17/7/17

Η «κυπριακή εθνική ταυτότητα» που ανακάλυψε ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς

Η πλειονότητα του λαού της Μεγαλονήσου είναι και νιώθουν μόνο Ελληνες
Φαήλος Κρανιδιώτης
Ο Νίκος Κοτζιάς, στη συζήτηση στη Βουλή για την Κύπρο, διέπραξε ένα γλωσσικό και πολιτικό ολίσθημα, αναφερόμενος σε «Κυπριακή εθνική ταυτότητα», για το μέλλον. Μαρξιστής αλλά με ευρύτερη μόρφωση, θα έπρεπε να γνωρίζει πόσο μακρά και επίπονη πολιτισμική και φυλετική διεργασία είναι η δημιουργία ενός έθνους.
Η «κυπριακή εθνική ταυτότητα» ανήκει στην ίδια συνομοταξία του φυσικού βίου με τον μονόκερο, τις γοργόνες, τον φοίνικα που αναγεννάται από τις στάχτες του και τους δράκους που πετούν και φτύνουν φλόγες.
Πιθανώς η αποστροφή του να ήταν μία παραχώρηση στους 53, μία διαρκής παράσταση ιδεολογικού μηδενισμού, με στοιχεία μισελληνικού ψυχιατρείου. Ανησυχούν αυτοί οι πουθενάδες που επιβίωσαν στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ διότι η κυβέρνηση σε μερικά εθνικά θέματα δεν ακολουθεί τη γραμμή που οδηγεί ντουγρού στη μειοδοσία. Ο Τσίπρας κι ο Κοτζιάς εδώ σοφά επιλέγουν να αποφύγουν να τους βάλει η Ιστορία, ως ολετήρες της Κύπρου, στην ίδια σελίδα με τον αποβιώσαντα ισοβίτη Δημήτριο Ιωαννίδη.

Στην Κύπρο υπάρχει ελληνική πλειονότητα, τουρκοκυπριακή μειονότητα, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία είναι εξισλαμισμένοι Ελληνες, Αρμένιοι και Μαρωνίτες. Εχει επίσης αγρινά (αγριοκάτσικα) και κουρκουτάες (είδος μεγάλης σαύρας). Κύπριους σκέτους, αυτοφυείς και με κυπριακό αίσθημα ταυτότητας δεν έχει. Παρά τον ανεξάρτητο βίο 60 ετών, δεν φυτρώσανε ακόμα. Η αλήθεια είναι πως τέτοιον μεταλλαγμένο τεχνητό σπόρο τον φύτεψαν οι Αγγλοι και οι πράκτορές τους, η παράδοξη και αγγλόφιλη κυπριακή Αριστερά, η μόνη στον κόσμο που απείχε από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του λαού της, όπως και μέρος της μεταανεξαρτησιακής ηγέτιδας τάξης, όμως φύτρωσε ένα ζαβό στέρφο κλαράκι, πιο κοντό κι από μαϊντανό.

Με κατασκευάσματα ετεοκυπριακής - φοινικικής καταγωγής, που μπορεί να υιοθετήσει ιστορικός μόνον έπειτα από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και άνοια, προσπάθησαν να αυτονομηθούν από τις μητέρες πατρίδες. Δεν έκατσε. Και ούτε πρόκειται. Οι ελάχιστοι υποστηρικτές της θεωρίας του ψωραλέου «κυπριακού» μονόκερου κέρδισαν μόνον τον χαρακτηρισμό «Νεοκύπριοι», συνώνυμο του προδότη για την πλειονότητα, και τους έμειναν μόνον τα... κέρατα.

Τα χιλιάδες χρόνια διεργασίας για τη γένεση του ελληνικού έθνους, που πολύτιμο κομμάτι αποτελεί η πλειονότητα του λαού στην Κύπρο, χρειάστηκαν κάτι πολύ παραπάνω από κυνικές υστερόβουλες αποφάσεις σε γραφεία στον Τάμεση, σε πρεσβείες και σε επιχειρηματικά και πολιτικά γραφεία στη Λευκωσία. Αυτό το δέντρο έχει πολύ βαθιές ρίζες, ποτισμένες με άφθονο αίμα, με κοινούς μελωδικούς φθόγγους από τη Μαύρη Θάλασσα, την Ηπειρο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα έως τα τρυφερά στόματα των όμορφων κοριτσιών της Κύπρου.

Εχει πίσω αρματωμένους κωπηλάτες που βγήκαν στην Αχαιών Αχτή, συντρόφους στα Τρωικά και τα Περσικά, ναύτες βουτηχτές του Κανάρη, τον υπασπιστή του Καραϊσκάκη, τον Σάββα Τσερκετζή και τους χιλιάδες Κύπριους εθελοντές σε όλους τους αγώνες του έθνους. Εχει Κατούντα και Τάσο Μάρκου, Αυξεντίου και Κατσάνη, έχει Καραολή και Τσαμκιράνη, Δημητρίου και Κουρούπη. Μη λερώνετε το στόμα σας, κύριε υπουργέ, με τα σάπια και μάταια κατασκευάσματα των εχθρών μας. Και μη λερώνετε έτσι τις συνειδήσεις μας. Εμείς, οι πατριώτες της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ και κάθε χώρου, πάντα θα τραγουδάμε το «Σκέπασε, μάνα, σκέπασε...» Μη βρίζετε την κόρη...

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

*Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

Πηγή: εφημερίδα κυριακάτικη δημοκρατία

5 σχόλια:

 1. Όντως επρόκειτο για ολίσθημα...τέτοιες υποθέσεις δεν είναι πρέπον να εκστομίζονται από επίσημα χείλη, ακόμα και αν υπάρχει μια κάποια βάση στην πραγματικότητα. Είναι αλήθεια ότι μια μερίδα Κυπρίων (ειδικά των νεότερων "καλομαθημένων" γενιών) αντιμετωπίζουν την ελληνική ταυτότητα με ορισμένη δυσφορία (για να μη πω περιφρόνηση) και θεωρούν το Κύπριος επαρκή αυτοπροσδιορισμό...Άλλο αυτό όμως αυτό και άλλο να καλλιεργούμε με υποθέσεις επίσημα διατυπωμένες το έδαφος για περαιτέρω αμφισβητήσεις, ελέω πολιτικής ορθότητας. Το έθνος είχε πει ο Ερνέστος Ρενάν είναι ένα καθημερινό δημοψήφισμα - με άλλα λόγια η εθνική ιδέα καλλιεργείται και αναπτύσσεται διαρκώς στις ψυχές των ανθρώπων με λόγια και κυρίως με έργα, διαφορετικά μαραζώνει και πεθαίνει. Την εθνική μας ταυτότητα λοιπόν οφείλουμε να την υπερασπίζουμε ενεργητικά,τόσο υπενθυμίζοντας με κάθε τρόπο την ιστορία και τους συλλογικούς αγώνες στους οποίους βασίζεται όσο και επιβεβαιώνοντας διαρκώς (και εμπρακτα) τα προτερήματα που προσφέρει στα μέλη της η συμμετοχή σε μια εύρωστη κοινότητα στο παρόν και στο μέλλον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η αναφορά Κοτζιά δεν είναι τυχαία.
   Έγινε στη Βουλή των Ελλήνων, και έγινε στο κλείσιμο της ομιλίας του, για να την ακούσουν εκείνοι που πρέπει.
   Όπως δεν ήταν τυχαία κίνηση το "ευχαριστώ του Αμερικανούς" του Σημίτη για τα Ίμια και του Δραγασάκη για το μνημόνιο.
   Επιτέλους, οι Έλληνες πρέπει να μάθουμε να "διαβάζουμε" τα γεγονότα.

   Διαγραφή
  2. Δεν αμφιβάλλω Σάββα..τέτοιες δηλώσεις ποτέ δεν είναι τυχαίες. Δέχομαι όμως συμβατικά τον προσδιορισμό "ολίσθημα" που χρησιμοποιεί ο Φαήλος, μόνο και μόνο γιατί (θέλω να) πιστεύω ότι ο Κοτζιάς έχει όντως πατριωτικά ανακλαστικά και ό,τι κι αν είχε στο μυαλό του (π.χ. να ικανοποιήσει κάποιες συνιστώσες του Σύριζα; να κρατήσει ισορροπίες με τους νεο-κύπριους; ή δεν ξερώ τί άλλο) δεν αποσκοπεί στη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω κάποιου σχεδίου τύπου Αναν. Η μέχρι τώρα στάση του αυτό μου λέει..Ελπίζω να μην κάνω λάθος...

   Διαγραφή
 2. Μας μεγάλωσαν με χιλιάδες ελληνικά ζήτω και τώρα μας λέν ρομαντικούς, λυσοφοβικούς,εθνικιστές κ.λ.π

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δυστυχώς, υπάρχουν και Κύπριοι που νιώθουν Κύπριοι κι όχι Έλληνες. Διαβάστε μερικά άρθρα του "Πολίτη" ή ακούστε το ραδιόφωνό του και θα καταλάβετε... Δεν είναι τυχαίο που ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου (που δεν τον συμπαθώ για διάφορους λόγους, αλλά, τι να κάνουμε, είναι Αρχιεπίσκοπος) χαρακτήρισε την εν λόγω εφημερίδα "Ελληνόφωνη Τουρκική". Ευτυχώς, είναι λίγοι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.