26/7/17

Πολιτικό άσυλο ζητά ο Σεβάν Νισανιάν από την Ελλάδα

  • (Φωτ.: armenianweekly.com)
Ο Αρμένιος συγγραφέας και διανοούμενος Σεβάν Νισανιάν απέδρασε στις 14 Ιουλίου από τις φυλακές Φώκαιας της Τουρκίας και τώρα βρίσκεται στην Ελλάδα, ζητώντας πολιτικό άσυλο. Όπως μάλιστα είπε σε συνέντευξή του στο Armenpress θα ήταν πολύ ευτυχής να περνούσε στην Ελλάδα «αυτή τη νέα περίοδο στη ζωή μου».

«Πάντα ένιωθα την Ελλάδα ως δεύτερη ή τρίτη πατρίδα μου. Είναι μια όμορφη και πολιτισμένη χώρα», είπε.
Ο Σεβάν Νισανιάν είπε ότι παρόλο που προετοιμαζόταν 1,5-2 χρόνια για να δραπετεύσει από τις τουρκικές φυλακές, τελικά ήταν εύκολο και δεν υπήρξαν προβλήματα. «Περπατήσαμε και φύγαμε...» εξήγησε. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου Αράξ Κασιάν για το εάν φοβάται για την οικογένειά του που βρίσκεται ακόμα στην Τουρκία, ο Αρμένιος διανοούμενος είπε πως «Τα τρία μεγαλύτερα παιδιά μου προς το παρόν βρίσκονται στις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Τουρκία. Είναι ώριμοι και λογικοί άνθρωποι, δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να τους συμβεί κάτι.»
Ο Νισανιάν είπε ότι φεύγοντας από τη φυλακή άφησε ρούχα και εσώρουχα αλλά όχι τα βιβλία και τα τετράδιά του. Στη φυλακή, πρόσθεσε, «έγραψα ένα βιβλίο για την ιστορία της τουρκικής γλώσσας, όπως επίσης και για τον διάλογο μεταξύ των θρησκειών. Θα χρειαστεί ακόμα ένας χρόνος για να προετοιμαστεί για να εκδοθεί. Επιπλέον, έγραψα ένα βιβλιαράκι με τα γράμματα μου στη μικρή κόρη μου Αναχίτ, αλλά αυτό δεν είμαι ακόμη σίγουρος εάν θέλω να το εκδώσω.»

9 σχόλια:

  1. Δε κοιτάς και αλλού για άσυλο; Σε καμιά πραγματική χώρα; Εδώ θα σε απελαύνουν 5-6 υπουργοί μαζί, χεσμένοι από φόβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να δοθεί άσυλο σε όλους όσους διώκονται στην Τουρκία. Οι οποίοι στην συνέχεια με το διαβατήριο του ΟΗΕ, θα μπορούν να μεταβούν εκεί που θέλουν.
    Ετσι λύνεται το θέμα. ΑΠΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν η κυπριακή κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την χορήγηση πολιτικού ασύλου στους τούρκους αξιωματικούς και οπλίτες που ήθελαν να αυτομολήσουν πέρσι με το "πραξικόπημα", ίσως το κυπριακό να είχε λυθεί ντεφάκτο...

      Διαγραφή
  3. Αφου ειναι Αρμενιος γιατι δεν μπορει να παει ανετα στην Αρμενια ?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεί να μην μπορεί να πάει άνετα στην Αρμενία. Ο Μητσοτάκης το 1967, γιατί πήγε στην Τουρκία και όχι στην Ιταλία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Κιτσαρας.
      Διαβασε τον αρθρο του Ινφογνωμονα της 17/01/2010 και θα καταλαβεις γιατι πηγε ο Μητσοτακης τοτε στην Τουρκια και οχι στην Ιταλια.
      Ασε που η Ιταλια δεν διαθετει καποιους Δοκτορες Κιτσικιδες που μοιραζουν τα βραβεια Ιπεκτσι.
      Απο Ιταλια πλεον μας ερχονται πληρωμενες μελετες για τους τηλεοπτικους σταθμους.

      Διαγραφή
  5. Εντάξει, τώρα κατάλαβα οτι ο Αρμένιος έπρεπε να πάει στην Αρμενία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Κιτσαρας.
      Αγαπητε,σου απαντησα για την απορια σου με τον Μητσοτακη αλλα μαλλον δεν εκανες τον κοπο να διαβασεις το αρθρο της 17/01/2010.
      Και φυσικα κατ'εμε αν καποιος οσο συμπαθης και φιλος να ειναι αφου εχει την δυνατοτητα να μεταβει στην πατριδα του και δεν το κανει αλλα η 'μεταβαση' του δημιουργει προβλημα στην φιλη χωρα που επικαλειται,μαλλον επιδιωκει να την μπλεξει.
      Ο εχθρος του εχθρου μου δεν ειναι παντα φιλος μου.
      Υ.Γ. Τον ανθρωπο δεν τον γνωριζω απλως σκεψεις κανω.

      Διαγραφή
    2. Ρε κοπελιά μου, έχεις επίγνωση τι σημαίνει να έχεις δραπετεύσει από την φυλακή, να είσαι καταζητούμενος, να υπάρχει η φωτογραφία και τα στοιχεία σου σε όλα τα σημεία ελέγχου (αεροδρόμια, σταθμούς τρένων κλπ) της Τουρκίας και ειδικά σε αυτά κοντά στα σύνορα με την Αρμενία επειδή ως αρμενικής καταγωγής μάλλον θα έχεις και έναν επιπλέον λόγο να πας εκεί και να βρίσκεσαι μια ανάσα από την ελευθερία στην Ελλάδα;
      Βάλε κάτω έναν χάρτη να δεις πόσο δύσκολο ακόμα και για τουρίστα με χαρτιά είναι να πάει οδικώς στην Αρμενία και μετά μου ξαναλές για μητσοτάκη που το έκανε για να μην δημιουργήσει πρόβλημα στην Ιταλία.
      Οι φυλακές της Φώκαιας βρίσκονται πολύ κοντά και απέναντι από Χίο και Λέσβο.
      Τι να πω; Σηκώνω τα χέρια ψηλά!!!

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.