14/7/17

Προϋποθέσεις, παράμετροι και ψευδαισθήσεις της ελληνικής εθνικής πολιτικής

......................................................................
.....................................................................

"«H σημερινή Ελλάδα, όντας ανίκανη να παραγάγει η ίδια όσα καταναλώνει και μην έχοντας αρκετή αυτοσυγκράτηση — και αξιοπρέπεια — ώστε να μην καταναλώνει περισσότερα απ’ όσα μπορεί να παραγάγει η ίδια, προκειμένου να καταναλώσει παρασιτεί, και μάλιστα σε διπλή κατεύθυνση: παρασιτεί στο εσωτερικό, υποθηκεύοντας το μέλλον με δάνεια που μετατρέπει σε τρέχοντα τοκοχρεολύσια και παρασιτεί προς τα έξω από όπου έχει δανεισθεί υπέρογκα ποσά όχι για να κάνει επενδύσεις μελλοντικής καρποφορίας αλλά κυρίως για να πληρώσει με αυτά τις τεράστιες ποσότητες καταναλωτικών αγαθών τις οποίες και πάλι εισήγαγε από το εξωτερικό.

Η σημερινή Ελλάδα αποτελεί ακριβώς περίπτωση φθίνοντος έθνους, το οποίο εκλαμβάνει έμμεσες μυθολογικές του ιδέες για τον εαυτό του ως ρεαλιστική αυτοεπίγνωση. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η ψυχολογική κατάσταση συχνότατα παρουσιάζει συμπτώματα παθολογικού αυτισμού γιατί το απαραίτητο υπόβαθρο και πλαίσιο της υγιούς αυτοεπίγνωσης  είναι πρωτίστως η γνώση του ευρύτερου περιβάλλοντος κόσμου, μέσα στο οποίο καλείται να δράσει ένα ατομικό η συλλογικό υποκείμενο, αποτιμώντας κατά το δυνατόν νηφάλια τις δυνατότητες του και υποκαθιστώντας τη νοσηρά εγωκεντρική αρχή της ηδονής με την φυσιολογική εγωκεντρική αρχή της πραγματικότητας.
Όπως οι κατώτατοι ζωικοί οργανισμοί, έτσι και οι σημερινοί έλληνες αντιδρούν με έντονες αντανακλαστικές κινήσεις μονάχα σε ότι τους ερεθίζει άμεσα κι ειδικά, οι δηλώσεις κάποιου «φιλέλληνα» στη Χαβάη η κάποιου «μισέλληνα» στην Γροιλανδία ( κι ας μην μιλήσουμε για τα όσα παρεμφερή μαθαίνει κανείς από τις Βρυξέλλες η την Ουάσιγκτον) ευφραίνουν η εξάπτουν αναλόγως τα πνεύματα περισσότερο από ότι τα απασχολούν τα ουσιώδη, αν και συχνά αφανή, μεγέθη της πολιτικής και της οικονομίας.»
............................................
.........................................

2 σχόλια:









  1. Peterson Institute: Η Ελλάδα εξάλειψε το εμπορικό έλλειμμα με υψηλό κόστος



    H διαγραφή του ελληνικού ελλείμματος δεν είναι καλή είδηση για την Ελλάδα.

    Στη μείωση του εμπορικού ελλείμματος της Ελλάδας αναφέρεται το Peterson Institute σε σχόλιο του όπου περιλαμβάνεται και ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό γράφημα για την ελληνική οικονομία.

    Όπως αναφέρεται, λοιπόν, η Ελλάδα έχει εξαφανίσει αυτό το μεγάλο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, που διογκώθηκε την περίοδο 2007-2016.

    «Αν κι αυτό θα έπρεπε να θεωρείται καλή είδηση, δεν είναι.

    Ο λόγος είναι ότι η Ελλάδα μείωσε το έλλειμμα περιορίζοντας τις εισαγωγές και όχι ενισχύοντας τις εξαγωγές της, ένα αποτέλεσμα της δραματικής μείωσης της οικονομικής παραγωγής» επισημαίνεται στο σχόλιο του Peterson Institute.

    Η μείωση του εμπορικού ελλείμματος μέσω της μείωσης των εισαγωγών είναι συνήθως ευπρόσδεκτη όταν οι υψηλές εισαγωγές αντικατοπτρίζουν μια μη βιώσιμη ανάπτυξη.

    Το έλλειμμα παραγωγής της Ελλάδας, ένα μέτρο για το πόσο μια οικονομία λειτουργεί πάνω ή κάτω από το βέλτιστο επίπεδο, ήταν 8,9% το 2007 με βάση τα τελευταία στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

    Στην ιδανική περίπτωση, η Ελλάδα θα είχε μειώσει το χάσμα παραγωγής σε μηδενικό ποσοστό και θα είχε μειώσει τις εισαγωγές.

    Αντ' αυτού, η οικονομική παραγωγή κατέρρευσε σε επίπεδο πολύ χαμηλότερο από το δυνητικό, με το χάσμα να φτάνει το -11,8% το 2016.




    http://protagorasnews.blogspot.gr/2017/07/peterson-institute.html?q=peterson

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέθανε στὶς 11/7/1998 στὸ Ἀπολλὠνειο θεραπευτήριο ἀπὸ ἰατρικὸ λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.