14/7/17

Πέφτουν οι μάσκες με νέο νταβατζιλίκι: Θέλουν τα κανάλια χωρίς ένα ευρώ


Κάτι λιγότερο από έναν χρόνο μετά την απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα ενός άρθρου του νόμου Παππά και ενώ με καθυστέρηση το ΕΣΡ αποφάσισε πως οι τηλεοπτικές άδειες θα πρέπει να είναι επτά και όχι απεριόριστες, όπως ισχυρίζονταν οι καναλάρχες και η αντιπολίτευση, το «κλειστό επάγγελμα» του καναλάρχη δεν τηρεί καν τα προσχήματα και δείχνει τους πραγματικούς σχεδιασμούς του χωρίς ίχνος αιδούς.
Οι καναλάρχες επιχειρούν αυτή τη φορά να διακόψουν την αδειοδοτική άδεια πριν καλά καλά ξεκινήσει επισήμως.

Αποκαλυπτήρια για τα αιτήματά τους, τα οποία συμπυκνώνονται στο ότι δεν θέλουν να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για το δημόσιο αγαθό των τηλεοπτικών αδειών, έγιναν με τη χθεσινή ανακοίονωση της ΕΙΤΗΣΣΕ, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ αποσκοπεί στο να «πέσει» ολόκληρος ο νόμος Παππά 4339/2015 για να μην γίνει ποτέ διαγωνισμός.

Παράλληλα, διαφαίνεται επίσης η προσπάθειά τους να κλωτσήσουν το τενεκεδάκι δύο χρόνια αργότερα, όταν και εκτιμούν πως θα μπορέσει να υπάρξει «βολική» πολιτική αλλαγή, όπως επιμόνως ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού οι εκλογές βάσει Συντάγματος θα γίνουν το 2019.

Τι ζητούν οι καναλάρχες:

Δεν θέλουν να πληρώσουν για τις άδειες και θεωρούν πως αρκούν τα 18 εκατ. που έχει πληρώσει η Digea!

Δεν θέλουν να γίνει διαγωνισμός και αξιώνουν η αδειοδότηση να γίνει με μια απλή αίτηση!

Αντί τιμήματος, προτείνουν να αναλάβουν τα έξοδα λειτουργίας του ΕΣΡ, που είναι 1,3 εκατ. τον χρόνο

Το ΕΣΡ να χρηματοδοτείται από τα κανάλια, ενδεχόμενο το οποίο εγκυμονεί κινδύνους για την αμεροληψία της Ανεξάρτητης Αρχής

Δεν θέλουν κανέναν περιορισμό στον αριθμό των αδειών, παρά την απόφαση του ΕΣΡ για 7!

Μπροστά σε αυτά τα νέα «αιτήματα» των καναλαρχών, που το μόνο που δεν έχουν ζητήσει είναι να τους πληρώσει το ελληνικό Δημόσιο για τη χάρη να κατέχουν τηλεοπτικές άδειες, τόσο η ΝΔ όσο και το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης βρίσκονται προ των ευθυνών τους και καλούνται να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

Και το ενδιαφέρον, όπως είναι φυσικό, βρίσκεται στη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα είχε πάρει τη θέση των καναλαρχών με το πρόσχημα του ΕΣΡ. Τώρα που το ΕΣΡ έβγαλε λευκό καπνό και ήρθε η ώρα του διαγωνισμού, τι θα πει;

«Οι πολίτες αλλά και οι εργαζόμενοι στα κανάλια έχουν πλέον καταλάβει. Οι ιδιοκτησίες των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να πληρώσουν 250 εκατ. ευρώ τουλάχιστον» σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

«Με τη σημερινή τους ανακοίνωση, οι ιδιοκτησίες των τηλεοπτικών σταθμών αποδεικνύουν ότι το μόνο που επεδίωκαν και επιδιώκουν είναι να συνεχιστεί το καθεστώς της ανομίας και να μην καταβάλλουν τίμημα για τις άδειες» τονίζει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παπάς με αφορμή την πολυσέλιδη ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ.

Ο υπουργός καλεί τα κόμματα να τοποθετηθούν ξεκάθαρα και ζητά να απαντήσουν σε δύο ερωτήματα: «Πρέπει να γίνει ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ ή όχι; Είναι λογικό να θέλουν οι ιδιοκτήτες των σταθμών να μην πληρώσουν για τις άδειες;»

«Και μία υπόμνηση: Απειλές και ύβρεις διά της οθόνης δε μας πτοούν. Τις έχουμε συνηθίσει» καταλήγει η σκληρή ανακοίνωση του Ν.Παππά

tribune.grl

4 σχόλια:

  1. Το θέμα πρέπει να παραπεμφθεί πάραυτα στο ΕΣΡ, που λόγω της ταχύτητας που έχει αναπτύξει ως συμβούλιο θα μας έχει συντόμως έτοιμη την απάντηση, εντός 50ετίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί πρέπει να πληρώσουν τα κανάλια για τις συχνότητες μπορεί να μας πει κάποιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω γιατι πληρωνω για τηλεοραση;
      Παντου στον πλανητη οποιος εκπεμπει πληρωνει για τη συχνοτητα που χρησιμοποιει εδω δεν καταλαβαινω γιατι θελουν τα παντα τζαμπα και εκτος αυτου θελουν και ζεστο δημοσιο χρημα ποτε ως δανεικα και αγυριστα με εγγυηση εκπομπες!!!!!
      και ποτε με τη μορφη διαφημισης.
      Μπραβο σε οποιον προσπαθει να βαλει ταξη και να εισπραξει εσοδα απο αυτους που δεν εδωσαν ποτε και μονο επαιρναν.
      ΥΓ τελικα τιποτα δεν θα γινει γιατι ειναι επι θυραις ο Μητσοτακης ο νεοτερος που ειναι γνωστες οι θεσεις του και γι αυτο τον αγαπανε οι καναλαρχες, οι τραπεζιτες, η ζιμενς κλπ

      Διαγραφή
  3. ΧΑΧΑΧΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΠΑ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΣ "ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΩ" ΚΥΡΙΑΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΒΓΕΙ ΛΑΔΙ Η ΛΑΟΦΙΛΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΤΩΝ ΜΜΑ.ΝΑΙ ΜΜΑ.ΟΙ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΘΕΤΩΣ ΚΑΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΣ ΤΟ ΣΑΠΙΣΜΕΝΟ ΚΟΡΜΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΔΕ ΝΑ ΕΦΟΡΜΟΥΝ ΩΣ ΣΜΗΝΟΣ ΚΟΡΑΚΩΝ ΣΕ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.