12/7/17

SZ: Βέτο σε εξαγορές επιχειρήσεων από την Κίνα θεσπίζει η Γερμανία


Δικαίωμα βέτο σε περιπτώσεις εξαγοράς γερμανικών επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας από κινεζικούς ομίλους ετοιμάζεται να θεσπίσει η κυβέρνηση της Angela Merkel.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Sueddeutsche Zeitung», η διάταξη που εξετάζεται και αναμένεται να θεσπιστεί θα αφορά θεωρητικά όλους τους επίδοξους ξένους επενδυτές, με έδρα εκτός της Ε.Ε., όμως στο στόχαστρο θα βρίσκονται ειδικά οι Κινέζοι, για ευνόητους λόγους.
Στους νέους κανόνες ορίζονται οι περιπτώσεις εκείνες στις οποίες συνίσταται «απειλή κατά της δημόσιας ασφάλειας». Οι κλάδοι που θα βρίσκονται υπό στενή επιτήρηση θα είναι, σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, εκείνοι της πληροφορικής, της παραγωγής και διανομής ενέργειας, της ύδρευσης, των μεταφορών και των τηλεπικοινωνιών. Κλάδοι, δηλαδή, οι οποίοι φέρονται να βρίσκονται στο στόχαστρο του Πεκίνου, το οποίο έχει θέσει στόχο να ηγηθεί της παγκόσμιας αγοράς τεχνολογίας ως το 2050.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο αυτό πλαίσιο ετοιμάζεται από την υπουργό Οικονομίας, Brigitte Zypries, η οποία βρίσκεται σε συνεννόηση με τους ομολόγους της από τη Γαλλία και την Ιταλία.

Για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

  1. Βεεεεεέτο; Μα γιατί αγαπητοί μου Γερμανοί; Ελεύθερη οικονομία δεν είπαμε (ή όχι;) πως έχουμε; Α όλα κι όλα, δε θέλω τέτοια...παλιά κολπάκια, κρατικίστικα, κομμουνιστικά:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.