11/8/17

Ο Αναστασιάδης πώς θα συμβιώσει με τον Ακιντζί αφού είναι εξάρτημα της μάνας του, Τουρκίας;

FILE PHOTO. Ο ηγέτης των τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί στο Κραν Μοντάνα. ΚΥΠΕ/ Κάτια Χριστοδούλου

Του Σάββα Ιακωβίδη
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, όπως και οι προκάτοχοί του, δεν θέλει να κατανοήσει μιαν απλή αλλά διαχρονικά τραγική αλήθεια για τον κυπριακό Ελληνισμό: Η Τουρκία, από το 1956, διά των γνωστών εκθέσεων Νιχάτ Ερίμ προς τον μετέπειτα απαγχονισθέντα πρωθυπουργό της χώρας, Ατνάν Μεντερές, απαιτεί επανάκτηση της Κύπρου. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και αργότερα πρωθυπουργός της Τουρκίας, Νταβούτογλου, στο βιβλίο του, «Στρατηγικό βάθος. Η διεθνής θέση της Τουρκίας» (εκδόσεις Ποιότητα, Αθήνα), εξήγησε προς αμαθείς και αβαθείς Έλληνες ηγέτες πως, ακόμα και ένας μουσουλμάνος Τούρκος να βρισκόταν στην Κύπρο, η Τουρκία όφειλε να ενδιαφερθεί γι’ αυτήν για λόγους γεωπολιτικούς και στρατηγικούς.

Αφού, λοιπόν, η Τουρκία διεκδικεί αταλάντευτα να επανακτήσει την Κύπρο, ποια είναι η συγκεκριμένη και ξεκάθαρη πολιτική της ελληνικής πλευράς για να ανακόψει και να εξουδετερώσει τα κατακτητικά τουρκικά σχέδια; Δεν υπάρχει! Ή μάλλον υπάρχουν φλυαρίες, αμφισημίες, ανακολουθίες και, κυρίως, αυθόρμητες και ασυγκράτητες προσχωρήσεις προς τις τουρκικές θέσεις, με την φρούδα προσδοκία ότι το τουρκικό θηρίο θα εξημερωθεί και θα συναινέσει σε βιώσιμη και λειτουργική λύση. Θέλετε μερικές αποδείξεις, μόλις πρόσφατες από τον πρόεδρο Αναστασιάδη;

«Έστω και προφορικά»

Σε συνέντευξή του (στον «Πολίτη της Κυριακής», 6.8.2017) είπε: «Εμείς βάλαμε γραπτώς τις θέσεις μας και το ελάχιστον που αναμένεις από έναν καλόπιστο συνομιλητή είναι να ανταποκριθεί γραπτώς και αυτός. Αλλά, έστω και προφορικώς να έλεγε τις θέσεις του ο κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αυτές που λένε ότι θα μας ικανοποιούσαν -αλλά ούτε τις είδαμε ούτε τις ακούσαμε- θα καταλήγαμε». Πώς συμβιβάζεται η απαίτηση για γραπτή κατάθεση, δηλ. επίσημα, των τουρκικών θέσεων με την ικανοποίηση Αναστασιάδη για προφορική κατάθεσή τους; Με απλά λόγια, ακόμα και με κουβέντες του ελβετικού καφενέ, ο Πρόεδρος θα ήταν έτοιμος να συμφωνήσει! Έτσι παίζεται η μοίρα αυτού του δύστηνου τόπου από τραγικούς αλλ’ επικίνδυνα επιπόλαιους ηγέτες.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Ν. Αναστασιάδης, με κατεπείγουσα ετοιμότητα, θα έλυε και το εδαφικό αποδεχόμενος τον χάρτη Ανάν. Είπε: «Και για συμβιβασμό, χάριν ενημέρωσης σας λέω ότι, αντί να αναλωνόμαστε με τις εδαφικές αναπροσαρμογές, αφού έχουμε τον χάρτη του σχεδίου Ανάν, είμαι έτοιμος να τον δεχτώ ως είχε, να κλείσει και το εδαφικό». Σωστά! Γιατί να σπαταλούμε χρόνο με την Αμμόχωστο, την Κερύνεια, την Μόρφου, αφού υπάρχει ο χάρτης του σχεδίου Ανάν, ναι αυτό που με συντριπτική πλειοψηφία ο κυπριακός Ελληνισμός απέρριψε στη χωματερή της ιστορίας αλλ’ ο Αναστασιάδης ορκίστηκε να το επαναφέρει και να το επιβάλει.

«Εξάρτημα της μάνας του»

Σε διάστημα δύο 24ώρων, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε σε μία πραγματικότητα, την οποία ούτε ο ίδιος ούτε οι προκάτοχοί του αποτόλμησαν να αλλάξουν, πλην κάποιων προσπαθειών του μ. Τάσσου. Αναφέρθηκε στην εξάρτηση των Τ/κυπρίων από την κατοχική Τουρκία. Σε χαιρετισμό του στο α’ Παγκύπριο Αγροτικό Φεστιβάλ (4.8.2017), διασάλπισε ότι ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε «από το άγος της παρουσίας τρίτων ή εκείνων που θέλουν τους τρίτους να μας ελέγχουν. Οφείλω, βεβαίως, να διαχωρίσω την Ελλάδα που, από το 1974 και μετά, σέβεται τις εκάστοτε εκλεγμένες Κυβερνήσεις, όχι όμως και η Τουρκία, η οποία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά, δυστυχώς, ελέγχει πλήρως τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας».

Στη συνέντευξή του (στον «Πολίτη της Κυριακής») είπε: «Από την ώρα που θα ήμασταν υπό την επιρροή της Τουρκίας, την ίδια ώρα θα μετατρεπόμασταν σε προτεκτοράτο. Αυτή ήταν η θέση μου. Γι’ αυτό και έβαλα στις προτάσεις μου ότι εάν και εφόσον τερματιστούν οι εγγυήσεις, εάν και εφόσον τερματιστεί το μονομερές δικαίωμα, εάν και εφόσον αποχωρήσουν τα κατοχικά στρατεύματα, ώστε να απεξαρτηθούν οι Τουρκοκύπριοι από την επιρροή της Τουρκίας (…). Πρέπει να καταλάβουμε κάτι: Είναι διαφορετικό να κάνεις συμβιβασμό με έναν άνθρωπο, με τον οποίο θα συμβιώνεις, εφόσον θα είναι απαλλαγμένος από την πεθερά, από τη μάνα του, και είναι διαφορετικό να ξέρεις ότι είναι εξάρτημα της μάνας του και ότι θα δημιουργεί προβλήματα στην όλη συμβίωση».

Ο Ν. Αναστασιάδης εμφανώς αναφέρεται στον… «γαμπρό Ακιντζί», ο οποίος είναι κολλημένος και εξαρτάται από τη μάνα του. Ο εγκάθετος της τουρκικής κατοχής είναι εξάρτημα και όργανο, πράκτορας και προαγωγός της κατακτητικής στοχοθεσίας της Τουρκίας εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μετά τους Ερντογάν, Νταβούτογλου, Τσαβούσογλου, Τουρκές, και ο Ακιντζί χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία ως εκλιπούσα. Αυτός ο πεφιλημένος καρντάσης του Αναστασιάδη, αναφέρεται απαξιωτικά σε «διοίκηση του νότου» και κατ΄ εξακολούθηση πρόσβαλε τον Πρόεδρο της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυπριακής Δημοκρατίας.

Νομίζει ότι μας περιπαίζει

Ποια είναι η νύφη, η οποία καθημερινά ικετεύει, γλείφει, εκλιπαρεί γονυπετώς τον πράκτορα της Τουρκίας και τη μάνα του; Ο Ν. Αναστασιάδης, ο οποίος όχι μόνο αποδέχτηκε τουρκικές αξιώσεις, χωρίς να ρωτήσει κανέναν και χωρίς να έχει καμία εξουσιοδότηση από τον κυπριακό λαό αλλ’ είναι ξανά έτοιμος να προβεί και σε άλλες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς. Λογικά, ο γαμπρός Ακιντζί και η κακούργα μάνα του έπρεπε να ήσαν ευχαριστημένοι από την παλλακίδα νύφη-Αναστασιάδη. Και όμως: Σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα «Μιλλιέτ», ο Τ/κ ηγέτης υποστήριξε ότι η ε/κ πλευρά σε κάθε διαδικασία για λύση «συμπεριφέρεται σαν νύφη που δεν θέλει να χορέψει».

Αυτή η δήλωση του αχάριστου… γαμπρού, Ακιντζί, προσβάλλει βάναυσα τη… νύφη-Αναστασιάδη, διότι εδώ και δυόμισι σχεδόν χρόνια ο… συμπρόεδρος του κατοχικού ηγέτη δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να ικανοποιεί και να προσχωρεί στις τουρκικές αξιώσεις. Και από την άλλη νομίζει ότι περιπαίζει τους πολίτες πουλώντας τους ευρωπαϊκή λύση και κράτος, απεξαρτημένο δήθεν από εγγυήσεις και επεμβάσεις, όταν αποδέχτηκε:

Την εκ περιτροπής προεδρία (αυτό αποκάλυψε ο Ακιντζί στη «Μιλλιέτ»), την παραμονή 25% του Αττίλα μετά από πιθανή συμφωνία, πρώτο λόγο στους κλέφτες ε/κ περιουσιών, τ/κ βέτο σε θεσμούς, την παρουσία 200 Τούρκων αστυνομικών σε πολυεθνική δύναμη, την παραχώρηση των τεσσάρων ελευθεριών της ΕΕ σε Τούρκους υπηκόους αρκεί να δηλώνουν τουρίστες, φοιτητές και εργάτες, τη νομιμοποίηση όλων των εποίκων, την πενταμερή, η οποία ήταν στόχος της Τουρκίας εδώ και δεκαετίες, την αποδοχή του χάρτη Ανάν για το εδαφικό.

Ο… γαμπρός Ακιντζί αδικεί κατάφωρα και προσβάλλει ταπεινωτικά τη… νύφη-Αναστασιάδη επειδή αυτή όχι μόνο χορεύει ασταμάτητα και ασυγκράτητα αλλά και δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να κάνει τεμενάδες, να σέρνεται στο πάτωμα, να λικνίζεται στους ρυθμούς του καρσιλαμά και να ικετεύει πεισματικά τον αγά να δεχτεί τον πολιτικό σεβντά της!

1 σχόλιο:

  1. Ο Αναστασιάδης δεν ενδιαφέρεται για συμβίωση. Ενδιαφέρεται πώς να πουλήσει την Κύπρο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του Διεθνή Παράγοντα καο του μεγάλου κεφαλαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.