17/7/17

Πώς θα... σωθούμε από τα μνημόνια

Αν η οικονομία δεν απελευθερωθεί πλήρως, εδώ και τώρα, από τα δεσμά του κρατισμού και της συναφούς διαπλοκής, ούτε με χίλια μνημόνια δεν πρόκειται να σωθεί. Ο ρόλος της κυβέρνησης.



Όσοι γνωρίζουν επαρκώς γραφή και ανάγνωση θα πρέπει να έχουν αντιληφθεί ότι τα 95 προαπαιτούμενα που η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει έως το τέλος του 2017 δεν είναι τίποτε περισσότερο από προσπάθεια απελευθέρωσης, οικονομικής και κοινωνικής. Στην κατάσταση που βρίσκεται, η σημερινή ελληνική οικονομία είναι κρατικοποιημένη σε ποσοστό 70%, αν όχι περισσότερο.
Τίποτε δεν μπορεί να γίνει στην χώρα αν ο πολίτης δεν περάσει μέσα από τις δαγκάνες ενός κράτους ανίκανου και διεφθαρμένου. Το κράτος έχει με διάφορους τρόπους ομηροποιήσει το σύνολο της κοινωνίας των πολιτών, στην οποία αδυνατεί να προσφέρει και στοιχειώδεις υπηρεσίες. Ακόμα χειρότερα, όμως, αυτό το κράτος-δυνάστης κάνει απαγορευτική και την ανάπτυξη της χώρας, αποθαρρύνοντας παραγωγικές και δημιουργικές επενδύσεις –χωρίς τις οποίες, ό,τι κι αν λένε οι γελωτοποιοί της πολιτικής ασυναρτησίας, ποτέ η χώρα δεν θα δει άσπρη μέρα.
Έτσι, στο μέτρο που η χώρα είναι μία επενδυτική Σαχάρα και το κράτος γίνεται όλο και πιο μαφιόζικο, το σκηνικό ενός προσεχούς δράματος είναι πλέον ορατό. Διότι, από διαρθρωτικής πλευράς, όσο το κράτος της διαπλοκής εμποδίζει νέες παραγωγικές επενδύσεις, μεγάλο μέρος του πληθυσμού και της επιχειρηματικότητας θα παραμένει εγκλωβισμένο σε δραστηριότητες χαμηλής προστιθέμενης αξίας –με ό,τι αυτό συνεπάγεται για αμοιβές, απασχόληση, παραγωγικότητα και επενδύσεις.

Για τη συνέχεια Euro2Day


9 σχόλια:

  1. 1)Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, ήταν αποτέλεσμα του ολοκληρωτικού ελέγχου της οικονομίας από το κράτος. Δέν υπήρχε κίνητρο για εργασία.

    2)Τό ολοκληρωτικού τύπου Μνημονιακό καθεστώς που έχει επεβληθεί στην Ελλάδα, από τους Δανειστές μας, έχει ανάλογα αποτελέσματα στην οικονομία μας με αυτά των κομμουνιστικών καθεστώτων.
    Επιχειρήσεις, εργοστάσια, καταστήματα, ελεύθεροι επαγγελματίες, κλείνουν, και όσοι μπορούν μεταναστεύουν στο εξωτερικό.
    Δεν υπάρχει κίνητρο διά εργασία, διότι το κράτος στην αγωνία του να βρεί χρήματα, δια την πληρωμή των τεραστίων υποχρεώσεων του, αρπάζει τα πάντα δια βαρύτατης φορολόγησις. Σε συνδιασμό μάλιστα με τις περικοπές που κάνει, δεν υπάρχει αγοραστική δύναμη στούς καταναλωτές.

    3)Γιά να πάμε στην ουσία του θέματος. Χωρίς γενναία διαγραφή του δημοσίου χρέους δεν γίνεται τίποτα. Χρειάζεται διαγραφή του χρέους μας της τάξεως του 50%, όσης ήταν περίπου της Γερμανίας το 1953, δια να βγούμε από την κρίση.

    4)Οι αποκρατικοποιήσεις έχουν μοναδικό πλέον σκοπό να πουληθεί στούς ξένους δημόσια περιουσία δια να βρεθούν χρήματα ώστε να πληρωθούν κάποιοι τόκοι και κανένας άλλος λόγος.
    Εν συνεχεία αυτό που στην πράξει γίνεται είναι ότι οι εκάστοτε αγοραστές θα αυξήσουν σημαντικά τις χρεώσεις των δημοσίων επιχειρήσεων που απέκτησαν,(π.χ. ενέργειας, νερού, τελών αεροδρομίων κ.λπ.) ώστε να αποβέσουν την επένδυση τους, με αποτέλεσμα ο Ελληνικός λαός να έχει ζημία και κανένα ώφελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενας οραματιστης προχτες μας απειλησε-προειδοποιησε οτι θα μας κανουν Σοβιετια.
    Ας κατεβουμε απο τα συννεφακια μας και ας δουμε το βαραθρο που μας περιμενει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χωρις τη γενναία επιδότηση και στηριξη του κρατους δεν επιβιώνει κανένας επιχειρηματίας.Εδω στην Κολομβία των Βαλκανιων οι βαρωνοι του χρηματος είχαν και θελουν να έχουν τον κρατικο μηχανισμό αρωγό στις μπιζνες τους.
    Λεφτα για τους φραγκάτους και όχι για εργατες....
    Στρατος-Αργυρος-Κοκκαλης-Μυτηληναίος -Λαναραδες και πόσοι άλλοι , κανουν τους επιχειρηματιες με τα λεφτα των άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συγνωμη ειναι προτυπο κοινωνιας αυτο που προτεινει η Αυν ραντ; για ποια Αμερικη μιλαει για τα φυτα που σου δινουν το χερισου και μετρας τα δαχτυλασου ,που οι μισοι αμερικανοι ζουν σε τρογλες και τροχοσπιτα και οι αλλοι ονειρευονται γκαζον με γκολφ και τρια γκαραζ υπογειως .Οχι κυριοι αυτο δεν ειναι προτυπο η αληθεια βρισκεται καπου μεταξυ Χρηστου Γιανναρα Δημητρη Καζακη και Γιωργου Καραμπελια μια Ελλαδα αποκεντρωμενη με ανθρωπους που να αγαπανε τον τοποτους να αναβουν καντηλι στο σπιτιτους να κανουν αγιασμο στην σπορα να υπαρχει προστατευτισμος βασικα ανθρωπινα αγαθα να βρισκονται σε κρατικα χερια (οπου το κρατος θα υπηρετει τον πολιτη )Ο Ανθρωπος και θεολογικα και υπαρξιακα ειναι πλασμα που μονο με την προσφορα και την αγαπη μπορει να ολοκληρωθει και να ανυψωθει -ποτε ομως με το ιδιωτικο συμφερον !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H Aυν Ράντ μας προτείνει τον Νομο της ΖΟΥΓΚΛΑΣ.
      Φυσικά ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ δεν έχει σχέση με την Ζούγκλα των ΗΠΑ, όπου οι ίδιοι οι αμερικάνοι αποκάλυψαν οτι 49% των κατοίκων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και όπου όλος ο πλούτος και η εξουσία είναι στα χέρια λιγότερο απο 1% του πληθυσμού
      Το κράτος πράγματι από την Μεταπολίτευση και μετά έγινε διεφθαρμένο διότι η πολιτικη εξουσία διεφθάρη,ας μην ξεχνάμε τα pumpers καθώς και την τωρινή απόφαση για τα λεφτά της Μάργκαρετ.
      (Απορρίφθηκε η αγωγή του Γιώργου Παπανδρέου κατά του Φαλτσιανί.ειδηση πριν 1 μέρα
      Ο Φ. είχε δηλώσει το 15
      Βόμβα Φαλσιανί: «Ο Σαρκοζί εκβίασε τον Γ. Παπανδρέου για το μισό δισ. της Μάργκαρετ στην HSBC»)
      Ωστόσο ο πόλεμος που ζεί ο Ελληνας από τις κυβερνήσεις σίγουρα δεν θα σταματήσει αν το κράτος παραδοθεί στον οποιο πλούσιο που αλωνίζει.Η Ελλάδα χρειάζεται τίμιους πολιτικούς τίποτε άλλο,μια που όπως λέει σοφός λαός το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

      Διαγραφή
    2. @ maria koumi.
      Αγαπητη μου εχετε δικιο σε ολα οπως και παρα πολλοι Ελληνες που ευελπιστουν οτι θα υπαρξουν τιμιοι πολιτικοι και οχι πωλητικιοι για να αναστησουν αυτη την ερημη χωρα.
      Με το χερι στην καρδια απαντηστε μου,βλεπετε εσεις την πιθανοτητα αυτη να γινει πραγματικοτητα ?.
      Και εγω το παρακαλαω αλλα δεν βλεπω δυστυχως φως.
      Φυσικα δεν υποστηριζω οτι πρεπει να κατεβασουμε τα χερια.

      Διαγραφή
    3. Μην ξεχνάτε οτι είμαστε υπο ξένη κατοχή

      Διαγραφή
  5. Αὐτά πού γράφει τό ἄρθρον εἶναι ἀπολύτως σωστά. Συνεπῶς, ἀπαιτεῖται νά ἐκδιωχθοῦν οἱ ἐχθροί τῆς Ἑλλάδος ἀπό τούς κυβερνητικούς θώκους καί ν' ἀναλάβουν Πατριῶται, οἱ ὁποῖοι θά καταγγείλουν πάραυτα τό χρέος καί τά μνημόνια, θά ἀποσύρουν τήν Ἑλλάδα ἀπό τήν ΕΕ (καί τό εὐρώ ἐννοεῖται), θά ἐθνικοποιήσουν τίς τράπεζες (προφανῶς καί τήν ΤτΕ) μέ προοπτικήν τήν χρηματοδότησιν παραγωγικῶν μονάδων, θά σταματήσουν τό ξεπούλημα τῆς χώρας, θά καταργήσουν τό Προδοτικόν "Ὑπερταμεῖον," θά πάρουν πίσω τά 14 ἀεροδρόμια καί τά ἄλλα κλοπιμαῖα ὑπό τῶν Προδοτῶν πρός χάριν τῶν ἀφεντικῶν των, θ' ἀπαιτήσουν (μέ προσφυγάς εἰς διεθνῆ δικαστήρια, ἄν χρειασθῇ) τήν πληρωμήν τῶν πολεμικῶν ἀποζημιώσεων ἐκ μέρους τῆς Γερμανίας, καθώς καί τοῦ χρέους της πρός τήν Ἑλλάδα, θά μειώσουν δραματικῶς τούς φόρους, θά καταπολεμήσουν τήν διαφθοράν, τήν ἀναξιοκρατίαν καί τήν γραφειοκρατίαν, θά βελτιώσουν τίς ὑποδομές καί τήν ἀνταγωνιστικότητα, θά κλείσουν τά σύνορα, θ' ἀπελάσουν ὅλους τούς λαθρομετανάστας, θά καταργήσουν τούς γελοίους καί φασιστικούς νόμους πού ἔχουν ψηφίσει οἱ Προδόται, ὅπως π.χ. ὁ "ἀντιρατσιστικός," θά καταργήσουν τό ἄρθρον 86 τοῦ Συντάγματος, τό ὁποῖον προστατεύει τούς Προδότας "πολιτικούς," καθώς καί τό ἄρθρον 106, τό ὁποῖον ἀποθαρρύνει τούς ξένους ἐπενδυτάς, κ.λπ. Ὁ Τσίπρας καί ὅλοι οἱ ἄλλοι Προδόται θά πρέπῃ νά παραπεμφθοῦν στήν Δικαιοσύνην μέ τήν κατηγορίαν τῆς Ἐσχάτης Προδοσίας, ὡς φανατικοί (ἐν πλήρει ἐπιγνώσει) Προδόται τῆς χώρας καί τοῦ πολιτισμοῦ της. Ἄν, ὅμως, ἀντί Πατριωτῶν, ψηφισθοῦν καί πάλιν Προδόται, ἄν δηλαδή κατορθώσῃ καί πάλι τό ἄκρως διεφθαρμένον Σύστημα νά ἐπιβιώσῃ, φέρνοντας π.χ. τόν Κ.Μ. ἤ κάποιον ἄλλον ἀπό αὐτούς πού καίγονται νά ἔλθουν στήν ἐξουσίαν γιά νά συνεχίσουν τήν Προδοσίαν, τότε ἡ Ἑλλάς θ' ἀποτελῇ πλέον παρελθόν. Δέν ἔχουμε πολύν χρόνον. Ἀπαιτεῖται δρᾶσις ἀμέσως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.