14/7/17

Μνημόνιο, άγνωστη λέξη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αύξηση μισθού μέσω επιδομάτων και μονιμοποίηση συμβασιούχων στα… δωράκια της κυβέρνησης Τσίπρα
Είσαι μουσικός και εργάζεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση; Πάρε ένα επίδομα! Είσαι συμβασιούχος; Πάρε μια μονιμοποίηση! Τι; Δεν εργάζεσαι στον τομέα της Καθαριότητας; Δεν πειράζει. Τα νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών να ‘ναι καλά. Η δημοτική επιχείρηση που εργάζεσαι, συγχωνεύεται ή διακόπτει τη λειτουργία της; Κανένα πρόβλημα. Άμεση μεταφορά προσωπικού στον οικείο δήμο με την ίδια εργασιακή σχέση (εφόσον βέβαια υπάρχει σχέση εργασίας αορίστου χρόνου μέχρι τις 31.12.2005).
Μια πρόχειρη ματιά στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των ΟΤΑ» που κατατέθηκε στη Βουλή και εξετάζεται από εβδομάδα, αρκεί για να διαπιστώσει κάποιος πως «Λεφτά υπάρχουν» (στους δήμους). Τι κι αν τη διετία 2019-20 κόβονται εκ νέου οι συντάξεις και περισσότεροι φορολογούμενοι θα βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη λόγω μείωσης του αφορολόγητου. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εκπέμπουν σε άλλο μήκος κύματος. Εκεί (εφόσον το νομοσχέδιο ψηφιστεί χωρίς αλλαγές) ο μισθός αυξάνεται μέσω της ένταξης επιδομάτων, υπερωριών και εξόδων κίνησης.
Πώς είπατε; Η τρόικα έχει βάλει βέτο στους διορισμούς; Μάλλον, κάποιος λάθος θα ‘γινε... Με συγκεκριμένες διατάξεις αίρονται οι περιορισμοί προσλήψεων σε αρκετές περιπτώσεις υπαλλήλων. Και καθώς κάθε κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της (ειδικά αυτή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) πρέπει να… βοηθήσει τους ψηφοφόρους της, ανοίγουμε και ένα παράθυρο για την παραμονή όλων των εργαζομένων στις θέσεις εργασίας τους.

Για τη συνέχεια AthensVoice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.