27/7/17

Καλά που ξύπνησες - Γιούνκερ: Λύση στο Κυπριακό θα πρέπει να είναι ευρωπαϊκή λύση

Οποιαδήποτε λύση στο κυπριακό πρόβλημα θα πρέπει να είναι μια ευρωπαϊκή λύση διότι η ΕΕ προσφέρει τις καλύτερες προοπτικές για μια διαρκή ειρήνη και ευημερία για τις δύο κοινότητες και την Κύπρο, αλλά και για τη σταθερότητα στην περιοχή, τονίζει σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζιαν Κλοντ Γιούνκερ.
Σε επιστολή που απέστειλε την Τετάρτη προς τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Γιούνκερ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η ΕΕ παρέχει ένα ισχυρό πλαίσιο μέσα στο οποίο οι ιστορικοί δεσμοί των δύο κοινοτήτων θα πρέπει να εδραιωθούν περαιτέρω.
» Οποιαδήποτε λύση στο κυπριακό πρόβλημα θα πρέπει να είναι μια ευρωπαϊκή λύση, διότι η ΕΕ προσφέρει τις καλύτερες προοπτικές για μια διαρκή ειρήνη και ευημερία για τις δύο κοινότητες και τη χώρα, αλλά και για σταθερότητα στην περιοχή».
Ο κ. Γούνκερ τονίζει ακόμη ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο σύνολό της «θα σταθούμε στο πλευρό σας σε αυτή τη διαδικασία», διαβεβαιώνοντας «για την αδιάλειπτη στήριξη της Επιτροπής στη συνέχιση των συνομιλιών».
Πηγή: philenews 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.