27/7/17

Κύπρος: Οργιάζουν οι φήμες για το άνοιγμα Αμμοχώστου υπό τ/κ διοίκηση

ΝΙΚΟΣ ΣΤΕΛΓΙΑΣ
Τις τελευταίες ώρες οι φήμες και οι θεωρίες για το Βαρώσι διαδέχονται η μια την άλλη με γοργό ρυθμό. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Άγκυρα και την άλλη πλευρά της Πράσινης Γραμμής, η Τουρκία μελετά διάφορα σενάρια για το μέλλον του Βαρωσιού.
Πηγές που διατηρούν στενές σχέσεις με την τουρκική κυβέρνηση ισχυρίζονται ότι το άνοιγμα της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου είναι πλέον θέμα χρόνου.Τα τουρκικά σενάρια προβλέπουν το άνοιγμα της κλειστής πόλης υπό τ/κ διοίκηση.
Το εν λόγω σχέδιο έχει την υποστήριξη της τ/κ Δεξιάς και του Κόμματος του Λαού του Κουντρέτ Όζερσαϊ. Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες της "Κ", οι αρμόδιες “αρχές” της ΤΔΒΚ έχουν λάβει το πράσινο φως για να βολιδοσκοπήσουν όλες τις προθέσεις και τα σενάρια για την κλειστή πόλη. Επίσης η τουρκική πλευρά φαίνεται να μελετά το οικονομικό σκέλος του όλου εγχειρήματος που αφορά το ενδεχόμενο της επιστροφής, όλων ή μερικών εκ των χιλιάδων νομίμων κατοίκων του Βαρωσιού.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει η τ/κ Δεξιά αντιμετωπίζει το εν λόγω σχέδιο θετικά. Συγκεκριμένα οι εθνικιστικές παρατάξεις της τ/κ κοινότητας θεωρούν ότι έχει έρθει πλέον η ώρα για το άνοιγμα του Βαρωσιού, μια εξέλιξη η οποία αναμένεται να παρέχει περιθώρια ανάσας στην τ/κ οικονομία.

Στο ίδιο μήκος κύματος, το Κόμμα του Λαού, το οποίο σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την εξουσία, προσεγγίζει θετικά την όλη εξέλιξη. Άλλωστε ο ηγέτης του κόμματος, Κουντρέτ Όζεσαϊ έχει εκφράσει εδώ και καιρό την άποψή του για το άμεσο άνοιγμα της πόλης υπό τ/κ διοίκηση.
Καθημερινή

5 σχόλια:

  1. Ποια η αποψη σου Ινφογνωμων? Επιστρεφουμε η' οχι? Το σπιτι μου ειναι εκει. Μηπως θα γυρισει μπουμερ αχ γκ στους Τουρκους αν επιστρεψουμε? Μηπως η κινηση αυτη βασιζεται στη βεβαιότητα πως δεν θα το πραξουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρωμιέ, θα το σκεφτώ και θα γράψω κάτι.
      Περίμενε.

      Διαγραφή
    2. Αναμενω με αγωνια. Η σκεψη μου ειναι η εξης: 60000-70000 Ελληνοκυπριοι στο ψευδοκρατος των 200000. Με καποιο τροπο λυνεται το Κυπριακο με αυτο τον τροπο αλλα τι θα προκυψει? Αναγνωριση ουσιαστικα του ψευδοκρατους? Η' η φθορα του και η καρατομιση του οταν το 40% θα το αποτελουμε εμεις?
      Νομιζετε οτι εχουμε τους ανθρωπους, να παρουν τα μολυβια και να επεξεργαστουν λιγο πονηρα τα πραματα?

      Διαγραφή
    3. Δεν θα χρειαστεί να αγωνιάτε αν συνειδητοποιήσετε ότι η πονηριά δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο δικό μας.

      Διαγραφή
  2. Παρακολουθώντας διάφορα τοπικά έθιμα σε γιορτές και πανηγύρια άκουγα συνεντεύξεις από ντόπιους δημοτικούς άρχοντες, λαογράφους ερευνητές, ιστορικούς, ερασιτέχνες και μη. , να αναλύουν τα της ευωχίας λέγοντας μεταξύ άλλων ότι μέρος των ..."παραδοσιακών" εορτασμών αφορούσε το κομμάτι που χαίρονταν και χόρευαν τα ραγιάδια επειδή το 1700κάτι ή το 1800τάδε ο δείνα πασάς στην χ,ψ περιοχή μεγαλοψύχως επέτρεψε στα γκιααούρια να φέρουν όπλα ή να μπορούν παίρνουν νερό από κάπου που ως τώρα δεν μπορούσαν ή να καλλιεργήσουν κάπου, ή να λειτουργηθούν κάπως κάπου κοκ, ή ή... Και δώσ' του χαρά και πηδήματα τα γκιαουράκια. Σφάξε με πασά μου να αγιάσω και χάϊδεψέ με να ξαναμανααγιάσω. Έτσι θα το πάμε; Θα μας ανοίξει την αγκαλιά του ο επιβήτωρ να πάμε στα σπίτια μας και τι ωραία τι καλά; Θα πάμε; Με τι όρους; Ε καλά τι ρωτάω τώρα...με τι όρους!! Λες και δεν ξέρουμε ότι τα πάντα εξαρτώνται από το πώς και από ποιά πλευρά θα ξυπνήσει ο πασάς. Είμαστε στο 2017 και ακόμα σκεφτόμαστε με όρους Οθωμανικής κατοχής. Α ρε Νετανιάχου που μας χρειάζεται...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.