14/8/17

Το άρθρο που σας υποσχεθήκαμε: Αν δεν κάνουμε κάτι άμεσα, θα χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο!!!

Το "μυαλό και η γλώσσα" του Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καραγκιούλ, αναλύει το σχέδιο των ΗΠΑ για την ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ έξοδο των Κούρδων στη θάλασσα και προειδοποιεί!!!

Ο χάρτης που δημοσίευσε σήμερα η Γενί Σαφάκ, δυο μέρες μετά τη συγγραφή του άρθρου, και αποδίδεται σε επιτελείς των ΗΠΑ
του Σάββα Καλεντερίδη
Το έχουμε ξαναγράψει ότι ο πιο ασφαλής τρόπος για να εντοπίσεις τις αδυναμίες του άλλου, είναι να αναλύσεις αυτά που ο ίδιος θεωρεί ως αδυναμίες του. Κι αυτό γιατί κανείς δεν ξέρει τον εαυτό του καλύτερα από τον ίδιον. Για το λόγο αυτό, στο σημερινό μας άρθρο θα περιοριστούμε σε επισημάνσεις για τα προβλήματα που συσσωρεύονται στα νότια σύνορα της Τουρκίας, που έκανε ο Ιμπραχίμ Καραγκιούλ, γενικός διευθυντής της εφημερίδας Yeni Şafak, που ανήκει στον συμπέθερο του Ερντογάν.

Ο Καραγκιούλ φέρεται και ως μυστικοσύμβουλος του Ερντογάν.
Λέει λοιπόν ο Καραγκιούλ στο άρθρο του με τίτλο «Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα, αλλιώς θα κτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο», που δημοσιεύτηκε στις 11 Αυγούστου:
«Ο (κουρδικός) διάδρομος που έχει δημιουργηθεί στα βόρεια της Συρίας, είναι ένα σχέδιο καταστροφής της Τουρκίας. Μόλις ολοκληρωθεί ο διάδρομος αυτός, από το Ιράν μέχρι τη Μεσόγειο, θα μπει σε εφαρμογή ο χάρτης που ετοίμασαν για την Τουρκία. Μέχρι σήμερα προετοίμασαν αυτόν τον χάρτη, μας τύφλωσαν και μας αποκοίμισαν με το ΙΚ, μετέφεραν εκεί τρομοκράτες και το ΡΚΚ και βήμα-βήμα περικύκλωσαν την Τουρκία. Έκαναν ένα παιχνίδι με το Κομπάνι και μας ξεγέλασαν. Οι ΗΠΑ, ενώ έδωσαν υποσχέσεις στην Τουρκία για την Ιεράπολη, την παρέδωσαν στο ΡΚΚ, όπως και όλες τις άλλες περιοχές του διαδρόμου.
»Η Τουρκία αντέδρασε με την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», όμως μας σταμάτησαν εκεί. Δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα παραπέρα. Και τώρα έρχεται η σειρά του Ιντλίμπ, που έχει μπει στο στόχαστρο των ΗΠΑ. Ετοιμάζονται να κάνουν επιχείρηση εκεί, επειδή την περιοχή την ελέγχει μια οργάνωση που ανήκει στην Αλ Κάιντα. Θα παραδώσουν την περιοχή αυτή στο ΡΚΚ και έτσι θα βγουν οι Κούρδοι στη Μεσόγειο. Και μετά θα μας πουν να φύγουμε από την Αλ Μπαμπ και από την Τζαραμπλούς.
Αν δεν αποτρέψουμε την εφαρμογή των σχεδίων ελέγχου της Ιντλίμπ, θα χάσουμε την Αλ Μπαμπ και την Τζαραμπλούς, που κερδίσαμε με την Ασπίδα του Ευφράτη.
»Όσοι μετέφεραν το ΡΚΚ στις ακτές της Μεσογείου, δεν οδηγούν στο διαμελισμό μόνο τη Συρία, αιχμαλωτίζουν και την Τουρκία, για να εφαρμόσουν και σε μας πιο μετά το ίδιο σενάριο. Είμαστε αντιμέτωποι με τον μεγαλύτερο κίνδυνο μετά τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Όλα αυτά δεν είναι ούτε θέμα τρομοκρατίας, ούτε ποιος θα ελέγξει τη Συρία. Είναι κάτι πιο βαθύ, πώς θα απομονωθεί, πώς θα περικυκλωθεί, για να διαμελιστεί στη συνέχεια η Τουρκία. Όταν ολοκληρωθεί εκείνος ο διάδρομος, η Τουρκία θα...
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

17 σχόλια:

  1. To MONO που ειναι βεβαιο - και ισχυει για ΚΑΘΕ περιπτωση - ειναι οτι αυτος που σκαβει τον λακο του αλλου πεφτει ο ιδιος μεσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. oso tha kanoun ta liontaria oi tourki toso oi amerikani tha tous thimizoun pos einai gates !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καρδουχε , δεν ειναι γάτες . Ποντίκια ειναι ,

      Διαγραφή
    2. υαινες ειναι κ γ αυτο θελει προσοχη διοτι ειναι ικανοι να σε αφανισουν

      Διαγραφή
  3. Γι'αυτο ξεκινα η συμμαχια τουρκιας-συριας υπο τις ευλογιες της Ρωσιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είθε, όλοι οι φόβοι του να βγούνε αληθινοί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητά Σαββα
    Ο κουρδικός δρόμος προς τη Μεσόγειο θεωρω εχει ακομη πολυ μελλον ( και αίμα)....Ας μη ξεχνάμε οτι υπαρχουν αρκετές δυναμεις εκτος της Τουρκίας που τον αντιμάχονται για δικούς τους λογους .Μεχρις στιγμης δεν υπήρξε συντονισμένη και οργανωμένη αντίδραση τους ,μια και το προέχον ηταν το φανατικού τόξο,που για τον καθένα ειχε την δικη του χρησιμότητα και πολλες φορες τους έφερε μεχρι μεταξυ των αντιπαλότητα...Οταν αυτο εκλείψει,πραγμα οχι μακρινο πλεονκαι θα έρθει η πληρωμή θα δουμε πραγματα και θαύματα σε επιπεδο συμμαχιών...
    Μακαρι να καταφέρουν να φτάσουν στην υλοποίηση όσων προέβλεπε το παλιό σχέδιο των τριών θαλασσών...πραγματικα Μακαρι θα σημαινει πολλα για εμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι αναπόφευκτη η διάλυση της Τουρκίας. Και αυτό θα επιταχυνθεί με τον θάνατο του Erdogan. Είχαν κανονίσει την εξόντωση του αλλά έχει βγει επταψυχος έως σήμερα. Οι Ρώσοι έχουν πάρει αυτό που ήθελαν. Όλοι βέβαια δουλεύουν για λογαριασμό του Ισραήλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Καλεντερίδη, πώς πιστεύετε ότι θα εξελιχθούν τα πράγματα για τον ίδιο τον ΑΠΟ στην περίπτωση που οι ηπα πραγματικά βοηθήσουν για κουρδικό κράτος; Και στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουν σε διάφορες περιοχές με το ΡΚΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα ανακουφιστεί και η Συρία που δεν θα έχει σύνορα με τους τούρκους.
    Με τους Κούρδους θα τα πάνε καλύτερα οι Σύριοι αφού συμβίωναν με αυτούς αιώνες στην ίδια χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο κλοιός περισφίγγει το άλλοτε κραταιό υπόλειμμα των Οθωμανών(θα μας τη θυμίζουν μόνον οι χάρτες πια).Όλα προμηνύουν πως οι Σύμμαχοι δε θ'αφήσουν τα πράγματα εική και ως έτυχε και,παρά τα σαλιαρίσματα(αυλοκόλακες,ωχαδελφισταί,γυρολόγοι κομμάτων κ.ά.)των εγχωρίων,θα αναδιατάξουν το σκηνικό της μεγάλης εικόνος,της διεθνούς σκακιέρας,του παγκοσμίου παζλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα επιτρέψουν οι Ρώσσοι να στηθεί Αμερικάνικο μαγαζί στην περιοχή ;

    Λίγο δύσκολο, ειδικά τώρα που η μάχη για την Συρία δεν πρόκειται να χαθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει ήδη στηθεί ! Πως θα φύγουν οι Κούρδοι απο τις περιοχές που εχουν κατακτήσει ; Πολλές απο αυτές καθόλου κουρδικές. Μονο αραβικοί πληθυσμοί κατοικούσαν πριν.Νομιζω οτι ντε φακτο έχουμε τριχοτόμηση.Μενει να γινει και ντε γιουρε.

      Διαγραφή
  11. Πάντως θαυμάζω το σθένος με το οποίο οι Τούρκοι διεκδικούν τα συμφέροντα τους πάση θυσία... σε αντίθεση με μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 'Λυσσώδη σκυλιά.Μην το συζητής.Υπάρχουν και τα γατάκια,όμως,που δεν θα τους τη χαρίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άσαντ κ Ερντογάν σε πλήρη ταύτιση για να ορμηξουν στους Κούρδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.