14/7/17

Η Κύπρος και οι μεγάλες «business» στην εκπαίδευση

Για πολλά χρόνια στην Κύπρο πίστευαν πως δεν υπήρχε κανένας λόγος να ιδρύσουν πανεπιστήμια! Τα παιδιά των εύπορων οικογενειών σπούδαζαν στο Λονδίνο και των πιο φτωχών στην Αθήνα. Χρειάστηκαν χρόνια για να λειτουργήσει το πρώτο ιδιωτικό (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας) και το πρώτο δημόσιο πανεπιστήμιο.
Σήμερα στην Κύπρο λειτουργούν πέντε ιδιωτικά πανεπιστήμια, με το μεγαλύτερο εξ αυτών, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, να έχει περί τις 11.000 φοιτητές. Από την εκπαίδευση προέρχεται πλέον σχεδόν το 2,5% του κυπριακού ΑΕΠ, με τα ιδιωτικα ιδρύματα να δίνουν μάχη όχι μόνο για την προσέλκυση των Κύπριων και Ελλήνων φοιτητών, αλλά και φοιτητών από αρκετές χώρες του κόσμου.
Μάλιστα, κάποιες σχολές των κυπριακών πανεπιστημίων θεωρούνται από τις πολύ καλές διεθνώς. Ποιος θα μπορούσε π.χ. να έχει καλύτερη σχολή σε θέματα λογιστικής, ορκωτών ελεγκτών κ.λπ.; Λίγοι, όμως, γνωρίζουν πως το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διαθέτει ένα από τα καλύτερα τμήματα διεθνώς στον τομέα των ψηφιακών νομισμάτων, όπως το Bitcoin. Μάλιστα προσφέρει το πρώτο Master διεθνώς στα ψηφιακά νομίσματα.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.