17/8/17

Η Αγκυρα εκτοπίζει την Ελλάδα από το Αιγαίο

Καθόλη τη διάρκεια του 2016 η Τουρκία, προκειμένου να εκτελέσει ασκήσεις με πυρά, προέβη σε κατάληψη και κατοχή ελληνικής κυριαρχίας στην Λήμνο και στη Σαμοθράκη, στις νήσους Μελαδιούς και Χταπόδια (νοτίως Σάμου και Ικαρίας). Προκειμένου να παγιώσει την κατάληψη ελληνικής κυριαρχίας, εξέδωσε τις ΝΟΤΑΜ Α5876 και Α5882.
Μολονότι η θέση της Τουρκίας συνιστά εχθρική, επιθετική ενέργεια κατά της Ελλάδας, η Αθήνα με τις δικές της ΝΟΤΑΜ κατήγγειλε την κατάληψη και κατοχή ελληνικής κυριαρχίας, αλλά δεν αντέδρασε σοβαρά και αποτελεσματικά.
Η αδράνεια της Αθήνας ενθάρρυνε την Αγκυρα να εκδώσει στις 3 Αυγούστου 2017 τη ΝΟΤΑΜ Α3603, με την οποία εκτελεί άσκηση με πυρά ολόκληρο τον Αύγουστο στην περιοχή Σκύρου, Λήμνου, Ψαρών. Σύμφωνα με την κυβέρνηση (ΝΟΤΑΜ), υπάρχει κατάληψη ελληνικής κυριαρχίας, μετατρέποντας σε τουρκικό βιλαέτι την ελληνική κυριαρχία στο ΣΥΝΟΛΟ πλέον του Αιγαίου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις να ξεμυτίσουν ανατολικά του Θερμαϊκού, της Κύμης και της Κέας για εκτέλεση άσκησης.

Για τη συνέχεια eleftheriatypou.

9 σχόλια:

  1. "Η Ελλάδα θα «πληρώσει» (με Αιγαίο) τις εδαφικές απώλειες της Τουρκίας στη Mέση Aνατολή
    Published on Oct 3, 2016
    Ο Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου, στο LIVE U (3.10.2016) με την Πόπη Τσαπανίδου, καταθέτει την δική του άποψη για τις ελληνοτουρκικές εξελίξεις.
    Κυριότερα σημεία της συνέντευξης, όπως ειπώθηκαν ή σε περίληψη: Η Ελλάδα θα «πληρώσει» τις (εδαφικές) απώλειες της Τουρκίας στην Μέση Ανατολή (Κουρδικό).
    Υπάρχει το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μια τεχνητή ένταση (από πλευράς Τουρκίας) με σκοπό την αλλαγή του status quo στο Αιγαίο.
    Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί κάτι στο Αιγαίο.
    Μπορεί να επιδιώξουν θερμό επεισόδιο τύπου Ίμια, χειρότερης μορφής αυτή τη φορά, και να υπάρξει ένταση αεροπορικών δυνάμεων, να παραβιάσουν τα χωρικά μας ύδατα και να μπουν σε περιοχές δικές μας, χωρίς να μπορούμε να τους αποτρέψουμε ή αν τους αποτρέψουμε, θα πρέπει να γίνει θερμό επεισόδιο. Ένα τέτοιο ελληνοτουρκικό επεισόδιο που θα είναι υπέρ της Τουρκίας, θα μας υποχρεώσει να συρθούμε υπό την πίεση των εξελίξεων, σε διαπραγματεύσεις για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης".

    https://www.youtube.com/watch?v=oedLiAWuj-Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Το μεγάλο σχέδιο του Σουλτάνου: Διχοτόμηση του Αιγαίου και επέκταση της τουρκικής ΑΟΖ
    Published on Apr 7, 2017
    Απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 στις 6/4/2017"

    https://www.youtube.com/watch?v=lPIM2ZPv5QE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι δυνατόν οι πολιτικοί στην Ελλάδα να είναι τόσο τραγικά ανεπαρκείς στα εθνικά, αλλά να είναι ικανοί στα οικονομικά ζητήματα;
    Ή πάμε και στα δύο κατά διαόλου ή όλα πάνε καλά, οπότε σταματήστε μερικοί να γκρινιάζετε.
    Οπως φέρνουν την ...Ανάπτυξη, έτσι θα φέρουν και την εθνική μας ...Δικαίωση σε όλα.
    Κύπρο, Αιγαίο, Θράκη κλπ.
    Υπομονή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Έλληνες εκτοπίζονται μόνοι τους, σε τέτοιον φοβικο λαο δεν αξίζει κάτι καλυτερο, δικο σου είναι αυτό που μπορείς να προστατεύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το άρθρο περιγράφει τα γνωστά, δεν προσθέτει κάτι. Ο σχολιαστης"ένας τύπος" σωστά λέει ότι δικό σου έιναι αυτό που μπορείς να προστατεύσεις. Και ιδίως αυτό που είσαι αποφασισμένος να προστατεύσεις πάση θυσία, ακόμα και αν ηττηθείς. Η απόφασή σου θα είναι αιτία να το σκεφτεί δυο φορές ο αντίπαλος. Δεν υπάρχουν φοβικοί ή εξ ορισμού γενναίοι λαοί. Μόνο ηγεσίες που καθοδηγούν, άλλοι λένε όχι πχ ο Παπαδόπουλος για το Αναν και άλλοι ευχαριστούν τους Αμερικανούς πχ ο Σημίτης, έσχατος ο Δραγασακης. Άλλοι λένε όχι όπως ο Μεταξάς και άλλοι φτιαχνουν τη μεγαλειώδη Αντίσταση με τον Βελουχιώτη (να τα βλέπουμε και να να λέμε όλα, να σκεφτόμαστε νηφάλια, αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τη μιζέρια και τους διχασμούς). Ενω΄άλλοι λένε Οικαδε για την Μικρασιατική εκστρατεία (Άγγελος Βλα΄χος Καθημερινή) και άλλοι δηλώνουν και αυτοί από την πλευρά τους αντίθετοι στην εκστρατεία, εννοώ το ΚΚΕ. Το να λέμε ότι η Τυρκια έχει βλέψεις στο Αιγαίο κλπ είναι γνωστό. Εμείς τι κάνουμε είναι το θέμα. ΑΠ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν κύριο θέμα προβληματισμού και στόχος συνεχούς πολέμικής ακόμη και των υποτίθεται πιο ευαίσθητων πατριωτών είναι ο "λαϊκισμός" και οι "λαϊκιστές" και κυρίαρχο δόγμα θρησκευτικής πίστεως των Μετά-Ελλήνων είναι το Ευρώ, γιατί σας κάνει εντύπωση πως οι Τούρκοι γίνονται κυρίαρχοι του Αιγαίου;
    Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν υπερασπιζόταν άλλωστε, με την γνωστή κραυγαλέα ευγλωτία του, προ ημερών στη τηλεόραση το ξεπούλημα των μικρών νησιών,και
    σε Τούρκους, γιατί όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ekdosi Ellinikis NOTAM gia eliniki askisi me pragmatika pyra stin periohi Kallipolis - Imvrou - Tenedou - Dardanellion.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και έλεγα τι μού θυμίζε; τι μού θυμίζει;
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2010/03/25.html
    Ας διαβάζουμε και τέτοιες "αναλύσεις" , έτσι, για να συνειδητοποιούμε ότι τελικά η φορμόλη δεν υπερνικά την οσμή (μπόχα) τής πτωμαΐνης ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΄Εχετε θαυμαστή μνήμη κ. Κρίτωνα. Θα πρέπει όλοι να ξανανοίξουν αυτό το προφητικό δημοσίευμα, της εξαιρετικής δημοσιογράφου κ. Κύρας Αδάμ, ακάματης ερευνήτριας των υπογείων της προδοσίας.
    Μήπως θυμάσθε και ποιό υπουργείο κατείχε σ' εκείνη την κυβέρνηση ο πρόσφατα αναδυθείς από την παρούσα κολυμβήθρα του Σιλωάμ, ως σοφρωνιστικός συγγραφέας, ερίτιμος "κύριος" Μπένυ Βενιζέλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.