9/8/17

Αλέξης Τσίπρας, ο μεγαλύτερος φοροεισπράκτορας στην Ιστορία

Ο Αλέξης Τσίπρας θα περάσει στην Ιστορία ως ο μεγαλύτερος φοροεισπράκτορας Πρωθυπουργός στη νεότερη Ιστορία της Ελλάδας. Σε μόνο δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης, η «Αριστερά» που ο ίδιος και οι σύντροφοί του ευαγγελίζονται, ψήφισε μέτρα 14,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για να αυξήσει τα φορολογικά και λοιπά έσοδα από τα 47,7 δισ. ευρώ το 2015, στα 53 δισ. ευρώ φέτος και στα 58,5 δισ. ευρώ. μέχρι το 2021. Τέτοια έσοδα δεν είχε η χώρα στις καλύτερες μέρες της οικονομίας.
Την φορομπηχτική αυτή πολιτική που σχεδιάστηκε για να αποφέρει συνολικά έσοδα 385 δισ. ευρώ στο Δημόσιο σε επτά χρόνια (55 δισ. ευρώ ετησίως κατά μέσο όρο ετησίως), η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν την εφήρμοσε σε «περίοδο πολέμου».

 Την επέβαλε πάνω στα ερείπια μιας βαθιά προβληματικής οικονομίας, η οποία, όμως, από το 2014 είχε δειλά αρχίσει να σταθεροποιείται σε όρους ΑΕΠ, πριν την παραλάβει και την κάψει για δεύτερη φορά στα χέρια του η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάνη Βαρουφάκη με θύμα κυρίως τη λεγόμενη «μεσαία τάξη» και τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα. Φτάσαμε έτσι από το ένα άκρο στο άλλο. Ο διεθνής τύπος δεν γράφει πλέον για την έκταση της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα αλλά παρομοιάζει τους Έλληνες σαν στυμμένες λεμονόκουπες από τα διαρκώς μεγαλύτερα φορολογικά βάρη που επωμίζονται.

Για τη συνέχεια Liberal

12 σχόλια:

  1. ΟΙ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΟΔΩΝ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗΣ,ΚΛΟΠΗΣ,
    ,ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΗΜΕΤΕΡΩΝ ΚΛΠ.
    ΟΙ ΘΥΤΕΣ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΩΣ ΑΣΠΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ ΣΥΓΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ...)ΠΛΑΘΟΥΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ....ΟΙ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΝΝΟΩ.ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ ΖΗΜΙΑΣ 100 ΔΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ADPIK.ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΑΦΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΜΑΘΕΙΣ ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΓΡΙΟΥΛΕΣ Η ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ.ΔΗΛ ΕΝΑ ΚΡΙΣΙΜΟ 5 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΘΥΤΕΣ,ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ,ΕΞΑΓΝΙΣΜΕΝΟΙ....ΑΘΩΟΙ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΗΨΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελληνικός λαός, ο μεγαλύτερος καρπαζοεισπράκτορας στην Ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τάδε έφη (κατά σύμπτωση) και ο κ. αρχηγός του νεοφιλελεύθερου κόμματος.
    Τελικά σας είμαι αδύνατο να παρουσιάσετε έστω και μία οικονομική ανάλυση ξεχνώντας για ελάχιστο χρόνο τον κομματισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η παραπάνω ανάλυση βασίζεται σε στοιχεία. Αν δεν συμφωνείς, δώσε τα δικά σου.
      Αν πλήρωνες φόρους, θα ήξερες ότι όντως έχουν αυξηθεί και φέτος. Το εισόδημα λιγοστεύει και οι φόροι αυξάνονται. Μονάχα που δεν αποδίδουν, διότι έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων.
      Είχε δει και πάθει η προηγούμενη κυβέρνηση να καταλάβει την ζημιά που έκανε ο Παπακωνσταντίνου (ήταν η πρώτη πατάτα αμέσως με την "κρίση") με την αύξηση τού ΦΠΑ από 11% σε 23%, αιτία των πρώτων "λουκέτων" και τον έριξε στο 13%. Τώρα τούτοι οι ερασιτέχνες τον ανέβασαν στο 24% (δεν νομίζω να υπάρχει πουθενά στον κόσμο τέτοιος ΦΠΑ!). Σού δίνω ένα παράδειγμα μόνο. Φέτος, για την χρήση τού 2016, έχουν αυξημένο φόρο αλληλεγγύης για τις μετοχές ΑΕ, με αποτέλεσμα να πληρώνουν, πολύ περισσότερα, όσοι έχουν τέτοιο εισόδημα.
      Είναι κομματισμός αυτός;

      Διαγραφή
    2. Επειδή ζητάς τα δικά μου στοιχεία σου τα παρουσιάζω.
      1) Κυβερνήσεις κ. Καραμανλή- Α Παπανδρέου (1974- 1995) Αύξηση δημόσιου χρέους στα 124 δις.
      2)Κυβέρνηση Σημίτη(1995-2004) αύξηση δημόσιου χρέους κατά 84 δις (συνολικό χρέος 208 δις το 2004)
      3) Κυβέρνηση κ. Καραμανλή αύξηση δημόσιου χρέους κατά 93 δις (συνολικό χρέος το 2009 301 δις)
      Όποιος παραλείπει αυτά τα στοιχεία που διαμόρφωσαν τα οικονομικά της χώρας και φθάσαμε αισίως στην πτώχευση αυτός εθελοτυφλεί σκόπιμα προκειμένου να ρίξει το βάρος στην τελευταία μνημονιακή κυβέρνηση προκειμένου να συγκαλύψει τις ευθύνες αυτών που υπερχρέωσαν την χώρα και στη συνέχεια κυβέρνησαν όπως κυβέρνησαν.
      Αυτά τα οικονομικά που διαβάζω από κάποιους μου θυμίζουν αυτούς που επιλεκτικά συλλέγουν κάποιες λέξεις από την Αγία Γραφή και με τις λέξεις αυτές συνθέτουν ένα πορνογράφημα.
      Επιμένω ότι μια οικονομική ανάλυση είναι αντικειμενική μόνο εφόσον ξεχνά έστω για λίγο ο συντάκτης τον κομματισμό.

      Διαγραφή
    3. Διάβασες το άρθρο; Περί φορομπιχτικής πολιτικής ο λόγος. Θα μού πεις λόγω χρεοκοπίας. Ναι, αλλά έτσι βυθίζεται η οικονομία περισσότερο στο χάος.
      Ο συντάκτης τού άρθρου στην πρωτάκουστα βαριά φορολογία αναφέρεται.

      Από 1/1/2018, επανέρχεται ο φόρος υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων, που είχε ανασταλεί το 2014. Κι άλλος επί πλέον φόρος, που θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα π.χ. στο επάγγελμα κτηματομεσιτών και όχι μόνο.

      Διαγραφή
  4. Παρακαλω να διορθωθει το φοροεισπρακτορας με το σωστο : αναδιανεμητης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάτι είχα διαβάσει μικρός. Οτι ένα από τα πολλά πράγματα που έκαναν οι εξεγερμένοι ήταν να στείλουν το κεφάλι του φοροεισπράκτορα πεσκέσι στον σουλτάνο.
    Θυμάμαι καλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επίσης θυμάμαι ότι έκαναν κάτι και στα φιλαράκια του φοροεισπράκτορα, αλλά μου διαφεύγει η λέξη. Αναστοκλαπισμό; Κάτι σε παλούκωμα είναι αυτό;
    Ας βοηθήσει ένας μορφωμένος ρε παιδιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι άνδρες δεν πορνογραφούν.Οι λέξεις έχουν τη 'δική των σημασία(ιστορική μνήμη).Μάλλον και προφανώς,οι κομματικοί στρατοί είναι αυτοί που θα εξεγερθούν 'στ'αλήθεια 'στο τέλος πάλιν(οι νεοέλληνες καθεύδουσιν συμποσιαζόμενοι και συντρώγουσι δεσπόζοντες με τον αρνητισμό των επί του πλανήτου).Τον...''ανασκολοπισμόν''εννοείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.