8/8/17

Αν η Ελλάδα είναι να σωθεί, θα σωθεί με μαγιά τους Πόντιους και τα άλλα Ελληνόπουλα - Κοιτάξτε τα Ποντιόπολα, σε μια Ελλάδα της παρακμής, της κλήρωσης και του εθνομηδενισμού

Έτσι διασκεδάζουν οι Πόντιοι της Δράμας (βίντεο)

(βίντεο: lalasaridis)
Πολύ δυνατές στιγμές χάρισε ο ποντιακός καλοκαιρινός χορός της Ένωσης Χορευτών Νομού Δράμας «Πυρρίχιος», την προηγούμενη Παρασκευή. Το γήπεδο Κραχτίδη στη Δράμα ετοιμάστηκε κατάλληλα από τους «ετοιμοπόλεμους» εθελοντές του συλλόγου, ώστε να φιλοξενήσει μία από τις μεγαλύτερες γιορτές του καλοκαιριού στην περιοχή.
Εκατοντάδες κάτοικοι της Δράμας, και όχι μόνο, έδωσαν το παρών ώστε να ακούσουν γνήσια ποντιακή μουσική και να διασκεδάσουν κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό. Για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα είχαν προσκληθεί μεγάλα ονόματα της ποντιακής σκηνής, διασφαλίζοντας ότι το γλέντι θα κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

(βίντεο: lalasaridis)
Ο Δημήτρης Καρασαββίδης, ο Κωνσταντίνος Καραπαναγιωτίδης και ο Κυριάκος Τριανταφυλλίδης στο τραγούδι, ο Δημήτρης Ξενιτόπουλος ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και ο Μπάμπης Ζερζελίδης στη λύρα, ο Νίκος Τσεπίδης στο νταούλι χάρισαν στον κόσμο ένα παραδοσιακό ποντιακό γλέντι με πολύ χορό.
Ο σύλλογος με ανακοίνωσή του ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν για την επιτυχία της βραδιάς, και ανανέωσε το ραντεβού για το καλοκαίρι του 2018.

7 σχόλια:

  1. ευτυχώς είναι και οι Ελληνες του Πόντου που φωνάζουν οτι και τα παράλια της Τουρκιας είναι ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΑΣ,ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ,ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΧΟΡΕΥΤΩΝ "ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ".ΣΑΒΒΑ ΚΡΑΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΨΗΛΑ.ΣΤΟΝ ΜΠΕΡΕ ΣΟΥ,ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ,ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΕΣ ΣΕ ΚΛΗΡΩΣΗ,ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ.ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΟ.(ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΔΡΑΜΑΣ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γι'αυτό λύσσαξαν οι εθνομηδενιστές του Σύριζα, να βγάλουν την ιστορία του παραευξείνιου Ελληνισμού από την ύλη της σχολικής ιστορίας.
    Μαθαίνουν τα παιδιά μας για το εμπόριο της σταφίδας και την ιστορία του σιδηροδρόμου και δεν μαθαίνουν τίποτα για την γενοκτονία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΗΝ ΜΕΙΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟ ΚΟΝΓΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ελλαδα θα σωθει με μαγια απο τους Ποντιους,Κρητικους και Κυπριους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η Ελλαδα θα σωθει απ ολους τους πατριωτες οπου κ αν ειναι στη γη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να είστε πάντα υπερήφανοι για την καταγωγή σας, αδέρφια Πόντιοι!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.