22/7/17

Οι γερμανικές εταιρείες που απειλούνται από την κρίση με την Τουρκία

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στις κυβερνήσεις του Βερολίνου και της Άγκυρας έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό στις περίπου 6.800 γερμανικές επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στην τουρκική αγορά. Οι απειλές Erdogan και οι λίστες περί σχέσης με τους επίδοξους πραξικοπηματίες και το δίκτυο του Fethulah Gulen είχαν συνέπεια να εκδοθούν από το Βερολίνο αυστηρές οδηγίες που αφορούν τις γερμανικές εταιρείες στην Τουρκία.
Παρά δε τις διαβεβαιώσεις που έδωσε στη συνέχεια η τουρκική κυβέρνηση προς τους γερμανούς επενδυτές, το κλίμα παραμένει βαρύ, όπως αποτυπώνεται και σε σχετικές ανακοινώσεις των Συνδέσμων Βιομηχάνων και Εξαγωγέων της Γερμανίας. Πολύ περισσότερο μετά τη νύξη του υπουργού Εξωτερικών, Sigmar Gabriel, περί «επανεξέτασης» του συνολικού πλέγματος των διμερών σχέσεων.
Σημειώνεται ότι η Γερμανία είναι σήμερα ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας, με την αξία των συναλλαγών να φτάνει πέρυσι τα 36 δισ. δολάρια.

Για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

  1. Πάντως μετα το πραξικόπημα και με διεθνείς πιέσεις των γνωστών κύκλων η τουρκική οικονομία ανθίσταται σθεναρά και φέτος εχει και ανάπτυξη 3% , η δε τουρκική λίρα απο το Δεκέμβριο και μετα ειναι σταθερότατη... Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με τη Ρωσία και το ρούβλι.Αλλα και με άλλες οικονομίες που ελέχθησαν η θα ε δέχονται πιέσεις.Αντιθετως οι σταθερές δυτικές οικονομίες θνήσκουν.Παραδοξο φαινόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.