14/7/17

Ενας στους τέσσερις εργαζομένους στον ΟΛΠ θέλει μετάταξη στο Δημόσιο


Ο ένας στους τέσσερις εργαζομένους στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) εκδήλωσε ενδιαφέρον για να μεταταχθεί στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της «Κ», τόσο από το υπουργείο Ναυτιλίας όσο και από τον ΟΛΠ, έχουν ήδη κατατεθεί περί τις 250 δηλώσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος στη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο της σχετικής διαδικασίας που άνοιξε στις αρχές του μήνα. Μάλιστα, μέχρι στιγμής μόνον τέσσερις περιπτώσεις αφορούν διοικητικούς υπαλλήλους και πτυχιούχους μηχανικούς και η συντριπτική πλειονότητα αφορά εργατοτεχνίτες.
Κύκλοι του ΟΛΠ αλλά και του υπουργείου δεν αποκλείουν ο αριθμός αυτός να αγγίξει τελικά ακόμα και τους 300 ή και 350 εργαζομένους. Με δεδομένο πως το απασχολούμενο προσωπικό ανέρχεται σε 1.088 άτομα, σύμφωνα με την τελευταία παρουσίαση της διοίκησης της εισηγμένης στην ένωση θεσμικών επενδυτών, το δυνητικό ποσοστό αποχώρησης μπορεί να ανέλθει ακόμα και στο 30%. Την ίδια ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου όσο και οι διαπραγματεύσεις για τις νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην εταιρεία, καθώς η τελευταία σύμβαση μαζί με τη μετενέργεια λήγει στις αρχές του φθινοπώρου.

Για τη συνέχεια Kathimerini

1 σχόλιο:

  1. Και ειχα μεινει με την εντυπωση οτι το ξεπουλημα, συγνωμη..οι αποκρατικοποιησεις-επενδυσεις φερνουν αυξησεις μισθων και προσληψεις. Κατι λαθος καταλαβαμε ή καποιοι παλι μας ειπαν ψεματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.