26/7/17

Αμερικανική υπηρεσία παρείχε πληροφορίες για το τουρκικό φορτηγό πλοίο στο Αιγαίο που διώχτηκε για ναρκωτικά από το Λιμενικό

Η αμερικανική οργάνωση για την καταπολέμηση των ναρκωτικών (DEA) βρίσκεται πίσω από πληροφορίες που μεταβιβάστηκαν στις ελληνικές αρχές, για ένα φορτηγό πλοίο με τουρκική σημαία, στο οποίο η ελληνική ακτοφυλακή έβαλε πύρ στο Αιγαίο Πέλαγος στις 3 Ιουλίου, το οποίο φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά, ανέφερε η Habertürk στις 25 Ιουλίου.
Η ελληνική ακτοφυλακή έριξε 16 σφαίρες στις 3 Ιουλίου στο τουρκικό εμπορικό πλοίο, το M / V ACT, το οποίο μετέβαινε από το λιμάνι του İskenderun (Αλεξανδρέττα) στη νότια Τουρκία, στο λιμάνι İzmit (Νικομήδεια) στη βορειοδυτική Τουρκία. Οι ελληνικές αρχές ανέφεραν αργότερα ότι το πλοίο δεν υπάκουσε στις κλήσεις τους να σταματήσει σε ελληνικό λιμάνι και ότι το φορτηγό πλοίο φέρεται να μεταφέρει ναρκωτικά.
Αργότερα, οι τουρκικές αρχές απέστειλαν διπλωματική νότα στην Ελλάδα ζητώντας λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό. Στη συνέχεια, η Ελλάδα δήλωσε ότι η αμερικανική υπηρεσία καταπολέμησης των ναρκωτικών (DEA) τους είχε παράσχει πληροφορίες σχετικά με ένα περιστατικό παράνομης διακίνησης ναρκωτικών και καθώς το τουρκικό φορτηγό ξηρού φορτίου "είχε αρνηθεί τις προειδοποιήσεις", "πυροβόλησαν" στις ασφαλείς θέσεις του πλοίου ως διαδικασία", σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε η Habertürk.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις ελληνικές αρχές, η τουρκική ακτοφυλακή είχε δέσει το πλοίο στο λιμάνι της Μαρμαρίδος στην ακτή της Μεσογείου, όπου μετά από επιθεώρηση με σκυλιά ανιχνευτών, δεν βρέθηκαν ναρκωτικά.
Στη συνέχεια, η Τουρκία ζήτησε από τα γραφεία της DEA στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα την πηγή της πληροφορίας τους, σύμφωνα με την εφημερίδα. Οι υπάλληλοι του οργανισμού των Η.Π.Α., σύμφωνα με αναφορές, είχαν αρχικά ισχυριστεί ότι οι πληροφορίες δεν ήταν δικές τους. Η Τουρκία τότε τους είπε "να παράσχουν την απαραίτητη εξήγηση" σχετικά με το περιστατικό.
Ο οργανισμός δεν έχει δώσει εξηγήσεις μέχρι στιγμής, αν και έχουν περάσει δύο εβδομάδες, ανέφερε η Habertürk.
Εν τω μεταξύ, η Τουρκία επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά από τις ελληνικές αρχές ότι έλαβαν πληροφορίες από την DEA.
Μετάφραση: Στέργιος Σεβαστιάν



3 σχόλια:

  1. Για να καταλάβω ο τάλας... δεν είμαστε ικανοί για ρεσάλτο σε εμπορικό με καταγγελίας για ναρκωτικά; Ανίκανοι ή συνεργοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο την στιγμη που το πλοιο παρ'ολες τις προειδοποιητικες βολες του Λ.Σ. δεν σταματησε ειναι ηδη υποπτο για παρανομη μεταφορα οπλων η ναρκωτικων.
    Το γεγονος επιβεβαιωνεται επισης απο την χειρα βοηθειας που του παρειχε το τουρκικο Λ.Σ. ,το οποιο το οδηγησε σε ασφαλη λιμενα και ισχυριστηκε οτι το εψαξε και δεν βρηκε τιποτα,αυτο μας ελειπε να ευρισκε.
    Ειναι παγια πρακτικη σε τετοιες περιπτωσεις να μπευρδευουνε τα πραγματα οι εχοντες δωσει την πληροφορια αφου επισημως δεν ευρεθη τιποτα.
    Η DEA σπανιοτατα πεφτει εξω αφου γνωριζει απο τον λιμενα εκκινησης τα φορτωμενα ναρκωτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιμένω. Ανίκανοι ή συνεργοί; (Εννοείται ότι το ερώτημα δεν απευθύνεται σε σας, Ναιας)

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.