30/7/17

Η Τεχεράνη διαμηνύει ότι θα συνεχίσει το βαλλιστικό πρόγραμμά της

Καταδικάζει τις νέες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν

Το Ιράν θα συνεχίσει «με όλες τις δυνάμεις του» το βαλλιστικό πρόγραμμά του, δήλωσε το Σάββατο ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, καταδικάζοντας τις νέες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.
«Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το βαλλιστικό πρόγραμμά μας»  είπε ο Μπαχράμ Γασεμί μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση του Ιράν. «Καταδικάζουμε την εχθρική και απαράδεκτη» ενέργεια των Ηνωμένων Πολιτειών, συνέχισε, αναφερόμενος στις κυρώσεις που υιοθέτησε το Κογκρέσο, οι οποίες θα πρέπει τώρα να εγκριθούν και από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Δύο ημέρες μετά τη Βουλή των Αντιπροσώπων, και η Γερουσία ενέκρινε την Πέμπτη με συντριπτική πλειοψηφία (98 ψήφοι υπέρ έναντι 2 κατά) το νομοσχέδιο που επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα. Στην περίπτωση του Ιράν, οι κυρώσεις επιβάλλονται με αφορμή το βαλλιστικό πρόγραμμά του, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την υποστήριξη, εκ μέρους της Τεχεράνης, οργανώσεων όπως η λιβανέζικη Χεζμπολάχ που έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατική» στις ΗΠΑ.

«Η πολιτική μας στον στρατιωτικό και βαλλιστικό τομέα είναι ξεκάθαρη και αφορά τις εσωτερικές υποθέσεις μας. Οι άλλες χώρες δεν έχουν το δικαίωμα να αναμιγνύονται ή να μιλάνε και ασφαλώς δεν τους δίνουμε αυτό το δικαίωμα», συνέχισε ο Γασεμί.

Ο εκπρόσωπος υποστήριξε ότι στόχος του νόμου που ψηφίστηκε στις ΗΠΑ είναι «να αποδυναμωθεί η συμφωνία για τα πυρηνικά» που υπέγραψαν το 2015 το Ιράν και οι μεγάλες δυνάμεις. «Διατηρούμε το δικαίωμα να προβούμε σε αντίποινα», κατέληξε.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.