14/7/17

Υπουργός Άμυνας της Κύπρου: Δεν πρέπει να μας ανησυχούν οι τουρκικές προκλήσεις

Οι κινήσεις της Τουρκίας σε σχέση με την έναρξη των γεωτρήσεων της TOTAL είναι αναμενόμενες και δεν πρέπει να μας ανησυχούν, δηλώνει ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης, υπογραμμίζοντας πως η Ε.Φ. παρακολουθεί την κατάσταση, αλλά δεν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον η αναπαραγωγή κλίματος έντασης. 
Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ.Φωκαϊδης είπε πως οι κινήσεις της Τουρκίας "είναι συνήθεις, τις έχουμε δει και σε προηγούμενες γεωτρήσεις και είναι εντός των προβλέψεων", ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, για όσο θα συνεχίζεται η γεώτρηση, να συνεχιστούν οι προκλήσεις ή να γίνει προσπάθεια δημιουργίας κλίματος έντασης.
Την ίδια ώρα διαμήνυσε πως " δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να παρασυρθούμε, είτε στη δημιουργία είτε στην αναπαραγωγή ενός κλίματος έντασης, που στόχος του δεν είναι άλλος παρά η ματαίωση, η αναβολή των ενεργειακών μας σχεδιασμών".

"Συνεπώς, πράττουμε αυτό το οποίο πρέπει να πράξουμε. Δεν είναι προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων η στρατικοποίηση του όλου ζητήματος, παρακολουθούμε στενά την κατάσταση, εφαρμόζουμε τα σχέδια για τα οποία έχουμε εκπαιδευτεί να εφαρμόζουμε, συνεργαζόμαστε με όλους τους ενδιαφερόμενους και παραμένουμε με σοβαρότητα και ψυχραιμία προσηλωμένοι στον εθνικό στόχο, που είναι η υλοποίηση, η ολοκλήρωση των ενεργειακών μας σχεδιασμών", συμπλήρωσε.

Σε σχόλιο πως οι πολίτες ανησυχούν από τις τουρκικές προκλήσεις, ο Υπουργός Άμυνας τόνισε πως "δεν υπάρχει λόγος είτε ανησυχίας είτε πανικού" και εξέφρασε τη θέση πως "το συντομότερο που θα σταματήσουμε καθημερινά να ασχολούμαστε με το τι συμβαίνει στο γεωτρύπανο, τόσο στο καλύτερο".

Πηγή: philenews/KYΠΕ

8 σχόλια:

 1. Τρέμω στην έλευση της σούπερ φοβικής Ντόρας, που είναι τώρα υπεύθυνη του τομέα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας της ΝΔ, ξέρετε, αυτής που ως ΥΠΕΞ έβγαζε όρντινα να μένουν μακρυά τα αεροπλάνα μας από τα Τούρκικα στα 6 μίλα. Άλλος ήταν βέβαια ο όποιος τότε ΥΠΕΘΑ αλλά...Ντόρα rules! Αν χάσει ψήφους ο Μητσό, απ' αυτήν θα τις χάσει...ο πατριωτικός χώρος δεν είναι σίγουρος πλέον για την ΝΔ. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι!! Ας προσέξει πάρα πολύ η ΝΔ. (Αν και από ό,τι κατάλαβα παρακολουθώντας στην εκπομπή "εκρηκτικό δελτίο" κάποιον κ. Κωστόππυλο, στέλεχος της ΝΔ, οι απόψεις περί Τουρκίας είναι στο χειρότερο μειοδοτικό δυνατόν επίπεδο). Πρόσεχε Μητσό...πρόσεχε!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ειναι οι καλυτεροι φιλοι της οικογενειας Αλιεβ, τι μας λες τωρα!

   Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
 2. Το μαντρόσκυλο θα ορμήσει γιατί θεωρεί πως σκάβουν για κόκκαλο στην αυλή του. Δεν το κάνει ακόμη γιατί περιμένει να δει τι θα γίνει και να χτυπήσει την κατάλληλη στιγμή. Αυτό θα γίνει μόλις βγει το κόκκαλο στην επιφάνεια και αν αξίζει τον σκυλοκαυγά. μην αμφιβάλλετε περί αυτού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. And if the bone is good for soup the boss will hit the μαντρόσκυλο, take the bone for his soup and leave the dog drooling....

   Διαγραφή
  2. this μαντρόσκυλο already bitten mad Ivan in his backyard, and Johnny (the bossy) cowboy in his own saloon, when invited and got away pretty much unpunished.

   Διαγραφή
  3. χαχαχαααααααααααα... excellent!

   Διαγραφή
  4. If you say so.....but I will point you back in this post when the soup is ready. The pot is already on and there will be many bones in this.

   Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.