26/7/17

Τι συνέβη μόλις στην Πολωνία;

Όχι, δεν μιλώ για τον λόγο του Προέδρου Trump, ούτε για την επίσκεψη του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες κάτι πολύ πιο δραματικό βρίσκεται σε εξέλιξη σε μια χώρα που θεωρείται από τους στενότερους φίλους των ΗΠΑ και παραμένει μέχρι σήμερα ένα από τις πιο εντυπωσιακά παραδείγματα πετυχημένης μετάβασης από τον κομμουνισμό. 
Η πολωνική κυβέρνηση του Κόμματος του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS) προωθεί μέσω του κοινοβουλίου μια ευρεία μεταρρύθμιση της δικαστικής εξουσίας. Με την έγκριση αυτής της μεταρρύθμισης από τη Γερουσία, οι αλλαγές θα δώσουν στους πολιτικούς έναν βαθμό ελέγχου επί της δικαστικής εξουσίας που η Πολωνία έχει να δει από τις μέρες του κομμουνισμού. 

Για τη συνέχεια Liberal

4 σχόλια:

  1. Η Πολωνισ δεν δέχεται Πρόσφυγες, ειναι Χριστιανικό κράτος και πρέπει να γίνει Ευρωπαϊκό, στα Πρότυπα του Soros. Την δουλειά αυτή την αναλαμβάνουν πρώην Πράκτορες του Κομμουνιστικού κόμματος, υποταγμένοι στο Σιωνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έχουν και οι Πολωνοί τα ίδια με εμάς , δηλαδή μια διεφθαρμένη και διορισμένη (από τις περασμένες κυβέρνησεις του Ντοναλντ Τούσκ* κ.α) δικαιοσύνη που στήριξε το ξεπούλημα των φιλέτων της πολωνικής οικονομίας (τράπεζες , τηλεπικοινωνίες, ενέργεια κλπ) στους ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ .
    Η νέα κυβέρνηση -που την κοπανάνε οι νεοφιλελλέδες- θέλει να τους περάσει δικαστήριο και αυτοί προφανώς αντιδρούν , δεν θέλουν λένε να χάσουν το δικαίωμα στην ελευθερία να ξεπουλάς τον πλούτο των άλλων....



    * τζάμπα τον κάνανε πρόεδρο της ΕΕ και καμαρώνει σαν σκερπάνι ! έδωσε στους γερμανούς τα πάντα - και σε καλές τιμές!-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε, οι Γερμανοί ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν το '40 το κάνουν τώρα!

      Διαγραφή
  3. Το άθρο δημοσιεύτηκε στο American Enterprise Institute for Public Policy Research και αναμεταδίδεται στην Ελληνική από το γνωστό νεοφιλέ Liberal.gr. Αδέσμευτη δημοσιογραφία που λέμε.

    Τι είναι το American Enterprise Institute for Public Policy Research ;

    Κορυφαίο υπερσυντηρητικό Think Tank που ξεκίνησε τις "δουλειές" το 1938 και διακρίθηκε κυρίως επί Μπούς και για την υποστήριξη όλων των στρατιωτικών επεμβάσεων της Αμερικής όπως Ιράκ, Αφγανιστάν, Συρία, Λιβύη.

    Οι θέσεις του είναι εναρμονισμένες με την μαφία των πολεμοκαπήλων νεοταξιτών της Ουάσιγκτον και της οικονομικής κλίκας που προωθεί την παγκοσμιοποίηση. Ετήσιος προυπολογισμός 50 εκ. δολλάρια. Δεν είναι κ΄ άσχημα για να γράφεις αρθράκια προπαγάνδας.

    Το συγκεκριμένο άρθρο εκφράζει την δυσπεψία των νεοταξιτών για την κυβέρνηση της Πολωνίας που έχοντας διαγνώσει ότι το φίδι της διαπλοκής θα επιτεθεί του κόβει το κεφάλι με το έτσι θέλω.

    Το ενδιαφέρον είναι ότι οι μεροκαματιάρηδες του Σόρρος στις πλατείες δεν φαίνεται να έχουν πλεμόνι για καυγά. Ελλειπής χρηματοδότηση ή τους πήρανε χαμπάρι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.