14/7/17

Η Digea ανακοίνωσε πως δεν θα ανανεώσει πέραν του Οκτωβρίου τη σύμβαση μεταφοράς σήματος της ΕΡΤ

 
Στην ανακοίνωση γίνεται σαφής αναφορά για τις ευθύνες της ΕΡΤ για τη μη ολοκλήρωση του διαγωνισμού προμήθειας εξοπλισμού για την ανάπτυξη του δικού της δικτύου.
Η ορντινάτσα του Παππά, ΓΓΕΕ κ. Κρέτσος είπε τις γνωστές μπούρδες για το μαύρο που θέλουν οι κακοί να ρίξουν στην ΕΡΤ. Τουμπεκί ψιλοκομμένο για το διαγωνισμό. Το ρίχνει στην τεχνολογία - αυτοί ξέρουν βρε κουτά. Οι ορντινάντσες της Ζωής στη διοίκηση της ΕΡΤ, ομοίως τουμπεκί. Τα σπάσανε και με το σωματείο τεχνικών της εταιρείας - ρε παιδιά, μνημεία για τους πεσόντες του αγώνα σας φτιάχνουμε, τι θέλετε κι ανακατεύεστε; Το σωματείο κατηγορούσε για επαγγελματική και διοικητική ανεπάρκεια του Γενικού Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών, πράγμα ορατό δια γυμνού οφθαλμού.
Έβγαλε και ανακοίνωση η ΕΡΤ - χρεώνει τις αποτυχίες του διαγωνισμού όχι στις τεχνικές προδιαγραφές (σοβαρά ρε παιδιά; ανοίγετε το δίκτυο και κατεβάζετε τα specs του εξοπλισμού που σας κάνει!) αλλά σε λάθη των προμηθευτών. Λες και δεν είναι αυτοί οι ίδιοι που έστειλαν τη σύμβαση, διορθωμένη μάλιστα, στο Ελεγκτικό Συνέδριο και αυτό ακύρωσε το διαγωνισμό. Λες και δε γίνεται ο διαγωνισμός στην Ελλάδα αλλά σε αποστειρωμένο περιβάλλον στη Σουηδία.

Είναι αυτοί οι ίδιοι που παραπλανούσαν το Κοινοβούλιο το Σεπτέμβριο 2015, διαβεβαιώνοντας πως θα έχουν σε τέσσερις μήνες το δίκτυο και θα έχουν τσακίσει τους καναλάρχες. Από τότε είχα γράψει πως αυτός ο οποίος εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα των καναλαρχών είναι ο Γενικός Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών - με τις σαχλαμάρες που λέει, την παντελή ανεπάρκειά του, ανεξαρτήτως προθέσεων.
Τώρα, με το αγγούρι του Ελεγκτικού και της Digea, τα χρυσά μου σπάνε το διαγωνισμό σε κομμάτια (ελέγχεται η νομιμότητα) χωρίς προϋπολογισμό. Για να σώσουν τα τομάρια τους. Από την ξεφτίλα της πολιτικής απάτης του πολέμου των καναλαρχών στην κραταιά ΕΡΤ!
Στο παραμύθι του καναλαρχικού πολέμου επένδυσαν πολλοί πολιτικοι απατεώνες. Κάποιοι γελοίοι, ακόμη και σήμερα υποστηρίζουν πως για τη Digea έπεσε το μαύρο τον Ιούνιο 2013. Τώρα που αναλαμβάνει την ΕΡΤ ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας πριν το μαύρο, θα έχει να μας ξεκαθαρίσει μερικά πραγματάκια. Όπως π.χ. για το διαγωνισμό που ετοίμαζε η κραταιά ΕΡΤ με προϋπολογισμό €9 εκατ συν ΦΠΑ (το κόστος της εγκατάστασης θα ανελάμβανε η ΕΡΤ) και "γι' αυτό τους έκλεισε ο Σαμαράς". Το διαγωνισμό είχε ευλογήσει η νομική υπηρεσία.- κάτι θα ξέρει ο άνθρωπος! Η λεπτομέρεια είναι πως μέσα σε τρεις εβδομάδες, η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ φρόντισε και πήρε δεσμευτική (για τον προμηθευτή μόνο) για €4.5 εκατ - κι από πάνω χρηματοδότηση από τον προμηθευτή για το 85% του αντικειμένου του έργου. Λέτε να έχουν καμιά ιδέα ποιός θα ενθυλάκωνε €4.5 εκατ; Ο δε προμηθευτής ήταν η Φερράρι του κλάδου, την κατήγγελε ο Γενικός Διευθυντής και σύμβαση με τον εξοπλισμό της πήγε στο Ελεγκτικό για να του την επιστρέψουν.
Όλοι πωλούν το παραμύθι του ενοικίου στη Digea. Η εταιρεία παρέχει μια υπηρεσία με αντίτιμο που καθορίζει ανεξάρτητη αρχή. Με την ίδια φόρμουλα η Digea πληρώνει το δικό της ενοίκιο στην ΕΡΤ σε μερικά σημεία εκπομπής. Ας δείξει κάποιος το trade-off ανάμεσα στο ενοικιασμένο και ιδιόκτητο δίκτυο. Ο, μηχανικός τρομάρα του, λέει στη Βουλή "€2 εκατ το ενοίκιο το χρόνο, €5 εκατ το δίκτυο, απόσβεση σε δυόμισι χρόνια". Χωρίς, συντήρηση, χωρίς ανταλλακτικά και αποθήκες! Η αλήθεια είναι πως το κόστος συντήρησης για την ΕΡΤ είναι της τάξεως του ενοικίου μόνον! Περίπου €1 εκατ σε μισθούς, οχήματα ανά την Ελλάδα, συντήρηση των οχημάτων, δαπάνες επίσκεψης στις βουνοκορφές (ως και ενοίκιο γαΪδουριών πληρώνεται), ψώνια προμηθειών μερικών εκατοντάδων ευρώ για μιας μέρας παραμονή στη βουνοκορφή, στοκ ανταλλακτικών, κατανεμημένες αποθήκες ανά την Ελλάδα. Όλα αυτά δεν υπάρχουν για τους λαϊκιστές πολιτικούς απατεώνες. Το τραγικό είναι πως δυόμισι χρόνια τώρα προσωπικό συντήρησης, στη διεύθυνση του αντικαναλάρχη Γενικού Διευθυντή, πληρώνεται για να κάθεται. Κατά τα γνωστά: το κόστος προσωπικού της ΕΡΤ δεν μετράει, αφού πληρώνεται έτσι κι αλλιώς.
Για το μέγεθος και τις επιδόσεις της ΕΡΤ, για τις υπηρεσίες που προσφέρει, η επένδυση στο δίκτυο είναι λευκός ελέφας. Υπάρχουν πολύ προσφορότεροι τρόποι να παρέχει καθολικώς την υπηρεσία της ο δημόσιος φορέας. Ή πρέπει να παρέχει πολύ περισσότερες υπηρεσίες που θα αποφέρουν και έσοδα.
Είναι κατανοητή η επιλογή του έμπειρου με το αντικείμενο νομικού στο τιμόνι του πολύπαθου οργανισμού. Έχει να αντιμετωπίσει το χάος στο οποίο βρίσκεται το μαγαζί - θάχει όμως και ένα προβληματάκι στη σύγκριση του κόστους όλων των project - όχι μόνο του δικτύου, αλλά τα δικαιώματα, τις παραγωγές και δε συμμαζεύεται - με την κατάσταση στην οποία έδινε την ευλογία του μέχρι το 2013. Αν βέβαια σηκώσει κανείς τα ζητήματα.


George J. Prokopakis

5 σχόλια:

  1. Θεωρώ ότι ένα σοβαρό site όπως ο Υνφογνώμων θα πρέπει να αποφεύγει την ανάρτηση κειμένων
    με λέξεις όπως «ορντινάτσα} {μπούρδες» «τουμπεκί» «τομάρια» κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Χρηστος.
      Ακομα και να ειχες δικιο αγαπητε μου,δυστυχως η χοντροπετσια μας δεν ιδρωνει με ευγενικα λεξιλογια αλλα χρειαζεται λεκτικα χαστουκια μηπως τυχον και ξυπνησει.
      Τρανταγματα θελουμε.

      Διαγραφή
    2. Με τις χυδαιολογίες δεν μπορούμε να αναμένουμε τραντάγματα.
      Με την τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία ναι.
      Τα λεκτικά χαστούκια δεν είναι απαραίτητο να προσδιορίζονται μέσα στη σφαίρα του φραστικού χουλιγκανισμού.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ με τον @Χρηστος. Το κείμενο δεν αναφέρει τα γεγονότα, είναι πολύ μπερδεμένο προφανώς γιατί μεταφράστηκε από τα αγγλικά ή άλλη γλώσσα στα Ελληνικά!

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.