12/7/17

Αυτό κι αν είναι βόμβα - Σ. Καλεντερίδης: Το πραξικόπημα στην Τουρκία έγινε για να βγει ένα "υπάκουος" πρόεδρος που θα υπέγραφε αυτά που επέγραψαν οι δκοί μας, τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σ. Καλεντερίδης : Ποτέ η Τουρκία δεν κινήθηκε μόνη της, το περσινό πραξικόπημα είχε μενού την Κύπρο

Η Τουρκία ποτέ δεν κινήθηκε από μόνη της για την δημιουργία τετελεσμένων, εισβολών και κατοχής, αν δεν είχε την έγκριση ή την ανοχή μίας μεγάλης δύναμης, λέει ο Σάββας Καλεντερίδης στον 9.84 με αφορμή την ένταση για τις γεωτρήσεις στην ΑΟΖ  της Κύπρου. Το ερώτημα, είπε, είναι αν η Ελλαδική πλευρά έχει αντιληφθεί πως ο Ερντογάν  μέχρι το 2019 που έχει και τις Προεδρικές εκλογές, δεν πρόκειται να κάνει καμία υποχώρηση στα λεγόμενα εθνικά ζητήματα.
Ένα χρόνο μετά το «πραξικόπημα» στη Τουρκία, ο Σάββας Καλεντερίδης  προχώρησε σε μία «βόμβα», υποστηρίζοντας ότι...
αυτό στήθηκε ουσιαστικά, ώστε μία άλλη Τουρκική κυβέρνηση να υπέγραφε όλες τις συμφωνίες για την Κύπρο με την Ελλαδική πλευρά «παγιδευμένη» σε όλα αυτά που ευτυχώς κατέρρευσαν στην Ελβετία, με στόχο των μεγάλων γεωπολιτικών παικτών, την εξαφάνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως οντότητας, για ανεμπόδιστη νομή των ενεργειακών αποθεμάτων της περιοχής , προς όφελος τους.  

14 σχόλια:

  1. Σαββα...
    Απλα ήσουν συγκλονιστικός..Γεννούνται πολλα ερωτήματα απο όσα είπες.
    1.κρίσιμο ειναι ακόμα και οταν γίνει η τουρκια μια ομοσπονδία κατα πόσον θα εχουμε αλλαγη των στρατηγικών στόχων της προς το Αιγαίο και Κύπρο.?
    Εκτιμώ οτι αυτοι οι στοχοι θα παραμείνουν απαράλλακτοι
    2. ΕΦ όσον ο διεθνής παράγοντας επιζητά την διάλυση του κυπριακού κρατους ως οντότητα ( και εδω ο Εγγλέζος εκτιμώ οτι παιζει το πρωτο βιολί),για να διαμοιράζουν μεταξυ τους τα λάφυρα,πιστευεις οτι οι δικοί μας αχαΐρευτοι μπορούν να ορθώσουν ανάστημα?
    Φυςικα και οχι και η πολιτική των συνεχών υποχωρήσεων που εγινε απο ολους τους κυβερνητικούς ελληνικούς σχηματισμούς,ολα αυτα τα χρονια δεν παρέχει ουδεμία αισιοδοξία.....δυστυχως...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγαλη ανάλυση αρχείου.Το πραξικόπημα του Ιουλίου 2016 έγινε για να πετύχει απο το εξωτερικό. κι οχι για να αποτύχει απο τον Ερντογαν οπως λένε πολλοί αναλυτές παγκοσμίως και εγχώρια.Δε μιλώ για ερασιτέχνες αλλά επαγγελματίες που εχουν αυτή την άποψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο την στιγμη που ο Ελληνισμος δεν ειναι ετοιμος να χυσει το αιμα του, ξεχαστε καθε λυση που μπορει να ειναι δικαι βιωσιμη η και εντιμη.... Αυτα που κερδισαν με αιμα οι αλλοι δεν θα τα παραδωσουν με διαπραγματευσεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .Αυτή τη στιγμή μας συμφέρει ακομα και η διχοτόμηση ! Ακομα και η αναγνώριση του ψευδοκράτους αφήνει την Τουρκία στα κρύα του λουτρού και τους τουρκοκύπριους εκτός ΕΕ ενώ η ΑΟΖ της Κύπρου μένει ως εχει και η Τουρκία απομονώνεται και γινεται περιθωριακό κράτος..Και θα κάτσουμε να αναγνωρίσουμε μια νεα οντότητα που θα βάζει στο παιχνίδι την Άγκυρα οπως θέλουν άλλες δυνάμεις και η ίδια η Τουρκία ; Πάρτε τη βόρεια Κύπρο ,αναγνωρίστε την Νότια ως εχει και αντε γεια ειναι η δουλειά τωρα.Ειχε γράψει ενα ωραίο άρθρο ο Μάνος επι σχεδιο Αναν με αυτή την άποψη.Καλυτερη και απο βιώσιμη λύση με συνομοσπονδία για μένα ...

      Διαγραφή
    2. Αυτη η αντιληψη αγαπητε "Ολα για ολα" ανηκει στους εκδυτικοποιημενους Ελληνες. Δεν μετρουνται να παντα με το χρημα. Εγω ως προσφυγας θελω το σπιτι μου και ας παρουν οι Τουρκοι τα πετρελαια. Χαρισμα τους.. Φτανει να μας αδειασουν τη γωνια.

      Διαγραφή
  4. Εξαιρετικο σχολιο απο τον Σαββα Καλεντεριδη......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν δούμε ξαφνικά ανασχηματισμό με τον Κοτζιά εκτός θα ξέρουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα γιατί να βγάλει τον Κοτζιά επειδή πρότεινε εκ περιτροπής προεδρία και 50-50 στη διοίκηση;

      Διαγραφή
  6. Ο Κοτζιας επαιξε θετικο ρολο, οντας αντιθετος με τη λυση, πεταξε τη μπαλα στην εξεδρα βαζοντας θεματα που ηξερε οτι δεν θα τα δεχθουν οι Τουρκοι. Παροτι ειμαι αντιθετος με την κυβερνηση που εχουμε, θεωρω οτι επραξε σωστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την ακρίβεια οι προτάσεις που αφορούσαν την εσωτερική πτυχή του κυπριακού (50-50, διοίκηση κοκ) προήλθαν αποκλειστικά από τους Κυπρίους (Αναστασιάδη). Ο Κοτζιάς δεν είχε και τυπικά δεν μπορούσε να έχει λόγο σε αυτό. Εκείνο που μπορούσε να επηρεάσει και το έκανε μέχρι τέλους (σπάζοντας τα νέυρα όλων των ενδοτικών) ήταν η εξωτερική πτυχή (ασφάλεια - εγγυήσεις), όπου διεμήνυσε ότι δεν αποδέχεται καμιά λύση χωρίς τους όρους που έθεσε (αποχώρηση στρατευμάτων - κατάργηση εγγυήσεων) και τους οποίους γνώριζε ότι δεν μπορεί να δεχτεί η Τουρκία. Συνεπώς το όλο εγχείρημα πήγε περίπατο. Πρόκειται λοιπόν για ελληνική διπλωματική επιτυχία και καλό είναι να το παραδεχτούμε (όπως π.χ. έλανε εντίμως ο Φαήλος Κρανιδιώτης) ασχέτως κομματικών πεποιθήσεων.

      Διαγραφή
  7. Το συμπέρασμα που βγάζω εγώ από τα λόγια του κ.Καλεντερίδη ότι "δεν θα υπήρχε σήμερα Κυπριακή Δημοκρατία" είναι ότι η Κύπρος πρέπει να έχει τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου πολύ περισσότερα από ότι λέγετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λίγοι και ιδίως οι ημέτεροι, δεν αντιλαμβάνονται την αξία του οικοπέδου Κύπρος. Γεωπολιτική, πλουτοπαραγωγικών πηγών κτλ.
    Με την ευκαιρία παρατηρώ ότι η τουρκία κουρέλιασε το 1974 την συνθήκη εγγυήσεως και όλες τις συνθήκες ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις κατήργησε στην πράξη. Συγκεκριμένα εισέβαλε στην Κύπρο και αντί ως είχε μόνον δικαίωμα, να επαναφέρει την συνταγματική τάξη, έκανε όσα έκανε.
    Είναι τραγικό η δική μας πλευρά "σεμνά" να μην αναφέρεται στο θέμα αυτό και ούτε να απαιτεί, εφόσον η τουρκία θεωρεί ότι ισχύουν οι συνθήκες εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, να μην απαιτεί με στεντόρεια φωνή την πλήρη εφαρμογή τους εφ όσον η τουρκία και άλλοι καλοθελητές τις επικαλούνται. Τα περί απαράδεκτων εγγυήσεων κτλ σε κράτος της ΕΕ, κτλ, αποτελούν φύλλο συκής μπροστά στο έγκλημα εισβολής και κατοχής της τουρκίας που κουρέλιασε κάθε συνθήκη.
    Ένας μόνον λόγος μπορεί να αιτιολογεί την ημέτερα “σεμνότητα”. Η γνώση της “πατριωτικής” συμφωνίας του "εθνάρχη" Καραμανλή, για ελεύθερη εισβολή της τουρκίας το 1974 και πρόσδοση σε αυτήν της περιοχής Αττίλα1 για να “λυθεί” το Κυπριακό.. Που και αυτήν όμως καταπάτησε η τουρκία (http://www.triklopodia.gr/o-anti-ethnikistis-anastasiadis-i-prodosia-tou-ethnarchi-karamanli-to-1974-kata-stoforopoulo-kata-steit-ntipartment-ke-kata-neokli-sarri/).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δηλαδή κατά τον κ.Καλεντερίδη η εισβολή και κατοχή των Τούρκων στη Συρία έγινε με την
    έγκριση των Ρώσων,ενώ οι Αμερικάνοι -που ελέγχουν και τον τουρκικό στρατό μέσω του
    ΝΑΤΟ- ήταν αδιάφοροι.Δεν τον προβληματίζει ότι η εισβολή έγινε δυό μήνες μετά το πρα-
    ξικόπημα,με τον Ερτογάν να δηλώνει ότι όχι μόνο θα καταπολεμήσει το Ι.Κ. αλλά θα ανατρέ-
    ψει και τον ´Ασσαντ,προσαρμοζόμενος και στις δυό όψεις της αμερικάνικης πολιτικής στην
    Συρία.Αυτής του Ομπάμα δηλαδή,που και μέχρι τότε ακολουθούσε κατά του ¨Ασσαντ , και
    αυτής του Τράμπ που είχε ήδη πάρει το χρήσμα των Ρεπουμπλικάνων,κατά του Ι.Κ.Μετά δε
    την εκλογή του Τράμπ τον Νοέμβριο,ακολούθησε πιό σταθερά την δεύτερη γραμμή,και
    πιθανόν ανέχθηκε την- αναπόφευκτη έτσι κι αλλιώς- συριακή κατάληψη του Χαλεπίου,με
    ρωσική αεροπορική κάλυψη.Εξ άλλου ο αρχηγός Ε.Δ. της Τουρκίας δήλωσε πριν λίγο καιρό,
    πως γνώριζαν πιό πριν γιά το σχεδιαζόμενο πραξικόπημα.Μήπως τις σχετικές πληροφορίες
    τους τις είχε δώσει η πανεπόπτις CIA,η οποία έπαιζε διπλό παιχνίδι; Αν είναι δυνατόν οι Αμε-
    ρικάνοι να είχαν σχεδιάσει ένα τέτοιο βεβιασμένο,οπερετικό πραξικόπημα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.