25/7/17

Ο Erdogan και η συνθήκη της Λωζάννης: Μια ακόμη λάθος «ανάγνωση» του Tayyip

Του Νίκου Μελέτη
Mε σχεδόν ενθουσιασμό έγινε δεκτή σε ορισμένα ελληνικά ΜΜΕ η δήλωση του Tayyip Erdogan χθες για την Συνθήκη της Λωζάννης, στην 94η επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης.
Ο κ. Erdogan σε μήνυμα του αναφέρει ότι γιορτάζεται η υπογραφή της Συνθήκης που «αποτέλεσε ιδρυτικό έγγραφο της Τουρκικής Δημοκρατίας» και συμπληρώνει ότι «ο αξιότιμος λαός μας παρά τις ελλείψεις, τη φτώχεια, τις αδυναμίες με το έπος της ανεξαρτησίας που έγραψε με την Συνθήκη της Λωζάννης καταγράφηκε σε όλα τα διπλωματικά και διεθνή νομικά πεδία. Το τουρκικό έθνος με τη Συνθήκη της Λωζάννης έσκισε τη Συνθήκη των Σεβρών που στόχευε εναντίον των χιλίων χρόνων ύπαρξης του σε αυτά τα χώματα και έπεισε όλο τον κόσμο ότι ουδέποτε θα υποχωρήσει».
Οι ερμηνείες που δόθηκαν στο «πόδι» ήταν ότι ο κ. Erdogan είναι... μπερδεμένος, δεν έχει ακριβή αντίληψη του τι είναι η Λωζάννη και φυσικά όλοι συνέκλιναν ότι έτσι ακυρώνονται όλες οι προηγούμενες δηλώσεις ότι ο Tayyip Erdogan που ζήτησε αναθεώρηση της Συνθήκης και εξέφραζε τις σοβαρές ενστάσεις του για τις εδαφικές ρυθμίσεις που εισήγαγε η Συνθήκη.

για τη συνέχεια Liberal

3 σχόλια:

  1. Ο τυπος ειναι γατονι πρωτου μεγεθους ιδιως οταν ακολουθει τις εντολες των ψυχιατρων του και παιρνει τα φαρμακα του.
    Βεβαια πολλες φορες τα μπερδευει με ληγμενα αλλα εμεις δεν πρεπει να τον κατηγορουμε αφου ο τροπος που εχει διαλεξει για να 'μεγαλωσει' την χωρα του ειναι και επωφελης για την δικια μας.
    Να τον εχει ο Αλλαχ καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτό ξαναπές το. Να τον έχει ο Αλλαχ καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.