31/7/17

Γερμανία: Ευρωπαϊκά «αντίμετρα» στις αμερικανικές κυρώσεις κατά Ρωσίας - «Μην εγκαταλειφθεί η ενιαία γραμμή

Την ώρα που η Μόσχα αντιδρά στην Ουάσινγκτον με φόντο τις κυρώσεις που προετοιμάζονται σε βάρος της, ούτε η Γερμανία υποχωρεί και -φοβούμενη επιπτώσεις σε δικές της εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε έργα με ρωσική εμπλοκή- καλεί την ΕΕ να προχωρήσει σε «αντίμετρα» κατά των ΗΠΑ. 
«Δεν θέλουμε εμπορικό πόλεμο, καλέσαμε τις ΗΠΑ να μην εγκαταλείψουν την ενιαία γραμμή στις κυρώσεις, αλλά δυστυχώς το κάνουν» λέει η γερμανίδα υπουργός Οικονομίας.
H Γερμανία ανησυχεί ειδικά για εμπόδια στις δραστηριότητες γερμανικών επιχειρήσεων σε ενεργειακά προγράμματα, και συγκεκριμένα για το μέλλον του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream II.

Η γερμανίδα υπουργός Οικονομίας Μπριγκίτε Τσίπρις χαρακτήρισε «απλά και ξεκάθαρα παράνομες» τις κυρώσεις που ενέκρινε το Κογκρέσο και περιμένουν την (προαναγγελθείσα) υπογραφή του Ντόναλντ Τραμπ.

«Οι Αμερικανοί δεν μπορούν να τιμωρούν γερμανικές επιχειρήσεις επειδή δραστηριοποιούνται οικονομικά σε άλλες χώρες» είπε τη Δευτέρα μιλώντας σε ΜΜΕ του ομίλου Funkgruppe.

«Δεν θέλουμε εμπορικό πόλεμο, και για αυτό η ΕΕ έχει επανειλημμένα ζητήσει από τις ΗΠΑ να μην εγκαταλείψουν τη γραμμή των ενιαίων κυρώσεων» συνέχισε, διαπιστώνοντας ωστόσο: «Δυστυχώς, την εγκαταλείπουν, και για αυτό είναι σωστό να εξετάσει η Κομισιόν αντίμετρα».

Η ΕΕ, είπε, είναι έτοιμη να παρέμβει «βραχυπρόθεσμα» ακόμη «και σε άλλα πεδία» πέραν του εμπορίου.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.