29/7/17

Oι Κούρδοι της Συρίας όρισαν ημερομηνίες εκλογών για τοπικό κοινοβούλιο και συμβούλια.

H κουρδική διοίκηση στη Β Συρία διευθυνόμενη από το PYD (Κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης), όρισε ημερομηνίες για την εκλογή τοπικών συμβουλίων και ενός τοπικού κοινοβουλίου ένα μέτρο που θα μπορούσε να τσιμεντάρει την αυτονομία του συριακού Κουρδιστάν, δήλωσε αυτό το Σάββατο ένας Κούρδος υπεύθυνος.
Η εκλογή των συμβουλίων των τοπικών κοινοτήτων θα γίνει στο τέλος του καλοκαιριού και αυτή του τοπικού κοινοβουλίου το Γενάρη του 2018, είπε. Η αυτονομία του συριακού Κουρδιστάν ανησυχεί την Τουρκία που θεωρεί το PYD, και την ένοπλη πτέρυγα του YPG ως μια προέκταση του ΡΚΚ που είναι σ΄εξέγερση στη ΝΑ Τουρκία.

Η διοίκηση του Bachar al Assad ανέχεται στο μεταξύ τον κουρδικό έλεγχο σε κάποιες περιοχές της χώρας αλλά λέει ότι αντιτίθεται στο αποκεντρωμένο ομοσπονδιακό σύστημα που υπεραμύνεται το PYD και χαρακτηρίζει τα συμβούλια που θεσπίστηκαν από τους Κούρδους ως "προσωρινές δομές".  Reuters,figaro 29.7.17

Η πολιτική κινητικότητα στο κουρδικό συνοδεύεται τόσο από την αναμενόμενη πτώση της Ράκα από το ΥPG με την βοήθεια των ΗΠΑ και της διεθνούς συμμαχίας όσο και από εκλογές στο ιρακινό Κουρδιστάν. Όπως αναφέρει το (Reuters 20.7.17) ο πρόεδρος της αυτόνομης περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, εξήγγειλε την προηγούμενη Πέμπτη, με διάταγμα, βουλευτικές και προεδρικές εκλογές για την 1η Νοέμβρη.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.