31/7/17

Οι κυρώσεις στη Ρωσία αναζωπυρώνουν έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο

Του Norman Solomon

Μετάφραση Στέργιος Σεβαστιάν 
Η προσπάθεια να επιβληθούν περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία μπορεί να μοιάζει σωστή. Αλλά η αναζοπύρωση ενός νέου Ψυχρού Πολέμου, μπορεί μόνο να ωθήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες προς τη λάθος κατεύθυνση. Ήρθε η ώρα να απομακρυνθούμε από μια πορεία σύγκρουσης, και όχι να κάνουμε άλμα στο κενό.
Ότι και να νομίζετε για τον Βλαντιμίρ Πούτιν ή τον Ντόναλντ Τράμπ για το θέμα αυτό, δεν παύουν να είναι οι πρόεδροι των πυρηνικών υπερδυνάμεων του πλανήτη. Η συσσώρευση κυρώσεων στη Ρωσία, σημαίνει κλιμάκωση των εντάσεων. Και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.
Όταν ξεκίνησε αυτό το έτος, το Δελτίο των Πυρηνικών Επιστημόνων μετακίνησε την εκτίμηση ρίσκου Doomsday Clock πιο κοντά στα μεσάνυχτα της Αποκάλυψης από οποιαδήποτε χρονική στιγμή από το 1953. «Η πιθανότητα παγκόσμιας καταστροφής είναι πολύ υψηλή και οι ενέργειες που απαιτούνται για τη μείωση των κινδύνων καταστροφής πρέπει να ληφθούν πολύ σύντομα», προειδοποίησε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του δελτίου.
Αν οι νέες κυρώσεις στοχεύσουν τη Ρωσία, τα ευκόλως προβλέψιμα αποτελέσματα θα περιλαμβάνουν οργισμένες απαντήσεις από το Κρεμλίνο και περισσότερο πολωμένες στάσεις και στις δύο χώρες, καταστρέφοντας τις προοπτικές για ύφεση, ενισχύοντας παράλληλα μια καθοδική σπείρα αμοιβαίας εχθρότητας.
Οι Δημοκρατικοί βουλευτές δικαιολογημένα χλευάζουν τους Ρεπουμπλικάνους για την «άρνησή της κλιματικής αλλαγής», αλλά αμφότερα τα κόμματα είναι εγκλωβισμένα σε ένα είδος «άρνησης πυρηνικού πολέμου», σε σχέση με τη Ρωσία. Το τελευταίο νομοσχέδιο για τις κυρώσεις είναι μέρος μιας εμμονικής καταγγελίας της Ρωσίας, που αφήνει ελάχιστα περιθώρια για εξέτασης τρόπων μείωσης του κινδύνου ενός πυρηνικού πολέμου μεταξύ των δύο χωρών.
Ένας τέτοιος πόλεμος θα ήταν τρομακτικός. "Ένας πόλεμος που θα διεξαγόταν με τα αναπτυγμένα πυρηνικά οπλοστάσια των ΗΠΑ και της Ρωσίας, θα άφηνε τη Γη σχεδόν ακατοίκητη", σύμφωνα με τον Steven Starr, πρώην μέλος του εθνικού συμβουλίου των Φυσικών κοινωνικής ευθύνης.
Σε μια προειδοποίηση του, τον περασμένο χειμώνα, ο πρώην υπουργός Άμυνας Γουίλιαμ Πέρυ είπε: «Επιστρέφουμε στο είδος των κινδύνων που είχαμε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου». Αυτές οι ανησυχίες είναι ακόμα πιο σχετικές και επείγουσες τώρα: «Ξεκινάμε ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο. Μοιάζουμε να υπνοβατούσε σε αυτόν τον νέο αγώνα πυρηνικών εξοπλισμών ".
Ενώ προχωρούν σε κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οι υπνοβάτες του Καπιτωλίου θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της ανθρωπότητας.

https://www.google.gr/amp/amp.usatoday.com/story/104017496/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.