25/8/17

Ανάστατη η Χιμάρρα – Οι Βορειοηπειρώτες καταγγέλλουν εθνοκάθαρση και ετοιμάζουν αντίσταση

Επιχειρούμενη εθνοκάθαρση στη Χιμάρρα από το καθεστώς Ράμα και ισχυρά συμφέροντα ισλαμοεθνικιστών μουσουλμάνων Αλβανών, σε συνεργασία με Έλληνες εξωμότες, καταγγέλλουν σύλλογοι Χιμαρριωτών και επιφανείς Έλληνες πατριώτες της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.
Στην καταγγελλόμενη εθνοκάθαρση, που παρουσιάζεται ως δήθεν κάποιο σχέδιο «ανάπλασης» της Χιμάρρας, το οποίο αποσκοπεί στη υφαρπαγή των ελληνικών περιουσιών, πρωταγωνιστεί ο εξωμότης («γενίτσαρος») δήμαρχος Χιμάρρας Γιώργος Γκόρος (Jorgo Goro), που η ελληνική κυβέρνηση ατίμασε αφαιρώντας του την ελληνική υπηκοότητα.
Σύμφωνα με καταγγελίες Χιμαρριωτών στο TRIBUNE, τους σχεδιασμούς του καθεστώτος Ράμα υπηρετούν μια χούφτα ελληνικής καταγωγής εξωμότες, των οποίων τα ονόματα -όπως δημοσιεύτηκαν σε ελληνικά ΜΜΕ- βρίσκονται σε λίστες του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και είναι οι επόμενοι για να τους αφαιρεθεί η ελληνική υπηκοότητα.
Σύμφωνα με ασφαλείς μας πληροφορίες, θα υπάρξουν βαρύτατες συνέπειες και κυρώσεις για όλους αυτούς, αδιανόητες μέχρι σήμερα, «και δεν θα βρίσκουν τόπο να κρυφτούν εάν υπηρετήσουν αλλότρια συμφέροντα», όπως μας μετέφεραν πηγές μας.
Κύκλοι των Αθηνών, που παρακολουθούν από κοντά τις δραματικές εξελίξεις στη Χιμάρρα, σχολίαζαν χαρακτηριστικά ότι «αυτή η χούφτα εξωμοτών είναι όλοι τους γνωστοί» και «διακινδυνεύουν πολλά περισσότερα από το να χάσουν τις ελληνικές τους υπηκοότητες».
Ο Δήμος Χειμάρρας ανακοίνωσε ότι ο εξωμότης και ατιμασμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Γιώργος Γκόρος, συγκάλεσε για σήμερα Παρασκευή 25 Αυγούστουέκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Χιμμάρας.
Στόχος του ατιμασμένου εξωμότη Δημάρχου, για τον οποίο οι ελληνικές υπηρεσίες έχουν συλλέξει πολλά ενδιαφέροντα, είναι να περάσει ψήφισμα υφαρπαγής των ελληνικών περιουσιών και εκχώρησής τους στους Αλβανούς μουσουλμάνους ολιγάρχες, που εξυπηρετούν συμφέροντα ισλαμιστών της Άγκυρας.
Η Ένωση Χιμαρριωτών Τιράνων και η Ένωση (σ.σ. κατοίκων) Παραλίας εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση με ημερομηνία 24 Αυγούστου, στην οποία καταγγέλλει ευθέως «Σχέδιο για εθνική κάθαρση εις βάρος των Χιμαρριωτών».
Πίσω από το σχέδιο του Έντι Ράμα για δήθεν ανάπτυξη του τουρισμού στην Χιμάρρα, αναφέρει η ανακοίνωση, κρύβονται συμφέροντα ολιγαρχών και ισλαμικών κύκλων τα οποία στηρίζονται από το καθεστώς του Ράμα, με στόχο να πετύχουν δύο στόχους:
α) Για να διώξουν τους Χιμαρριώτες από τη γη τους και τα εδάφη τους.
β) Για να «επενδύσουν» και να ξεπλύνουν βρώμικα λεφτά οι ολιγάρχες-μαφιόζοι οι οποίοι αλληλοσυνδέονται με εθνικιστικά συμφέροντα.
Η Ένωση Χιμαρριωτών και ο Σύλλογος Μπρεγντέτη-Παραλίας καταγγείλουν για ακόμα μια φορά, ένα από τα ποιο διαβολικά σχέδια στην ιστορία του σύγχρονου αλβανικού κράτους, αυτό του ΕΘΝΙΚΟΥ ΞΕΡΙΖΩΜΟΥ των Χειμαρριωτών από τη γη τους και τα πάτρια εδάφη τους.
Είναι πολύ σημαντικό να υπενθυμίσουμε, συνεχίζει η ανακοίνωση, το γεγονός ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Αλβανίας και της Ευρωπαϊκής της ενσωμάτωσης, βασιζόμενοι στην εκφραζόμενη πρόθεση ότι οι Αλβανοί θέλουν την Ευρώπη αφενός, και αφετέρου στην πράξη να συνεχίζουν με δριμύτητα να επιτίθενται εις βάρος των Χιμαρριωτών, αλλάζοντας το Σύνταγμα και μια σειρά από νόμους για τις περιουσίες, για να ανοίξουν τον δρόμο στη χειραγώγηση της κοινής γνώμης της Αλβανίας, ότι δήθεν η «στρατηγική ανάπτυξη» του «τουρισμού», εμποδίζεται από τους γηγενείς Χιμαρριώτες.
Ο Δήμος Χιμάρρας, είναι το τελευταίο πιόνι που χρησιμοποιείται από το ολιγαρχο-πολιτικό κατεστημένο των Τιράνων, για να βάλουν σε εφαρμογή το σχέδιο για εθνική κάθαρση των Χειμαρριωτών, και γι’αυτό, οι ευθύνες [σ.σ.: του Δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων), είναι ακόμα μεγαλύτερες, καταλήγει η ανακοίνωση.
Έντονη είναι και η αντίδραση του προέδρου της Ένωσης Προστασίας Ακινήτων, ιδιοκτησιών, Ιστορίας και Πολιτισμού της Χιμμάρας, Νικολάκη Νεράντζη.
Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Νικολάκης Νεράντζης αναφέρει τα εξής:
«Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο άλλαξε τρεις φορές και κάθε φορά διαπιστώθηκε από τους κάτοικους της περιοχής, η έλλειψη διαφάνειας και η απιστία με την οποία έχει γίνει αυτή η διαδικασία, διότι ο μόνος στόχος, με καμουφλάζ τη δήθεν αστικοποίηση της περιοχής, είναι η υφαρπαγή των ιδιοκτησιών των αυτοχθόνων Χειμαρριωτών, για να δοθούν στους ολιγάρχες που έχουν σχέσεις με την εξουσία.
»Ως κάτοικος αυτής της περιοχής που κινδυνεύει από την υφαρπαγή, όπως οι συμπατριώτες μου και υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Ένωσης για την Προστασία Ακινήτων, Ιδιοκτησιών, Ιστορίας και Πολιτισμού της Χειμμάρας, απευθύνω έκκληση στον πρωθυπουργό Ράμα, να σταματήσει όσο το δυνατόν νωρίτερα, την υφαρπαγή των ιδιοκτησιών μιας κοινότητας αυτοχθόνων, όπως είναι η Χειμμάρα, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι η πλειοψηφία μας δεν διαθέτει τίτλους ιδιοκτησίας, τους οποίους δεν τους δίνουν, επειδή θέλουν να τις αρπάξουν.
»Σε αυτή τη χώρα που νομιμοποιείται και ένα κτίριο σε υφαρπαγμένη γη, στους Χειμαρριώτες οι οποίοι βρίσκονται χιλιάδες χρόνια στα εδάφη τους, δεν τους δίνονται τίτλοι ιδιοκτησίας.
»Πως τους αφαιρείται το Συνταγματικό δικαίωμα να αποφασίσουν εκείνοι πως θέλουν να αναπτυχθεί η περιοχή τους.
»Οι ιδιοκτησίες στην παραθαλάσσια περιοχή έχουν μεγάλη αξία, αλλά έχουν και ιδιοκτήτη.
»Να είσαι Πρωθυπουργός, δεν σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις με τους ανθρώπους που σου εμπιστεύτηκαν την ψήφο, την τύχη και τις ιδιοκτησίες τους.
»Κύριε Ράμα, έλα να συζητήσεις με τους Χειμαρριώτες, άκουσε τους και σταματά αυτή την καταστροφή στην περιοχή μας!
»Επίσης απευθύνω έκκληση στους διπλωματικούς εκπροσώπους στη χώρα, ότι η Χειμάρρα κινδυνεύει από την υφαρπαγή από την κυβέρνηση!
»Ζητούμε τη βοήθειά τους και όλων όσων έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τον Πρωθυπουργό να αρπάξει και να μας διώξει από τα σπίτια μας!
»Αντιδράστε όσο δεν είναι αργά! Μην αναγκάσετε τους καλούς Χειμαρριώτες που στους αιώνες αντικατοπτρίζουν πολιτισμό, να πάρουν το νόμο στα χέρια τους
Υ.Γ.: Στην παρακάτω φωτογραφία παρουσιάζεται το νέο σχέδιο της περιοχής που δημοσιεύθηκε από το Δήμο. Εάν κάποιος ειδικός σε θέματα πολεοδομίας θα μπορούσε να μας εξηγήσει, θα ήμασταν ευγνώμονες γιατί μέχρι τώρα κανείς μας δεν καταλαβαίνει τι είναι. Πρόκειται δηλαδή για μια μουτζούρα!».
Η Αθήνα έχει προειδοποιήσει αυστηρά τα Τίρανα ότι ο ευρωπαϊκός τους δρόμος περνά από τη Χειμάρρα. Η Αθήνα έχει απαιτήσει από την κυβέρνηση Ράμα να σεβαστεί τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών και τα δικαιώματά τους.
Ο Έντι Ράμα, ένας τυραννίσκος των Βαλκανίων που εκλέχτηκε πρωθυπουργός αγοράζοντας προς 50 ευρώ την ψήφο, θεωρεί ότι με τις πλάτες της Άγκυρας και των ολιγαρχών μπορεί να αψηφά την Ελλάδα.
Το TRIBUNE υπενθυμίζει στον γελωτοποιό των Βαλκανίων Έντι Ράμα ότι δεν διαθέτει ούτε ένα πολεμικό αεροπλάνο, ούτε ένα τανκς και έχει έναν στρατό επιπέδου χωροφυλακής μόλις 10.000 ανδρών. Ο Έντι Ράμα σίγουρα δεν θέλει να δοκιμάσει την υπομονή, ή ακόμα χειρότερα την ισχύ της Αθήνας.
Το TRIBUNE ομολογεί ότι δεν κρύβει την ανησυχία του τόσο για την καταγγελία περί επιχειρούμενης εθνοκάθαρσης, όσο και εξαιτίας της προειδοποίησης του Νικολάκη Νεράντζη, ότι οι Χειμαρριώτες θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους. Οι Χειμμαριώτες είναι γενναίος λαός που ξέρει να αγωνίζεται.
Χειμμαριώτες που μίλησαν στο TRIBUNE εξήγησαν ότι το αλβανικό καθεστώς και οι εξωμότες συνεργάτες του ισχυρίζονται ότι δήθεν θα χτίσουν ξενοδοχεία και θα φέρουν ανάπτυξη, αλλά το σχέδιό τους είναι να οικοδομήσουν κατοικίες και να τις πουλήσουν σε Αλβανούς μουσουλμάνους. «Έτσι αλλοιώνουν τη Βόρεια Ήπειρο εδώ και χρόνια, τώρα θέλουν και τη Χειμάρρα. Το τελευταίο ελληνικό κάστρο».

38 σχόλια:

  1. Δυστυχώς οι αδελφοί Έλληνες βορειο-Ηπειρώτες φαίνεται να έχουν αφεθεί στην μοίρα τους και εκβιαζονται από βαρωνους ναρκωτικών!
    Που είναι η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση; Δεν έχω ακούσει καμία επερώτηση στο Κοινοβούλιο ή στο ευρωκοινοβούλιο. Που είναι οι οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι διάφορες ΜΚΟ που είναι και της μόδας; Μας προκαλεί συνεχώς η Αλβανία,μια χώρα στρατιωτικά νάνος αλλά υπερδύναμη στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος! Φανταστείτε να είχαν και κάποιο αξιόλογο οπλοστάσιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Forget it. The Greek clique of politicians are incompetent and cowards. They will abandon the Greeks in our Northern Epirus as they did with the Greeks in Egypt, and in Konstantinopolis in 1955.
    Dr.Robert Athanas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ερώτηση 1η.
    Γιατί 280.000 Βορειοηπειρώτες (10%) δεν μπορούν να βγάλουν παραπάνω από έναν βουλευτή (τώρα ούτε καν έναν) στην Αλβανία των 2.800.000 ανθρώπων;

    Ερώτηση 2η:
    Πριν λίγο καιρό στην Αλβανία είχαν εκλογές. Οι Τσάμηδες έβγαλαν τρεις. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;;;

    Ερώτηση 3η:
    Γιατί στο 95% των περιοχών ελληνικού ενδιαφέροντος ο Ράμα είχε αύξηση 50%;

    Όπως έλεγαν και οι παππούδες μας «Συν Αθηνά και χείρα κίνει».
    Και στην περίπτωση μας «Συν Αθήνα και χείρα κίνει».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή προφανώς οι Βορειοηπειρωτες δεν είναι 280 χιλιάδες. Το ΚΕΑΔ δεν μπόρεσε να πάρει πάνω από 10 χιλιάδες ψήφους και επειδή ακριβώς το ήξερε μπήκε στις Λίστες του Δημοκρατικού κόμματος γιατί από μόνο του δεν είχε καμία ελπίδα. Τόσοι είναι οι Έλληνες της Αλβανίας. Εννοείται κάποιοι έχουν φύγει Ελλάδα αλλά μην λέτε μαλακιες γιατί οι Ορθόδοξοι της Αλβανίας δεν είναι όλοι Έλληνες. Γιαυτό και κάνεις Αλβανός Ορθόδοξος δεν ψηφίζει το ΚΕΑΔ. Αυτό το λάθος κάνετε και τσουβάλιαζετε όποιον είναι Ορθόδοξο και τον βαφτιζετε Έλληνα. Στην Κορυτσά ας πούμε που δήθεν είναι μειονοτική περιοχή το ΚΕΑΔ πήρε κάποιες εκατοντάδες ψήφους. Αυτή είναι η αλήθεια.

      Διαγραφή
    2. Σε έκανε κανείς με το ζόρι Έλληνα;

      Διαγραφή
    3. Προφανώς το να βασίζεις τις αναλύσεις σου σε λόγια του αέρα χωρίς να έχεις στατιστικά στοιχεία είναι εύκολο. Και ναι κάποιος προσπαθεί να βγάλει περισσότερους Έλληνες Αποτι στην πραγματικότητα είναι. Παλιό γνωστό κόλπο.

      Διαγραφή
    4. Νομίζω εξελέγησαν τέσσερεις βουλευτές ελληνικής καταγωγής στην Αλβανία.αν και δεν έχει και πολύ σημασία γιατί ούτως ή άλλως Έλληνες και Αλβανοι (ιδίως τοσκιδες)είναι ίδιοι.και ας μην το παραδέχονται

      Διαγραφή
    5. Μη φας, έχουμε γλαρόσουπα.
      ΚΑΝΕΝΑΣ. Πάμε ακόμα μια. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θέλει να σε κάνει Έλληνα.
      Δεν φταίω εγώ αν πολλά από τα πατριωτάκια σου, όταν ήρθαν στην Ελλάδα, έλεγαν ψέματα ότι είναι Βορειοηπειρώτες.
      Δεν φταίω εγώ που ακόμα και σήμερα πολλοί Αλβανοί θέλουν να πάρουν ελληνική υπηκοότητα.
      Όχι να μας ζητάς και τα ρέστα στο φινάλε.

      Λόγια του αέρα λες εσύ. Εγώ μιλάω για το αποτέλεσμα της απογραφής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και για τους κατόχους του δελτίου ομογενούς στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
    6. Κ.Beqo, κανείς δεν ξέρει πόσοι είναι οι Βορειοηπειρώτες, γιατι τα στατιστικά στοιχεία είναι για κλάματα, και γιατί οι άνθρωποι φοβούνται να το δηλώσουν (ειδικά οι ελληνικης καταγωγής και γενικότερα οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί τω θρήσκευμα)
      Αυτά δεν τα λέω εγώ, τα λένε οι εκθέσεις της ΕΕ, και του ΟΗΕ.
      Δεν μιλάμε για κανένα κράτος-μοντελο άλλωστε. Για πρώην κομουνιστο, και νυν χασισο-μπανανία μιλάμε.
      Για να καταλαβαίνουμε τη λέμε, πριν αρχίσουμε να φιλοσοφουμε.

      Διαγραφή
    7. Όσοι είναι Ορθόδοξοι στην Αλβανία δεν έχουν κανένα φόβο να το δηλώσουν. Δεν ξέρω από που το έχετε ακούσει. Οι Εκλογές του 2017 έδειξαν πως οι εν συνείδηση Έλληνες είναι μόνο 10 χιλιάδες. Δηλαδή αυτοί που ψήφισαν ΚΕΑΔ. Τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους. Όλα τα άλλα που λέτε είναι ιστορίες για αγρίους. Και ειδικά το τελείως αυθαίρετο νούμερο των 280 χιλιάδων δήθεν Ελλήνων που η Ομόνοια έβγαλε από τον κωλο της με όλο το σεβασμο. Αν υπήρχαν τόσοι Έλληνες στην Αλβανία θα είχαμε ήδη εμφύλιο. Το ξαναλέω Ιστορικά οι Ελληνες στη συνειδηση δεν ξεπέρασαν τους 50 με 100 χιλιάδες. Όλοι οι άλλοι ήταν Αλβανοί Ορθόδοξοι με Αλβανική συνείδηση.

      Τώρα αν θέλετε να ανοίξουμε κουβέντα περί DNA και καταγωγής τους ενός και του άλλου είναι πράγμα που δεν νομίζω βοηθάει και πολύ. Αυτό που μετράει είναι τα στοιχεία στο έδαφος αυτή τη στιγμή που μιλάμε.

      Και στην ταυτότητα του ομογενούς πρέπει να βάλουμε του δεκάδες χιλιάδες Αλβανούς οι οποίοι ψεύδος δήλωσαν πως είναι Έλληνες. Γνωρίζω πολλούς τέτοιους οι οποίοι είχαν ταυτότητα ομογενούς αλλά Έλληνες δεν ήταν. Γιαυτό και η Ομόνοια και γενικά η μειονότητα βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα και φουσκώνει αριθμούς για μικροπολιτικους σκοπούς αλλά όταν έρχεται η ώρα της καλής με το ζόρι βγάζει έναν βουλευτή, και φέτος ούτε έναν. Γιαυτό και αναγκάστηκε να μπει στο ψηφοδέλτιο του Δημ.Κομματος.

      Διαγραφή
    8. Κ. Beqo, δεν τα έχω ακούσει πουθενά τα έχω ζήσει στην Αλβανία όπου έχω γεννηθεί σε ελληνική οικογένεια.

      Οι Ορθόδοξοι και ειδικότερα οι Έλληνες στην Αλβανία ήταν (από την εποχή του Αχμέτ ζογου αλλά στον κομμουνισμό αυτό κορυφώθηκε) ήταν το πιο καταπιεσμένο κομμάτι της αλβανικής κοινωνίας. Πράγμα διόλου περίεργο αν σκεφτείς ότι αυτό το μόρφωμα που δημιουργήθηκε ως προγεφύρωμα της Ιταλίας στα Βαλκάνια δεν μπορεί να βλέπει με καλό μάτι υπηκόους που λένε ότι είναι μέλη γειτονικών εθνικοτήτων.

      Επίσης δεν βλέπω να έχουν αλλάξει και πολλά από την εποχή του κομμουνισμού, απλά έχει προστεθεί το χασίσι και συναφείς από άποψη νομιμότητας δραστηριότητες.

      Εγώ πχ δεν θα μπορούσα να πάω να ψηφίσω στις εκλογές του 2017, γιατί δεν είμαι μόνιμος κάτοικος, παρότι έχω την υπηκοότητα.
      Σας φαίνεται λογικό αυτό κ. Beqo; Και τη λέει αυτό για τα νούμερα που ψηφίζουν τα ελληνικά κόμματα;

      Δύο γεγονότα έχουν συμβάλλει τα μάλα στη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σήμερα.

      1. Η περίφημη φράση "ελάτε όλοι στην Ελλάδα" της δεκαετίας του 90 από κάποιους πατριώτες πολιτικούς.

      2. Τα ιδιαίτερα μαθήματα που έχουν πάρει οι μειονοτικοί πολιτικοί από τα ελληνικά κόμματα τον "καλο" καιρό;

      Διαγραφή
    9. Χωριό Λιβαδιά Β. Ηπείρου 1992.
      ΄Εχουν συγκεντρωθεί οι κάτοικοι και περιμένουν την έλευση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος Αντώνη Σαμαρά. ΄Ηρθε ο Υπουργός συνοδευόμενος από τον Πρέσβη και αμέσως πήγε προς τους συγκεντρωμένους και άρχισε την κουβέντα με τους "Ορθόδοξους αλβανούς" (sic). Μεταξύ άλλων διεξήχθη και ο παρακάτω διάλογος:
      Σαμαράς: Εσείς τι ηλικία έχετε; (απευθυνόμενος σε "Ορθόδοξο αλβανό")
      Κανελλόπουλος: Είμαι 75 κύριε υπουργέ.
      Σαμαράς: Και τι επάγγελμα εξασκείτε;
      Κανελλόπουλος: ΄Ημουν Ιερέας.
      Σαμαράς: Και γιατί δεν φέρετε (φοράτε) τα ράσα σας;
      Κσνελλόπουλος: Δεν με ήθελε ο λαός!!!!!
      Σημείωση δική μου: Ο καημένος Ιερέας ήταν ξυρισμένος.
      Αυτό είναι το κράτος/συμμορία σας κ. Aris.
      ΄Ενα γνήσια νόθο κατασκεύασμα...

      Διαγραφή
    10. Αυθαίρετα νούμερα από τον κώλο του έβγαζε ο Χότζας.
      Αλλά ακόμα και αυτός δεν τόλμησε να ισχυριστεί ότι ήταν κάτω από 60.000 το 1989.
      Το τι είναι ο καθένας το ξέρει και δεν περιμένει εμένα και εσένα να του πει.
      Οι Έλληνες της Αλβανίας υπάρχουν. Και θα τους σεβαστείς θες δεν θες.
      Και αν πρέπει να χαλάσουμε τις καρδιές μας, να τις χαλάσουμε.

      Διαγραφή
    11. Ξέχασα.
      Στις εκλογές το 2017 στην Αλβανία δεν υπήρχε ΚΕΑΔ.
      Εσύ που τις είδες τις 10.000 ψήφους;

      Διαγραφή
    12. Τόσους ψήφους χρειαζόταν στην περιφέρεια Αυλώνας που ζει το μεγαλύτερο τμήμα της μειονότητας για να βγεις Βουλευτής. Το ΚΕΑΔ γιαυτό τον λόγο δεν κατέβηκε αυτόνομο.

      Εννοείτε πως εγώ δεν μπορώ να πω τι είναι ο καθένας αλλά επίσης δεν μπορώ να μην βλέπω τα νούμερα και να ακούω την κάθε μπαρούφα σας. Τα στατιστικά στοιχεία είναι αμείλικτα.

      Προς τον waves. Εγώ δεν ξέρω τι έχεις ζήσει εσύ και ούτε ΠΡΟΦΑΝΏΣ μιλάμε για Χότζα εποχή. Τότε δεν ήταν μόνο οι Ορθόδοξοι καταπιεσμενοι αλλά πρωτίστως οι Μουσουλμάνοι που ήταν και το μεγαλύτερο ποσοστό του πλυθησμου. Εγώ ζω στην Αλβανία και καταπίεση εναντίον των Ορθοδόξων δεν υπάρχει κι όποιος το ισχυρίζεται κάνει φτηνή προπαγάνδα. Εγώ Ορθόδοξος είμαι και δεν έχω νιώσει ούτε στο ελάχιστο καταπίεση. Μάλιστα τον σταυρό τον φοράω απέξω και σε κοινή θέα και το ίδιο κάνουν πολλοί άλλοι.

      Διαγραφή
    13. "Εγώ πχ δεν θα μπορούσα να πάω να ψηφίσω στις εκλογές του 2017, γιατί δεν είμαι μόνιμος κάτοικος, παρότι έχω την υπηκοότητα."

      Αααα μάλιστα! Αυτό δεν το γνώριζα! Και εξηγεί σε μεγάλο βαθμό το ερώτημα μου.
      Δεν μας τα είπες αυτά μπάρμπα-μπέκο!!!
      Γιατί βρε πονηρούλη;

      Διαγραφή
    14. Όποιος έχει Αλβανική υπηκοότητα μπορεί να ψηφίσει άνετα εάν έχει δηλώσει τον τόπο κατοικίας του στην Αλβανία. Και δεν ισχύει ότι δεν μπορείς να ψηφίσεις. Τόσα λεωφορεία ήρθαν από Ελλάδα γεμάτα με Έλληνες οργανωμενα και πληρωμένα από την Ομόνοια και ψήφισαν. Αυτό πως το εξηγείς? Εννοείται πως όποιος δεν έχει την υπηκοότητα και έχει πάρει την Ελληνική δεν δύναται να ψηφίσει. Απλό. Δεν φταίει η Αλβανία γιαυτό.

      Διαγραφή
    15. @ Aris Beqo
      Λες: "Τόσους ψήφους χρειαζόταν στην περιφέρεια Αυλώνας που ζει το μεγαλύτερο τμήμα της μειονότητας για να βγεις Βουλευτής."

      Αυτό το λένε Άλμα λογικής.
      Οι υποψήφιοι ήταν με λίστα και κανείς δεν θα μάθει ποτέ ποιος ψήφισε ποιον.
      Το ΔΚ και το ΚΕΑΔ μαζί πήραν λιγότερες ψήφους από ότι είχε πάρει το ΔΚ μόνο του την άλλη φορά.
      Τα συμπεράσματα σου είναι στον αέρα.

      Λες: "Το ΚΕΑΔ γιαυτό τον λόγο δεν κατέβηκε αυτόνομο."

      Το ΚΕΑΔ έχει τα προβλήματα του αλλά αυτά είναι υπόθεση των Ελλήνων της Αλβανίας.

      Λες: Τα στατιστικά στοιχεία είναι αμείλικτα.

      Λες για την απογραφή παρωδία που κάνατε ή για τα στοιχεία που έβγαζε ο Χότζας από τον κώλο του;
      Μήπως λες για τις εκλογές που όπως έμαθα πριν λίγο δεν έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν όσοι δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι;

      Διαγραφή
    16. @Aris Beqo
      Λες: Εννοείται πως όποιος δεν έχει την υπηκοότητα και έχει πάρει την Ελληνική δεν δύναται να ψηφίσει.

      Γιατί πετάς άσχετα; Προσπαθείς να θολώσεις τα νερά;
      Ο φίλος (waves26 Αυγούστου 2017 - 4:54 μ.μ.) σου έγραψε:
      "Εγώ πχ δεν θα μπορούσα να πάω να ψηφίσω στις εκλογές του 2017, γιατί δεν είμαι μόνιμος κάτοικος, παρότι έχω την υπηκοότητα."

      Τι δεν κατάλαβες;

      Διαγραφή
    17. Πρώτον εγώ Αλβανία βρίσκομαι το τελευταίο διάστημα και διάβαζα τι γινόταν. Με βάση τις αναλύσεις το ΚΕΑΔ εάν έβγαινε αυτόνομο χρειαζόταν πάνω κάτω 10 με 12 χιλιάδες ψήφους. Τι δεν καταλαβαίνεις? Το ίδιο το ΚΕΑΔ είπε πως δεν έχουμε τους ψήφους στην περιφέρεια Αυλώνας ούτε έναν βουλευτή να βγάλουμε. Δεν θέλει πολύ σκέψη.

      Η Απογραφή έγινε όπως έγινε και δεν θα κάτσω να το αναλύσω γιατί βαριέμαι κιόλας.

      Όσο για το δικαίωμα ψήφου. Ο φίλος πιο πάνω μάλλον δεν τα ξέρει καλά. Εκτός κι αν είχε πάνω από 25 χρόνια να πατήσει Αλβανία είχε όλα τα δικαιώματα του κόσμου να ψηφίσει. Εάν όμως δεν έχει Αλβανική υπηκοότητα δεν του φταίει κανείς.

      Και σου ξαναλέω τόσα λεωφορεία με μειονοτικούς πέρασαν τα σύνορα για να ψηφίσουν οργανωμένα απτήν Ομόνοια. Εάν ο φίλος ήθελε μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί τους και να ψηφίσει.

      Διαγραφή
    18. Κ.Beqo,
      Ως προς το ποιος έχει διωθχει περισσότερο δεν χρειάζεται πολύ μυαλό. Οι μουσουλμάνοι της Αλβανίας (μπεκτασιδες των Βαλκανίων) δεν διατείνονταν ποτέ ότι είναι μέλη εθνικοτήτων γειτονικών χωρών.
      Οι Ορθόδοξοι Έλληνες από την άλλη ακριβώς αυτό έκαναν απλά με την παρουσία τούς.
      Ως προς την υπηκοότητα ή συμφωνία Ελλάδος Αλβανίας λέει ότι οι Έλληνες της Αλβανίας που αποκτούν την ελληνική θα έχουν και την αλβανική δηλαδή θα έχουν διπλή υπηκοότητα. Όποτε κανείς δεν την έχει χάσει την αλβανική υπηκοότητα.
      Εγώ δεν έχω διεύθυνση να δηλώσω γιατί δεν έχω πια σπίτι εκεί εδώ και 30χρονια. Το να μην έχεις σπίτι είναι διαφορετικό από το να μην είσαι γραμμένος σε κανένα εκλογικό κατάλογο. Όποτε καταλαβαίνεις και πως βγαίνουν τα νούμερα.

      Διαγραφή
    19. Και κάτι άλλο κύριε Beqo: το παιδί στη Χειμάρρα δεν το σκότωσαν επειδή είπε ότι είναι Έλληνας; σε μια χώρα που η επιβίωση έτσι κι αλλιώς είναι αμφίβολη, πως δεν φοβούνται να πουν ότι είναι Έλληνες;

      Τι σόι κράτος είναι αυτό όπου δεν ισχύει το δικαίωμα στην ιδιοκτησία (για να γυρίσουμε και στο θέμα του άρθρου); Όταν πάει ο Ράμα μεσούσης της προεκλογικής περιόδου και λέει θα σας κόψω το νερό αν δεν μας ψηφίσετε αυτό που διαφέρει από το καθεστώς του Χότζα; και γιατί δεν το κάνει άλλου στην Αλβανία;

      Να σου κάνω και μια πρόβλεψη για το πότε θα μάθουμε τον αριθμό των Βορειοηπειρωτών: καθώς θα φτωχαινει η Ελλάδα (έχει πολύ δρόμο ακόμα) όλο και περισσότεροι θα γυρνάνε στα σπίτια τους εκεί. Και αν η Αλβανία κυβερνιεται από τύπους σαν τον τωρινό (που δεν το βλέπω να αλλάζει, το χασίσι και τα συναφή είναι δουλειά με μελλον), τα πράγματα θα φτάσουν σε έκρηξη.

      Και να αποσαφηνίσω: δεν έχω τίποτα εναντίον των Αλβανών. Η συντριπτική πλειοψηφία (σε αντίθεση με ότι λέγεται ενίοτε στη Ελλάδα) είναι νοικοκυραίοι και εργατικοι. Απλώς ζουν σε μια χώρα που κυβερνα το έγκλημα.

      Και σε μια συζήτηση κύριε beqo, 1.δεν επιλέγουμε αυτά που απαντάμε αλλά τα απαντάμε όλα,
      2. Μιλάμε με στοιχεία επαλήθευσιμα, πχ εγώ δεν μπορώ να ξέρω αν κυκλοφορείτε με το Σταυρό έξω από το πουκάμισο :). Μπράβο σας αν το κάνετε (σοβαρολογώ)) σε μια χώρα που γκρεμίζει εκκλησίες ακόμα(στην Ευρώπη, εν έτει 2016).
      2.μην διαστρεβλώνετε τα λεγόμενα των άλλων.

      Διαγραφή
    20. Ας πούμε ότι αυτά που λες είναι αλήθεια. Ας δεχτώ ότι και καλά ο Ραμα έκανε πίεση στην Χιμάρα διότι είναι η μόνη περιοχή που ζουν Έλληνες που έχει προβλήματα. Επί Μπερισα γιατί η μειονότητα δεν έβγαλε πάνω από 3 βουλευτές? Γιατί το 1992 που δεν είχαν καν προλάβει να φύγουν οι Έλληνες το ΚΕΑΔ δεν εξέλεξε 10 βουλευτές ενώ υποστηρίζουν πως η μειονότητα αριθμούσε 300 χιλιάδες? Οπως και να το πάρουμε τα νούμερα δεν βγαίνουν. Πότε δεν έβγαιναν γιατί το ξαναλέω μπερδεύεται τους Ορθόδοξους με τους Έλληνες. Λες και μόνο οι Έλληνες είναι Ορθόδοξοι.

      Για το παιδί στην Χιμάρα που σκοτώθηκε είναι τραγικό. Αλλά άτομα στην Αλβανία σκοτώνονται για ψιλουπηδημα και να γενικεύσεις τώρα ένα γεγονός και να λες μας σκοτώνουν οι Αλβανοί πάει πολύ.

      Ο Ραμα δεν είπε ποτέ ότι ψηφίστε εμάς γιατί αλλιώς δεν έχει νερό. Μάλλον τα μπέρδεψες. Είπε απλά πως αν θέλετε να δείτε επενδύσεις τότε εμάς να ψηφίσετε. Τι το κακό έχει αυτό? Το κάθε κόμμα και τι δεν λέει για ψήφους.

      Θες να μου πεις τώρα πως εσύ έχεις έρθει Αλβανία και φοβόσουν να δείξεις τον Σταυρό??? Πλάκα μου κάνεις Ρε φίλε? Εδώ στην παραλία φέτος που πήγαινα τόσοι και τόσοι φορούσαν τον σταυρό σε κοινή θέα και τίποτα δεν γινόταν. Που τα είδες αυτά?

      Εγώ να συμφωνήσω πως θα μπορούσαν εκείνη η παράγκα που χρησιμοποιούνταν για εκκλησία να μην την είχαν γκρεμίσει αλλά μην μου πεις πως αυτό το πράγμα ήταν Εκκλησία τώρα γιατί και οι δύο ξέρουμε πως δεν πλήρουσε κανένα στάνταρ έτσι όπως ήταν. Και μόλις πριν λίγες μέρες άλλος ένας ναός χτίστηκε. Πέρυσι τελείωσε ο Καθεδρικός στο Αργυροκαστρο και θες να μου πεις πως γκρεμιζονται Εκκλησίες? Γίνε πιο αντικειμενικος.

      Όσο για το δικαίωμα ψήφου είναι λογικό εφόσον δεν είσαι γραμμένος στο Δήμο και δεν ζεις κάπου τότε να μην μπορείς να ψηφίσεις. Δεν έχει τίποτα το παράξενο εδώ.

      Διαγραφή
    21. Όλα αυτά που γράφεις είναι γνώμη σου. Η πραγματικότητα επί του εδάφους είναι διαφορετική.

      Δεν υπάρχει κανένα κακό στο να κόψουν το νερό σε μια κομοπολη, συμφωνώ.

      Το παιδί είναι μεμονωμένο περιστατικο, αλλά το κλίμα δείχνει ότι υπάρχει φοβις. Στη μνήμη του κόσμου αποτελεί συνέχεια αυτών που έχει τραβήξει δεκαετίες. Με φόβο κυβερνησε ο Χότζα. Και η συνέχεια είναι μια από τα ίδια. Την εκκλησία την γκρέμισαν χωρίς να ρωτήσουν την τοπική κοινωνία, πάλι όπως επί Χότζα.

      Για το περιουσιακό δεν έχεις τι να πεις. Συνεχίζουν τα πράγματα όπως ήταν επί Χότζα.

      Είμαι γραμμένος στον δήμο, δεν με έχει ξεγράψει κάνεις. Απλά διεύθυνση δεν έχω. Στην Ελλάδα και σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης θα είχα το δικαίωμα.

      Τα νούμερα ελπίζω να τα δούμε κάποια στιγμή, εξήγησα παραπάνω πως.

      Διαγραφή
    22. @ Theodoros 25 Αυγούστου 2017 - 6:26 μ.μ

      Ερώτηση 1η.

      Αλλοιώνουν την ελληνικότητα του Πωγωνίου με εποικισμό

      Πάντα έλεγα ότι η Αλβανία είναι η καλύτερη μαθήτρια τής Τουρκίας, τής οποίας αποτελεί ουρά. Κάνουν στην Β. Ήπειρο, ό,τι οι Τούρκοι στην Κύπρο.

      Διαγραφή
    23. @ waves 27 Αυγούστου 2017 - 12:23 π.μ.

      Τον σκότωσαν επειδή μιλούσε ελληνικά!

      Ως ... ατύχημα το έκρινε η δικαιοσύνη τού ναρκωκράτους.

      Διαγραφή
    24. @ Nativist
      Αδελφέ σωστά όλα αυτά αλλά οι Έλληνες τι κάνουν;
      Αν ο αριθμός που έβγαλε η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι σωστός, η δύναμη τους είναι τεράστια.
      Δεν μπορεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να αυτοευνουχίζονται!
      Είναι τρελό! Μιλάμε για το 10%.
      Αλλά εγώ να σου πω ότι δεν είναι 286.000 που λέει η ΟΜΟΝΟΙΑ αλλά 180.000. Και πάλι μιλάμε για τεράστια δύναμη.
      Δεν υπάρχει όραμα ρε φίλε.

      Διαγραφή
    25. Επειδή κατάντησε κουραστικό. Πες μου πότε έγινε διακοπή τροφοδοσίας με νερό σε μια μειονοτική περιοχή επίτηδες επειδή δεν ψήφισαν Αλβανικό κόμμα. Πες μου μια περίπτωση? Πρόσεξε δεν μιλάμε για προβλήματα λόγω παλαιότητας του υδροφόρου συστήματος πράγμα που συμβαίνει σε πολλές περιοχές της Αλβανίας αλλά για διακοπή νερού από το κράτος. Δεν θα βρεις ούτε μια. Δεν ισχύει αυτό που λες και δεν θα μπορούσε να ισχύει.

      Μου λες για τα εγκλήματα του Κομμουνισμου και δεν καταλαβαίνεις πως πρωτίστως ήταν οι Αλβανοί που φυλακιστηκαν και εξοριστηκαν και τιυφεκιστηκαν για εναντίωση στο Καθεστώς και όχι μόνο οι Έλληνες. Σε κάθε Κομμουνιστικη χώρα έγιναν αυτά τα πράγματα. Ξεχνάς μήπως τον εμφύλιο στην Ελλάδα και τα αίσχη που έκαναν και ήθελαν να κάνουν οι κομουνιστές? Γιαυτό μην προσπαθείς να διαστρεβλωσεις την ιστορία για να εμφανίσεις τους Έλληνες ως τους μόνους που υπέφεραν άπτον Κομμουνισμο. Λες και οι Αλβανοί περνούσαν μέλι και γάλα. Περιουσίες έχασαν όλοι, προβλήματα με περιουσίες έχουν όλοι. Εδώ ο Θείος μου με πλαστά χαρτιά έχει κλέψει όλη την γη που ανήκει στην γιαγιά μου και στην μητέρα μου. Τέτοια έχουν γίνει άπειρα. Θύματα έχουν υπάρξει όλοι οι πολίτες της Αλβανίας.

      Τα νούμερα είναι αυτά που ήταν πάντοτε. Όσο και να προσπαθούν να τα φουσκώνουν.

      Διαγραφή
    26. Έχει καταντήσει κουραστικό ναι, αλλά συνέχεια αλλάζεις θέμα και απαντάς με το "εγώ δεν έχω ακούσει" και "εγώ είδα".
      Διακοπή της τροφοδοσίας με νερο δεν έγινε γιατί τον ψήφισαν. Δεν ξέρουμε τι θα είχε γίνει αν δεν τον ψήφισαν.

      Είναι γνωστό ότι σε αυτή την μπανανία υπάρχουν παντού προβλήματα με τις ιδιοκτησίες, και ότι το δικαστικό σύστημα είναι διεφθαρμένο.

      Πουθενά αλλού όμως δεν υπάρχει καθολική άρνηση απόδοσης περιουσιών όπως στη Χειμάρρα.

      Μπορώ να σου εξηγήσω και γιατί συμβαίνει αυτό.

      Καθόλη την περίοδο της τουρκοκρατίας η Χειμάρρα ήταν αδουλωτη και ελεύθερη. Δυσκολοχωνευτο. Μετά απελευθερώθηκε δύο φορές μια από τον λαό της Βορείου Ηπείρου και μια από τον ελληνικό στρατό. Αρνήθηκε να ψηφίσει στο δημοψήφισμα των κομμουνιστών το 46. Εδώ έχω προσωπικες εμπειρίες γιατι εμπλεκόταν ο παππούς μου. Από εξορία σε φυλακή από τοτε, τυφλός και κουφός από τα 35 του από τα βασανιστήρια.

      Μετά τον κομμουνισμό, στην χασισο-μπανανία έγινε αντιληπτή η αξία της γης στη Χειμάρρα, και από τότε επιδίδονται με τις ίδιες μεθόδους να την υφαρπάξουν.

      Δεν λέω ότι οι Αλβανοί δεν διώχθηκαν από τον κομμουνισμό. Ούτε ότι πολλοί Βορειοηπειρώτες πήγαν με το σύστημα. Λέω ότι συνολικά η ελληνική συνείδηση καταπολεμήθηκε με μένος, που οι υπόλοιπες ομάδες πληθυσμού στη Αλβανία δεν είχαν δεί, εκτός από την ταξικά ανώτερη πληθυσμιακή ομάδα γενικά, που πράγματι κονιορτοποιηθηκε.

      Αυτό δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό από τους υπόλοιπους κατοίκους της χωρας, που γενικά θέλουν να ξεχάσουν εκείνη την εποχή. Στατιστικά δεν υπάρχουν, γιατί δεν συμφέρουν κανένα.και λέμε εγώ δεν είδα και εγώ είδα.

      Η Χειμάρρα είναι πολύ μικρή περιοχή στην Περιφέρεια Αυλώνα. Λογικό είναι και με την μετανάστευση που υπάρχει να μην βγάζει βουλευτή.

      Διαγραφή
  4. Με "απειλές" τύπου "Ευρωπαϊκής πορείας" που θα την ... σταματήσουμε εμείς (!!!) αν δεν κλπ δουλειά δεν γίνεται. Κάτσε καλά γιατί θα το πω του θείου μου ένα πράμα. Μ' αυτά και με κείνα ξευτιλιζόμαστε όπως με την... Ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Θέλει πράξεις που τσούζουν αλλά με ποιόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Difficult to say,hard to believe.Parts of our hellenic tradition must be protected soever.But who and with whom?These rats surrounding governance of each country,both sides of our borders?Nowadays,politics doesn't really mean anything to working people(mostly and specifically).If their irrationalism will be our target point for a deep,far period of time,a daybyday basis,then we should push them by republishing their criminality as well as a propaganda-masterpiece,made in U.S.,on international fora(just suddenly with the method of an eagle an' a lion).Wasting time with remakes an'the same actors on scene.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σπέσιαλ αφιέρωση στον κ. Aris και στο κράτος/συμμορία το οποίο υπερασπίζεται:
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2017/08/blog-post_446.html
    Και μια ερώτηση στον σ.(ύντροφο) Aris που μας κάνει την τιμή και μας παρακολουθεί:
    Ποιός έκλεψε την Ντορουντίν;;;
    Καλό σαββατοκύριακο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω τι είναι το Ντορουντιν. Και το λινκ που παρέθεσες δεν ανοίγει.

      Διαγραφή
    2. Για την Ντορουντίν κάνε λίγο κόπο και συνέχισε να ψαχνείς.
      Για το link κλείσε το συγκεκριμένο θέμα και πήγαινε λίγο πίσω, στους αδικοσκοτωμένους από την Κορυτσά...

      Διαγραφή
  7. Making things well connected,more reliable(generosity),ethnicity and its consciousness concludes with diversification(not only diversity)among people(of different races)and includes our language(mother tongue)(expressing opinion here behind strong/believable and achievable lies of opinion makers).Nobody hides(or can hide)the very best truth,nothing can stop watching matters concerning the fate(cruel destiny)and perspective of Hellenism.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μιάς και πιάσατε τα νούμερα.
    ΄Ελεγε ο μη μακαρίτης Ενβέρης:
    "Εμείς και η Κίνα, είμαστε 1,5 δισεκατομμύριο"...
    Ναί, λόγω τιμής!!!
    ΄Οσον αφορά τα στατιστικά της γείτονος είναι γεγονός πως αν βάλεις τον κώλο σου να σου μαγειρέψει, σίγουρα θα ξέρεις από τι αποτελείται το φαγητό σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο καρριερισμός 'στην πολιτική,επί της πολιτικής σώζει,διασώζει και περισώζει το πρωτότυπον του ανθρώπου και του είδους του;Φίλε,και σταυρούς να έχης,τράβα,πρώτο,μορφώσου και,μετά,κατέβ'Αθήνα(σε περιμέν'η ξεναγός σου).Το συγκεκριμένο μόρφωμα των Μπαλκανίων(τ'απολειφάδια και απομεινάρια Σλάβων κ'Ελλήνων και του κόσμου των αντιστοίχως όπως και πολιτισμού)δε 'μπορεί να έχη και ευρωπα'ι'κή πορεία(και αυτό seriously speaking).Ας 'δούμε το εσωτερικό και έν'αεροπλάνο αρκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.