24/8/17

Κι όμως, η Ελλάδα προχωρά, βήμα-βήμα, στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων

Ποιες περιοχές περιλαμβάνονται στους χάρτες για έρευνα-εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε Κρήτη, Ιόνιο
  • (Φωτ.: e-netsource.com)
Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Β2885-21/8/2017) οι αποφάσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη για την επιλογή είδους σύμβασης και τον γεωγραφικό προσδιορισμό θαλασσίων περιοχών στη δυτική Ελλάδα (Ιόνιο) και την Κρήτη, για παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.
Όπως φαίνεται στους χάρτες που περιλαμβάνονται στις αποφάσεις του Γιώργου Σταθάκη, οι υπό παραχώρηση περιοχές είναι στο Ιόνιο, βόρεια της Κεφαλονιάς, δυτικά της Λυκάδας και δυτικά της Κέρκυρας, και στην Κρήτη, δυτικά και νοτιοδυτικά του νησιού.

3 σχόλια:

  1. Ας εχουμε ολοι στην άκρη του μυαλού μας και να θυμόμαστε οτι η εύρεση και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων δεν ση αμιγείς κατ ανάγκη οτι θα βελτιωθεί η δραματική κατάσταση του ελληνικού νοικοκυριού.Επιπλεον Προσωπικα ,δεν θεωρω άσχετη ως προς τη χρονική Συγκυρία της εμφάνισης ελληνικής οικονομικής κριςης τέτοιας σφοδροτητας με τα ενεργειακά θεματα της ευρύτερης περιοχής..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικότερα όλα τα πετρελαικά κοιτάσματα αλλάζουν χέρια τα τελευταία χρόνια .Τυχαία ήταν η υφαρπαγή των κοιτασμάτων της Λυβίης?

      Διαγραφή
  2. ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΟΝΤΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.