17/7/17

Η Τουρκία συνεχίζει να χτίζει απτόητη στρατιωτική βάση στο Κατάρ

Τη στρατιωτική της παρουσία στο Κατάρ «χτίζει» η Τουρκία,σύμφωνα με σύμβουλο του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που οι σαουδαραβικές χώρες που έχουν κάνει εμπάργκο στη μικρή χώρα του Κόλπου ζητούν την απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων από το Εμιράτο.
«Η σταθερή ενίσχυση της παρουσίας της Τουρκίας συνεχίζεται εκεί, για την προστασία των συνόρων και την ασφάλεια της κυβέρνησης του Κατάρ», ανέφερε σήμερα ο σύμβουλος του Ερντογάν, Ιλνούρ Τσεβίκ. Εξάλλου, όπως γράφει η Hurriyet, η Τουρκία έχει επιστρατεύσει δεκάδες κομάντος και μονάδες πυροβολικού στο Κατάρ.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η απαίτηση της συμμαχίας της Σαουδικής Αραβίας  ισοδυναμεί με παρέμβαση στο «κυριαρχικό δικαίωμα» της Τουρκίας.
Η τουρκική κυβέρνηση έχει ταχθεί στο πλευρό  στο Κατάρ απέναντι στα τέσσερα έθνη που αποφάσισαν να κόψουν τους διπλωματικούς και τους εμπορικούς δεσμούς με το εμιράτο στις 5 Ιουνίου. Εκτοτε έχουν δώσει στην κυβέρνηση του Κατάρ τελεσίγραφο 13 σημείων προκειμένου να άρουν το εμπάργκο, μεταξύ των οποίων και ο τερματισμός της στρατιωτικής παρουσίας της Τουρκίας στο Κατάρ.
Πηγή

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.