσεις της Ευρωμαφίας.

    Παράληψις ή κάτι άλλο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα εγώ ούτε οπαδός του Alex Jones είμαι ούτε οπαδός των συνωμοσιών είμαι ούτε πιστεύω στα UFO (τουλάχιστον σε αυτά που δεν έχουν ανθρώπινη μορφή).Τα δάνεια θα τα πληρώσουμε μέχρι δεκάρας.Θυμάμαι μια δήλωση του Αμερικάνικου Υπουργείου εξωτερικών στο εμπάργκο πριν τον πόλεμο του κόλπου "πετρέλαιο για φάρμακα και τρόφιμα"και αναφερόταν στο Ιράκ.Επίσης αν θυμάμαι καλά τα Ελληνικά κανάλια να παίζουν την δήλωση Άγγλου αξιωματούχου που την εποχή που η Κυπριακή δημοκρατία είχε δηλώσει ότι είχε ανακαλύψει ένα τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου (αναφερόταν στην Αφροδίτη)που κοροϊδευτικά έλεγε ότι έγινε ανακάλυψη ενός τεραστίου κοιτάσματος από φυστικοβούτηρο.....Γιατί τα γράφω αυτά και τι σχέση έχουν με το χρέος??Απλά ο ένας είναι ο τρόπος πληρωμής του Ελληνικού χρέους στην Ε.Ε και έχει 2 σταθερές και δύο μεταβλητές.Οι σταθερές είναι το χρέος και το πετρέλαιο ,τις μεταβλητές να τις βρείτε μόνοι σας.Το φυστικοβούτηρο το έγραψα για την παραπληροφόρηση ότι δεν υπάρχει τίποτα μέχρι να ψάξουμε να το βρούμε.Και επειδή ο μεγάλος μπαμπάς ελέγχει πάντα την ροή..των πραγμάτων..εδώ κολλάει το 2009 και η καούρα κάποιου να φέρει το ΔΝΤ. Γερμανοί μην ξεχνάτε την στρόφιγγα την έχει πάντα ο μπαμπάς πότε την ανοίγει πότε την κλείνει. Πω πω τι επιστημονική φαντασία έγραψα τώρα!!Alex σου έρχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην ξεχνάμε από ποια "σχολεία" βγήκε η Άγγελλα και από ποια ο Αλέξης. Ούτε με μια ζωή φροντιστήρια δεν την πιάνεις Άλεξ. Άκου την να μαθαίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.