24/7/17

Παρέμβαση του προέδρου του ΣτΕ για την κόντρα κυβέρνησης-δικαστών

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
Κάνοντας μια παρέμβαση που δεν συνηθίζεται (για πρώτη φορά πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας τοποθετήθηκε με αυτό τον τρόπο με δήλωση σε δημοσιογράφους), ο Νίκος Σακελλαρίου υπογράμμισε ότι είναι δεκτή η καλοπροαίρετη κριτική, αλλά οι δικαστές ούτε αντιπολιτεύονται ούτε συμπολιτεύονται.

Στο πλαίσιο της σημερινής επετείου για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΣτΕ πήρε θέση για την κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και δικαστών.
Ο Νίκος Σακελλαρίου κάλεσε τους συναδέλφους του να συνεχίσουν να ασκούν απερίσπαστοι τα καθήκοντά τους, καθώς «η Δικαιοσύνη αποτελεί καταφύγιο των πλέον αδύναμων». Επιπλέον τόνισε ότι η Δικαιοσύνη σέβεται απολύτως τη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία, και απαιτεί τον ίδιο σεβασμό, και πρόσθεσε ότι η Δικαιοσύνη δεν διεκδικεί το αλάθητο και επιθυμεί την κριτική, αλλά πρέπει να απαντά στις ακρότητες.
Ιδιαίτερα αυστηρός υπήρξε και για το ρόλο των δικαστών οι οποίοι, όπως ανέφερε, «κατά την άσκηση των καθηκόντων δεν δέχονται οδηγίες από τα όργανα των άλλων εξουσιών». Μάλιστα χαρακτήρισε την αντιπαράθεση θλιβερή και ζήτησε να πέσουν οι τόνοι.

Ο Νίκος Σακελλαρίου κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)
«Με άκριτες ενέργειες, λοιδορίες, αδικαιολόγητους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς αλλά και προσβλητικούς για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνη υπαινιγμούς περί δήθεν αρνήσεώς τους να εκπληρώσουν βασικές τους υποχρεώσεις επιχειρείται κατά συστηματικό τρόπο να κλονιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος του ΣτΕ εξέφρασε την απόλυτη αντίθεση του ιδίου και του δικαστηρίου σε ενδεχόμενο νομοθετικής μεταβολής για ίδρυση συνταγματικού δικαστηρίου.

1 σχόλιο:

  1. Τι γνώμη να έχει η κοινωνία για τη δικαιοσύνη που:
    α) όλα τα μνημόνια τα έκρινε συνταγματικά
    β) τις μεθώσεις μισθών συνταγματικές
    γ) τον ΕΝΦΙΑ συνταγματικό γιατί, λέει, έχει προσωρινό χαρακτήρα
    δ) έκρινε ότι η μη καταβολή δεδουλευμένων «δε συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας».
    ε) έκρινε ότι σε περίπτωση που ο εργοδότης επικαλείται πρόσκαιρη οικονομική δυσπραγία οι εργαζόμενοι πρέπει να εργάζονται απλήρωτοι ενώ σε περίπτωση που προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας είναι δυνατό να απολυθούν.

    αλλά
    για τις μειώσεις μισθών των δικαστικών έκρινε ότι είναι αντισυνταγματικές

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.