11/8/17

Μόλις 14 λεπτά χρειάζεται πύραυλος από την Βόρεια Κορέα να πλήξει το Γκουάμ

Προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο 
Σε μια τέτοια περίπτωση, οι κάτοικοι θα ειδοποιηθούν άμεσα από σειρήνες που υπάρχουν σε όλα τα σημεία του νησιού
Στην περίπτωση που η Βόρεια Κορέα πραγματοποιήσει πυραυλική επίθεση κατά του Γκουάμ, θα απαιτηθεί χρόνος 14 λεπτών μέχρι οι πύραυλοι να πλήξουν τον στόχο τους, ενώ το σύστημα συναγερμού θα έχει προειδοποιήσει τους κατοίκους, σύμφωνα με το Γραφείο Εσωτερικής Ασφάλειας του Γκουάμ.
Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του αναφερόμενου γραφείου, οι κάτοικοι θα ειδοποιηθούν άμεσα από σειρήνες που υπάρχουν σε όλα τα σημεία του νησιού.

Η ανησυχία μεταξύ των κατοίκων του νησιού είναι διάχυτη. Ήδη ο κυβερνήτης του Γκουάμ Εντι Κάλβο απηύθυνε τηλεοπτικό διάγγελμα, τονίζοντας ότι είναι σε συνεχή επαφή με τον Λευκό Οίκο. «Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο», είπε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Γκουάμ δήλωσε ότι ελπίζει πως το νησί μπορεί να αμυνθεί σε περίπτωση επίθεσης από την Βόρεια Κορέα. «Απλώς προσευχόμαστε ότι οι ΗΠΑ και το αμυντικό σύστημα που έχουμε εδώ είναι αρκετό για να μας προστατεύσει», είπε ο Μπέντζαμιν Κρουζ. 

Το Γκουάμ βρίσκεται στην Ωκεανία, στα τρία τέταρτα της απόστασης μεταξύ Χαβάης και Φιλιππίνων. Είναι μη ενσωματωμένη περιοχή των ΗΠΑ με έκταση 549 τ.χλμ. και πληθυσμό 159.914 ενώ πρόκειται για πρώην ισπανική αποικία, η οποία άλλαξε κατοχή το 1898, με τη λήξη του αμερικανο-ισπανικού πολέμου, σύμφωνα με την wikipedia.
Πρώτο Θέμα

2 σχόλια:

  1. Οπως βλεπουμε, οι κυβερνησεις ανδρεικελα της Γκουαμ, ακομα και μπροστα σε πυρηνικο ολοκαυτωμα, παραμενουν προσκυνημενοι στα αμερικανικα αφεντικα και φυσικα προσευχονται στο Μεγαλοδυναμο. Παντως, πιο αθλιες ανακοινωσεις, μονο απο Ελληνικες κυβερνησεις θα μπορουσε να ακουσει κανεις. Τελικα, κανεις δεν εχει βαλει μυαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στέφανος,
    Η νήσος Γκουάμ, είναι μέρος των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής, και οι κάτοικοι της είναι Αμερικάνοι Πολίτες.
    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.