24/7/17

Συμφωνία στο Κογκρέσο για κυρώσεις στη Ρωσία - Με «λουρί» στον Τραμπ

Προς ψήφιση εντός των επόμενων ημερών ημερών
Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο κατέληξαν σε συμφωνία για το πλαίσιο επιβολής νέων κυρώσεων σε Ρωσία, Ιράν και Βόρειο Κορέα -με το εξίσου σημαντικό σημείο πως περιλαμβάνεται και... «διακόπτης ασφαλείας» για την περίπτωση που ο Λευκός Οίκος προσπαθήσει να χαλαρώσει μέτρα εναντίον της Μόσχας.
Το νομοσχέδιο, που αφορά την στάση απέναντι στην Τεχεράνη, είχε ψηφιστεί τον περασμένο μήνα στη Γερουσία αλλά είχε «κολλήσει» στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία πρότεινε την προσθήκη μέτρων και κατά της Βορείου Κορέας. 

Πλέον, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή Κέβιν Μακάρθι, και το δεύτερο Σώμα είναι έτοιμο να ψηφίσει το νομοσχέδιο όταν επιστρέψει για ψηφοφορία. Ο Μακάρθι ανέφερε πως η ψηφοφορία αναμένεται να γίνει την Τρίτη.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα έπρεπε επίσης να υποβάλει στο Κογκρέσο αναφορά για προτάσεις μέτρων που «μεταβάλλουν σημαντικά» την αμερικανική εξωτερική πολιτική σε σχέση με τη Ρωσία. 

Κάτι τέτοιο, για παράδειγμα, θα συνιστούσε η ανάκληση των τελευταίων μέτρων του Ομπάμα κατά της ρωσικής διπλωματικής αποστολής. Η Μόσχα έχει καλέσει επίμονα τις τελευταίες ημέρες την Ουάσινγκτον να ανακαλέσει εκείνα τα μέτρα του Δεκεμβρίου.

Βάσει του νομοσχεδίου, το Κογκρέσο θα έπρεπε να εξετάσει για 30 ημέρες τις όποιες προτάσεις του Λευκού Οίκου «μετέβαλαν σημαντικά» την στάση των ΗΠΑ και έπειτα να εγκρίνει ή να απορρίψει τις προεδρικές κινήσεις. 

Στόχος αρκετών μελών του Κογκρέσου, όπως αναφέρει το Reuters, είναι να σταλεί μήνυμα στον Τραμπ να κρατήσει σκληρή γραμμή απέναντι στη Ρωσία.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.