11/7/17

Σκάνδαλο μεγατόνων: Στοιχεία – σοκ για κοριούς και κατασκόπους των Γερμανών στην Ελλάδα

Σκάνδαλο μεγατόνων: Στοιχεία – σοκ για κοριούς και κατασκόπους των Γερμανών στην Ελλάδα
Oι Γερμανοί παρακολουθούσαν στην Ελλάδα τους πάντες: υπουργεία, κόμματα, τη Βουλή, τις Ενοπλες Δυνάμεις, πρεσβείες ακόμα και ερευνητικά κέντρα και επιστήμονες, όπως αποκαλύπτει νέο ντοκιμαντέρ του Vice.
Στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», που επικαλείται τα στοιχεία που έφερε στο φως το ντοκιμαντέρ, αναφέρεται ότι τα δεδομένα κάνουν λόγο για ενδεχόμενη κρατική κατασκοπία σε βάρος της Ελλάδας επί σειρά ετών.

Πηγή, που δεν κατονομάζεται – για ευνόητους λόγους-, έδειξε στην ενημερωτική ιστοσελίδα Vice στοιχεία από τη φερόμενη ως λίστα παρακολούθησης της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας BND. Ελληνικοί τηλεφωνικοί αριθμοί, φαξ και email φαίνεται ότι μπαίνουν στη λίστα από το 2000 έως το 2006, δεν φαίνεται όμως αν και πότε σταμάτησαν να βρίσκονται σε αυτή.
Στη λίστα, σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ του Vice, εντοπίστηκαν τηλέφωνα από τη Βουλή, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, το υπουργείο Εξωτερικών, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, τη Διεύθυνση Δημόσιου Χρέους του υπουργείου Οικονομικών (από το 2001 άρχισαν να το παρακολουθούν!) το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, περισσότερες από δέκα πρεσβείες στην Αθήνα (μεταξύ των οποίων, των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Ιταλίας) τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ, τη Διεύθυνση Προμηθειών του ΟΤΕ (κρατικός ακόμα τότε), τη ΔΕΗ, τον Δημόκριτο, καθώς και από δύο Ελληνες επιστήμονες, ο ένας εκ των οποίων ειδικός σε θέματα τεχνολογίας μαχητικών αεροσκαφών, που πέρασε και από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας!
Mάλιστα, το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» αποκάλυψε τον Απρίλιο του 2017 ότι η BND μετά το 2002 παρακολουθούσε ακόμα και τα γραφεία της Interpol σε πολλές χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Ο δημοσιογράφος του γερμανικού περιοδικού Μάρτιν Κνόμπε μίλησε στην κάμερα και δεν μάσησε τα λόγια του: «Μπορέσαμε να δούμε υλικό που έδειχνε στόχους της BND, όπως στόχους κατασκοπίας, μερικές χιλιάδες στόχους ανά τον κόσμο» είπε και πρόσθεσε σχετικά με τη χώρα μας:
«Βρήκαμε αρκετούς στόχους στην Ελλάδα, για παράδειγμα, μέρος της ελληνικής Βουλής, νομίζω την Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Ανακαλύψαμε ότι είχαν στοχεύσει πρεσβείες στην Ελλάδα, όπως την πρεσβεία της Βρετανίας, της Αυστραλίας και της Φινλανδίας. Επίσης, παρακολουθούσαν κάποιους αριθμούς από το υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα και κάποιους από το υπουργείο Εσωτερικών».
Το 2002 η BND και η αμερικανική NSA είχαν συμφωνήσει να συμπράξουν στην υποκλοπή και την ανταλλαγή δεδομένων μέσω διαδικτυακών και τηλεφωνικών επικοινωνιών στη Γερμανία.

7 σχόλια:

  1. Αυτό το τελευταίο ειδικά που είπε ο Γερμανός δημοσιογράφος μόνο για γέλια "κάποιους αριθμούς" λέει στο υπουργείο Οικονομικών!!! Χαχαχαχαχαχαχα μα υπάρχει τέτοια ανάγκη κατασκοπείας όταν έχει κάποιος όλη τη χώρα σχεδόν φέουδο του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδω χρηματιζουν ολοκληρο σχεδον το πωλητικο συστημα της Ελλαδος απο τις αρχες του αιωνα δια των 'γονεων' της Σημενς και δεν θα μας κατασκοπευαν.
    Αλλωστε δεν χρειαζοταν και μεγαλη προσπαθεια αφου οι 'αμοιβομενοι' τα κελαηδουσαν ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι αυτή είναι η σημαντικότερη είδηση της εβδομάδας.Δεν είναι μόνο το θέμα κατασκοπείας αλλά στο ότι γνώριζαν Ότι δηλαδή οι άσωτοι Έλληνες θα μπουν στην ΟΝΕ και το ευρώ και θα χωθούν στα δανεικά, τα οποία θα επέστρεφαν σε μεγάλο βαθμό σε γερμανικές εταιρίες και όχι μόνο του χώρου των εξοπλισμών, ώστε στη συνέχεια η χώρα ολόκληρη με την τόσο ενδιαφέρουσα γεωστρατηγική θέση θα πέσει σαν ώριμο φρούτο στην αγκαλιά του Βερολίνου.Τα Greek statistics πάνε περίπατο!!Όπως και το πέφτω από τα σύννεφα μόλις ο Γιωργάκης τους ανακοίνωσε την χρεωκοπία. Εδώ μιλάμε ότι όχι μόνο γνώριζαν αλλά θεωρώ ότι και επεδίωξαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάλι οι ξένοι μας φταίνε... Βρε Ελλάς τι θέλεις και συγχρωτίζεσαι με τους κακούς; Μόνο κακία υπάρχει στον κόσμο. Να ορίστε, τώρα μόλις ανακάλυψες ότι υπάρχει και κάτι που λέγεται κατασκοπεία! Δεν είσαι για την καθημερινή τριβή, είσαι ανώτερο μέγεθος, είσαι μή μού άπτου, απόσυρε το φυσικό σου σώμα τώ κόσμω τούτω και μόνασε αφού το πνεύμα σου τό 'χουν οικειοποιηθεί άλλοι και πάνε μια χαρά. Κάνε αυτό που κάνεις καλά εδώ και 2.000 χρόνια, κρύψου μεταλλάξου βρες προστάτη, Ρωμαίο Πέρση Οθωμανό Κινέζο Αμερικανό, δώσε το κάτι τίς σου και μπες στον νιρβάνα. Ακούς εκεί "κατασκοπεία"... Φεύγετε να φεύγουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και για να επανέλθω διότι κάποιοι από τους συμπολίτες μας θεωρούν τους εαυτούς τους αμέτοχους ή ακόμη και προερχόμενους εκ παρθενογενέσεως.Ή ότι ακόμη αυτοί έβαλαν γρηγορότερα μυαλό από τους υπόλοιπους!Θεωρούν αβίαστα και χωρίς να το σκεφτούν για δεύτερη φορά ότι είναι ο φάρος καλού πολίτη και αυτό τους δίνει και το δικαίωμα να κατηγορούν όλους του υπόλοιπους εκτός του εαυτού τους ,αλλά κατηγορούν συλλήβδην την χώρα τους,αποκλειστικά όμως!!Εγώ θέλω να πω ότι η ψυχή της πατρίδας είναι οι νόμοι.Και γιατί υπάρχουν οι νόμοι??Διότι οι πολιτειακή οργάνωση είναι αυτή που θέτει την ανάγκη των νόμων,διότι η Πολιτεία είναι πολίτες και το αντίθετο .Διεφθαρμένος πολίτης διεφθαρμένη Πολιτεία .Επιβράβευση του καλού Πολίτη είναι Δικαιοσύνη.Διεφθαρμένος πολίτης διεφθαρμένος Κυβερνήτης .Ο κακός πολίτης δεν μπορεί να απαιτεί καλή Πολιτεία.Ναι λοιπόν δεν πέφτουμε από τα σύννεφα όσο αφορά την κατασκοπεία.Πέφτουμε από τα σύννεφα από την αντιμετώπιση που θα υπάρξει στην απόδοση δικαιοσύνης για αυτό που έγινε.Θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη αυτοί που την διέπραξαν??Θα αποδοθούν ευθύνες??Θα ληφθούν μέτρα ή όχι για το κράτος που την διέπραξε?Στο κάτω-κάτω αυτό θα πει σοβαρό κράτος.Οι εκάστοτε κυβερνώντες έχουν τον λόγο.Υπάρχει και αυτόματη δικαστική διαδικασία για υποθέσεις κατασκοπείας.Αυτό περιμένω εγώ.Θα το δω??Τώρα αν φταίνε οι ξένοι για τα κακά και στραβά μας μπορώ να συμφωνήσω ότι όχι δεν φταίνε μέχρι την αποδείξεως του αντιθέτου.Περισσότερο νομίζω ότι φταίει το κεφάλι που κουβαλάμε.Μέση λύση δεν υπάρχει ή του άσπρου ή του μαύρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.