27/7/17

Ο Πόντιος κοσμοναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίχιν πίσω από τα προγράμματα αποκατάστασης των κοσμοναυτών στην Ελλάδα

  • Ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος (αριστερά) ετοιμάζεται για νέα αποστολή στο Διάστημα, το 2017
Ο καταγάλανος ελληνικός ουρανός, οι πεντακάθαρες θάλασσες μας, το καλό κλίμα και η περίφημη ελληνική φιλοξενία είναι που κάνουν την Ελλάδα δημοφιλή τουριστικό προορισμό για εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον πλανήτη. Ανάμεσά τους και οι Ρώσοι κοσμοναύτες που, από το 2015, ο ένας μετά τον άλλον έρχονται στη χώρα μας μετά την επιστροφή τους από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), για φυσική και ιατρική αποκατάσταση.

Το Ρωσικό Κέντρο Προετοιμασίας Κοσμοναυτών έχει επιλέξει τη χώρα μας ως την πλέον κατάλληλη για... διαστημικό τουρισμό!
Κι όλα αυτά, σύμφωνα με τον Θανάση Αυγερινό, δημοσιογράφο και εκπρόσωπο της εταιρείας που ανέλαβε μετά από σειρά διαγωνισμών του Ρωσικού Κέντρου Προετοιμασίας Κοσμοναυτών τα προγράμματα αποκατάστασης και προετοιμασίας Ρώσων κοσμοναυτών στην Ελλάδα, τα οφείλουμε στον Πόντιο κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλο.
Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο Γιουρτσίχιν που είναι αρχαιότερος στο σώμα των Ρώσων κοσμοναυτών ήταν εκείνος ο οποίος εισηγήθηκε και επέμεινε να συμπεριληφθεί η χώρα μας στους προορισμούς αποκατάστασης όσων έρχονται από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο πρώτος κοσμοναύτης που πήρε μέρος στο πρόγραμμα ήταν ο Αντόν Σκάπλεροφ, ενώ αυτή την περίοδο βρίσκεται στην Κρήτη ο 45χρονος Όλεγκ Νοβίτσκι μαζί με τη σύζυγό του.
Διοργανώτρια των αποστολών είναι η εταιρεία RGLCI AGORA LTD που ιδρύθηκε ως Ελληνορωσικό Εργαστήρι στη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.