21/7/17

Σόιμπλε: Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε για την ασφάλεια όσων ταξιδεύουν στην Τουρκία

«Όποιος ταξίδευε εκεί γνώριζε καλά πως εάν του συμβεί κάτι δεν μπορεί κανείς να τον βοηθήσει» - Δήλωση στην εφημερίδα Bild

«Η Τουρκία συλλαμβάνει εν τω μεταξύ αυθαίρετα (πολίτες) και δεν τηρεί τις ελάχιστες προξενικές προϋποθέσεις. Αυτό μου θυμίζει πως ήταν παλιά η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας. Όποιος ταξίδευε εκεί γνώριζε καλά πως εάν του συμβεί κάτι δεν μπορεί κανείς να τον βοηθήσει. Εάν η Τουρκία δεν εγκαταλείψει αυτά τα παιχνιδάκια -όπως και με την επίσκεψη Γερμανών βουλευτών στην αεροπορική βάση του Ικονίου- θα πρέπει να πούμε στους πολίτες ότι ταξιδεύουν στην Τουρκία αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τον κίνδυνο, να πούμε ότι δεν μπορούμε να σας εγγυηθούμε τίποτα πλέον» είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην εφημερίδα Bild.
Oι δηλώσεις Σόιμπλε γίνονται μια μέρα μετά την έκδοση από την Γερμανία ταξιδιωτικής οδηγίας για την Τουρκία, με την οποία το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών συνιστά «εξαιρετική προσοχή» σε όσους προτίθενται να ταξιδέψουν στην χώρα αυτή.
 
Επίσης και ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εσωτερικών Χάικο Μάας δήλωσε κάτι ανάλογο στην Bild: «Ένα πράγμα είναι σαφές: όποιος ταξιδεύει στην Τουρκία δυστυχώς δεν κάνει διακοπές σε ένα κράτος δικαίου».
Πρώτο Θέμα

3 σχόλια:

 1. Ριχτους κι αυτους ένα μνημόνιο! κούτσαβλε ....να μάθουν !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ταξιδιωτικές οδηγίες και βλακείες! Αν είσαι πράγματι ηγέτης κυβερνήτης (υπάρχει παραστατικότατη λαϊκή έκφρασι, αλλά σέβομαι τον χώρο που με φιλοξενεί), που νοιάζεται για το λαό του, κι όχι απλώς εκφραστής μικροπολιτικής κι ιδιωτικών συμφερόντων, τότε βγάζεις την ταξειδιωτική οδηγία για να προειδοποιήσης τους πολίτες σου, αλλά μαζί με μια ρηματική διακοίνωσι ότι την επόμενη φορά που θα συλληφθή αδίκως και παρανόμως πολίτης σου ή που τα προξενικά ειωθότα δεν θα τηρηθούν, τότε η απάντησί σου θα είναι να πας με τα κανόνια σου και να διαλύσης την πρωτεύουσά τους! Κι όταν χρειαστή, πράγματι να το κάνης! Ειδικά αν είσαι μια υποτιθέμενη μεγάλη δύναμη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάτι σαν την Ελλάδα δηλαδή. Η Γερμανία δεν είναι Μεγάλη Δύναμη, ούτε πραγματική ούτε υποτιθέμενη. Μεγάλη δύναμη είναι αυτή που μπορεί να έχει στρατιωτική παρουσία στις 5 ηπείρους και 7 θάλασσες. Ο,τι κάνει με την οικονομία και την διπλωματία το μπορεί. Ας μη μιλάμε εμείς οι στα τέσσερα.

   Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.