18/8/17

Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου σε Αγκυρα

Αυστηρό μήνυμα στην Αγκυρα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη Αλμυρού, με αφορμή τη χθεσινή δήλωση του Υπουργού εξωτικών Μ. Τσαβούσογλου στην οποία αμφιισβητεί τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο. 
Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» δήλωσε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι αν χρεαστεί «είμαστε έτοιμοι να υπερασπισθούμε αποτελεσματικά τα σύνορα». Το έδαφος και την κυριαρχία της Πατρίδας μας, που αποτελούν και σύνορα, έδαφος και κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την αυτονόητη αυτή αλήθεια γνωρίζουν, άλλωστε, άριστα, τόσο οι φίλοι μας, όσο και οι εχθροί μας», πρόσθεσε.
«Η Ελλάδα συμπεριφέρεται στην διεθνή πολιτική ζωή με απόλυτο σεβασμό στο Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο, στο σύνολό τους. Είναι δύναμη που εργάζεται για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη τόσο στην εγγύς περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όσο και στο ευρύτερο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. το έδαφος και την κυριαρχία της Πατρίδας μας, που αποτελούν και σύνορα, έδαφος και κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την αυτονόητη αυτή αλήθεια γνωρίζουν, άλλωστε, άριστα, τόσο οι φίλοι μας, όσο και οι εχθροί μας», είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Ακόμη απευιθυνόμενος, όπως είπε «ειδικώς προς την φίλη και γείτονα Τουρκία», τόνισε τα εξής: «Στηρίζουμε σταθερά την Ευρωπαϊκή της προοπτική. Όμως ο προσανατολισμός της αυτός έχει μια αυτονόητη, θεσμική και πολιτική, προϋπόθεση. Ήτοι τον πλήρη σεβασμό του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και του Διεθνούς Δικαίου στο σύνολό τους. Επομένως, και τον πλήρη σεβασμό της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 και της Συνθήκης των Παρισίων του 1947».

Από τις οποίες -επεσήμανε με έμφαση ο Πρόεδρος- προκύπτει, δίχως κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, ότι δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο.

Κατά συνέπεια, τα κάθε είδους σύνορα της Ελλάδας -που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης- με τις επακόλουθες συνέπειες μεταξύ άλλων και για την υφαλοκρηπίδα, την αιγιαλίτιδα ζώνη και την ΑΟΖ, είναι επακριβώς καθορισμένα. Συνακόλουθα, κάθε είδους συμπεριφορές ή δηλώσεις από την πλευρά της Τουρκίας που αμφισβητούν κάθε πτυχή του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και του Διεθνούς Δικαίου, υπονομεύουν το κύρος της στο πλαίσιο της Διεθνούς Κοινότητας και θέτουν φραγμούς στην Ευρωπαϊκή της προοπτική, οδηγώντας έτσι στην απομόνωση της με δική της, αποκλειστικώς, ευθύνη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Καθημερινή

7 σχόλια:

  1. Όλη η αντιμετώπιση της Τουρκίας είναι σε λανθασμένη βάση χωρίς καμία ανάλυση χωρις καν κανένα στόχο χωρίς να βασίζεται σε καμία αξια και για αυτό και δεν φέρνει και κανένα αποτέλεσμα. Ο Πάκης είναι ένας τιποτένιος τύπος αξιος για πρόεδρος μιας τιποτενιας κυβέρνησης κρίμα για τον Ελληνισμό και τα κράτη μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαινεται οτι οι μογγολοι εχουν παθει εθισμο και αν μια ημερα δεν ακουσουν το αυστηρο μυνημα του ΠτΔ θα παθουν στερητικο συνδρομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α μάλιστα...τα μηνύματα δηλαδή είναι που τους συγκρατούν ας πούμε...μάααααλιστα μάλιστα!

      Διαγραφή
  3. Έτριξε τους χαυλιόδοντες,έδειξε να βρυχάται απέναντι από τα νεκροταφεία,αναθεωρώντας στάσι και δεσπόζοντας 'στο παγκόσμιο στερέωμα της πτωχής πλην τιμίας του Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το παρακάνει σε αυστηρά μηνύματα ο Πάκης. Στο τέλος θα πάθει ίκτερο από τρόμο και το "Ολύμπια", η ιστοσελίδα-λιβανιστήρι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΥΝΗΜΑΥΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΖΑΦΙ ΠΙΑ. ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.