10/8/17

Από το Καράκας στη Μοσούλη και στον …Νέρωνα: Οι πρόοδοι του παγκόσμιου ολοκληρωτισμού

Fle Photo: Chavistas celebrate at the end of voting day in the Plaza Bolivar of Caracas, Venezuela, 30 July 2017. The National Constituent Assembly election day called by President Nicolas Maduro has been marked by violent protests, leaving at least ten dead, according to reports. EPA, MIGUEL GUTIERREZ
Chavistas celebrate at the end of voting day in the Plaza Bolivar of Caracas, Venezuela, 30 July 2017. The National Constituent Assembly election day called by President Nicolas Maduro has been marked by violent protests, leaving at least ten dead, according to reports. EPA, MIGUEL GUTIERREZ
Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Γνωρίζετε ασφαλώς για τους νεκρούς στη Βενεζουέλα, έστω και αν δεν είναι πάντα σαφές από αυτά που ακούτε, αν ανήκουν στην αντιπολίτευση ή στην κυβέρνηση.
Είναι αδύνατο να μην το γνωρίζετε, αν παρακολουθήσατε δύο-τρία δελτία ειδήσεων τους τελευταίους μήνες. Σας πληροφόρησαν ότι ένας, δύο ή πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτή τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Φυσικά δεν ξέρετε και είναι αδύνατο να μάθετε, όσα δελτία και αν παρακολουθήσετε, ότι πάνω από σαράντα χιλιάδες άμαχοι πολίτες σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση «απελευθέρωσης» της Μοσούλης από την «αντιτρομοκρατική συμμαχία» υπό την ηγεσία της Δύσης – η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν σκοτώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος αλλά από τη «Συμμαχία» που ήθελε να τους «απελευθερώσει». (1)

Δεν ξέρετε ότι έλεγαν στους κατοίκους από το ραδιόφωνο να μην φύγουν από τα σπίτια τους και να κρεμάνε τα ρούχα τους στις ταράτσες για να καταλάβουν ότι είναι άμαχοι. Τους άκουσαν, τα κρέμασαν κι αυτοί τους βομβάρδισαν τα σπίτια και τους έθαψαν κάτω από τα ερείπια.

Δεν ξέρετε ότι έχουν ισοπεδώσει τη δεύτερη πόλη του Ιράκ και ένα ιστορικό μνημείο του αραβικού πολιτισμού, μεταβάλλοντάς την σε Κόλαση του Δάντη. Κι αν κάποιο σάιτ δημοσιεύσει, πολύ σπάνια μια τέτοια είδηση, αποδίδει την καταστροφή στο Ισλαμικό Κράτος και όχι σε αυτούς που τη διέπραξαν.

Αλλά και για τη Βενεζουέλα την ίδια και τη Λατινική Αμερική τι ξέρετε; Μόνο επιβαρυντικές κατηγορίες κατά του Μαδούρο και αρνητικές ειδήσεις γι’ αυτόν. Ουδέποτε οι τηλεοράσεις μας κάνουν μια αναφορά και στα θετικά του καθεστώτος, π.χ. στις θεαματικές επιτυχίες στην αντιμετώπιση του αναλφαβητισμού και της ακραίας φτώχιας, ή στην απόδοση στοιχειωδών δικαιωμάτων σε εκατομμύρια ιθαγενών.

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι το καθεστώς στη Βενεζουέλα πλήττεται από σοβαρή εσωτερική κρίση, αποτέλεσμα και των επιλογών του, σε ένα διεθνές περιβάλλον πτώσης των τιμών του πετρελαίου. Αλλά δεν χωρεί επίσης αμφιβολία για το ότι έχει γίνει στόχος διεθνούς πολέμου, επίθεσης και απειλής, ούτε και για το τι θα συμβεί αν επικρατήσουν οι διεθνείς «υποστηρικτές της δημοκρατίας»!

Δεν υπάρχει ούτε μία χώρα στον πλανήτη, που να έγινε στόχος τέτοιου πολέμου για την «δημοκρατία», που να μην καταστράφηκε ολοσχερώς, τα τελευταία 25 χρόνια!

Οι τηλεοράσεις σας, που τόσο κόπτονται για τη Βενεζουέλα, δεν σας είπαν κουβέντα για την κατάσταση στην Αργεντινή και τη Βραζιλία, ούτε για την επιδημία πολιτικών δολοφονιών οικολόγων, δημοσιογράφων, ακτιβιστών για τα δικαιώματα των Ινδιάνων και των γυναικών, σε σειρά χωρών της Λατινικής Αμερικής.

Ξέρετε τα πάντα για τους αποκεφαλισμούς του ISIS, αλλά τίποτα για τους αποκεφαλισμούς της Σαουδικής Αραβίας.

Σας λένε ότι πρέπει να καταπολεμήσουμε την «τρομοκρατία», δεν εξηγούν όμως τη μαζική υποστήριξη των ίδιων των «αντιτρομοκρατικών» δυνάμεων στην δημιουργία και το γιγάντωμα του ISIS!

Πάνω από δέκα χώρες έχουν καταστραφεί και πολλά εκατομμύρια ανθρώπων έχουν χάσει τη ζωή τους, εδώ και 25 χρόνια, εξαιτίας δυτικών, άμεσων ή έμμεσων στρατιωτικών επεμβάσεων, που προετοιμάστηκαν με τέτοιες επικοινωνιακές επεμβάσεις, όπως αυτή που τώρα παρακολουθούμε κατά της Βενεζουέλας.

Ο σκοπός των επικοινωνιακών επιθέσεων, εν συνεχεία των κυρώσεων και, τελικά, των άμεσων ή έμμεσων στρατιωτικών επεμβάσεων, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, δεν ήταν η εμπέδωση της δημοκρατίας στον πλανήτη, αλλά η καταστροφή οποιουδήποτε κράτους και καθεστώτος, που διατηρεί κάποια ψήγματα ανεξαρτησίας και κυριαρχίας.

Και τι δεν ακούσαμε για τα εγκλήματα των Σέρβων, τα πυρηνικά του Σαντάμ, τις αγριότητες του Άσαντ, τους αποκεφαλισμούς του ISIS (όχι όμως της Σαουδικής Αραβίας), ακόμα και για μας τους «ανεπρόκοπους, διεφθαρμένους, τεμπέληδες, ανοργάνωτους Έλληνες», όπως ακούμε τώρα για τη Βενεζουέλα του Μαδούρο.

Ένα εκατομμύριο εξεγερμένοι Λίβυοι, μας είχαν πει οι τηλεοράσεις μας, απειλούνται από τον αιμοσταγή Καντάφι στη Βεγγάζη και πρέπει να γίνει επέμβαση για να σωθούν. Τώρα δεν υπάρχει Λιβύη και μόνο αν είστε καθημερινός αναγνώστης της βρετανικής Guardian γνωρίζετε ότι γίνονται δημοπρασίες σκλάβων στην κάποτε ευημερούσα αυτή αραβική χώρα. Φαίνεται ότι η αποκατάσταση της δουλοπαροικίας είναι τμήμα του αγώνα για την εμπέδωση της δημοκρατίας παγκοσμίως.

Όταν αύριο, εξ αιτίας και όσων έγιναν στη Μοσούλη, δούμε νέες στρατιές προσφύγων να θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο ή άλλους να βάζουν βόμβες σε δυτικές πόλεις, οι πολίτες δεν θα έχουν τη στοιχειώδη πληροφόρηση για να εγκαθιδρύουν μια σχέση αιτίου και αιτιατού για όσα τους συμβαίνουν.

Καλοπληρωμένοι κονδυλοφόροι θα ανατρέχουν στα κείμενα της μεσαιωνικής ισλαμικής θεολογίας για να αποδείξουν ότι το Ισλάμ είναι μια ολοκληρωτική θρησκεία εναντίον της οποίας πρέπει να κάνουμε ακόμα έναν πόλεμο για να αμυνθούμε. Δεν θα σας ενημερώσουν για το τι έχει συμβεί στο Ιράκ ή το Αφγανιστάν, δεν θα σας πουν τίποτα για τη χολέρα στην Υεμένη, θα παραλείψουν να πουν το παραμικρό για τους σκλάβους στη Λιβύη.

Όπως αποφάνθηκε πρόσφατα το ανώτατο δικαστήριο της Μεγάλης Βρετανίας, ο Τόνι Μπλερ δεν μπορεί να δικαστεί για το έγκλημα της εισβολής στο Ιράκ, διότι δεν υφίσταται έγκλημα καταστροφής χώρας.

Στη Βρετανία θεωρούν πολύ σοβαρό έγκλημα να σκοτώσεις έναν άνθρωπο, όχι όμως τρία εκατομμύρια, ιδίως αν είναι Άραβες, και να καταστρέψεις τη χώρα τους.

Η παραπλανητική «ενημέρωση» συνεπάγεται τη μετατροπή των δυτικών πολιτών σε μια άμορφη μάζα, χωρίς ταυτότητα, χωρίς προσωπικότητα, χωρίς κριτική ικανότητα, πειραματόζωα, ανίκανα να αντισταθούν στα οικονομικά, τεχνολογικά και στρατιωτικά «πειράματα» του ολοκληρωτισμού που εμπεδώνεται.

Όπως ο όχλος στον οποίο μετετράπησαν κάποια στιγμή οι πολίτες της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας, που δεν ζητούσαν παρά άρτο και θεάματα και απολάμβαναν τις ανθρωποθυσίες, όπως απήλαυσε η Χίλλαρυ Κλίντον το δημόσιο, άγριο λυντσάρισμα του Μουαμάρ Καντάφι.

Οι καμπάνιες αυτές, εναντίον συγκεκριμένων χωρών κάθε φορά, με τη χρήση μισο-αληθειών, ψευδών, αποσιωπήσεων και διαστρεβλώσεων, προηγούνται συνήθως των βομβαρδισμών και τους προετοιμάζουν (όπως έγινε και το 2009-10 με την επίθεση, όχι με πυραύλους, αλλά με CDs και Δανειακές Συμβάσεις, κατά της Ελλάδας).

Ο «Ειδησεογραφικός Στραβισμός» των κυρίαρχων ΜΜΕ, συνιστά το θεμέλιο του Ολοκληρωτισμού. Τα τελευταία 25 χρόνια, μετά ιδίως την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, διαπιστώνεται σε σειρά περιπτώσεων, θεμελιώδης διαφορά ανάμεσα με την κατάσταση που επικρατούσε στη Δύση για τρεις ή τέσσερις δεκαετίες μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και την νίκη επί του Φασισμού. Το καταλαβαίνει κανείς αμέσως αν συγκρίνει τη σημερινή κατάσταση με εκείνη που επικρατούσε στη Δύση κατά τη διάρκεια των πολέμων στο Βιετνάμ και την Αλγερία.

Τότε, οι αποκαλύψεις του Σάιμουρ Χερς για τη σφαγή του Μάι Λάι στο Βιετνάμ, του εγκυρότερου ίσως δημοσιογράφου στις ΗΠΑ, σε ότι αφορά τις πολιτικές του Πενταγώνου και της CIA, έκαναν πάταγο στην Αμερική και διεθνώς.

Σήμερα, ο Χερς δεν μπορεί να βρει εφημερίδα στις ΗΠΑ και τη Βρετανία να δημοσιεύσει την έρευνά του για τα δήθεν χημικά του Άσαντ και χρειάστηκε να δημοσιεύσει στη γερμανική Welt.

Το καθεστώς σχετικής ελευθερίας της ενημέρωσης στη Δύση έχει καταργηθεί. Όχι μόνο δεν εξάγουμε δημοκρατία και ελευθερία στον πλανήτη, τις καταργούμε στο εσωτερικό της Δύσης, που μοιάζει να γνωρίζει τώρα την ίδια διαδικασία που γνώρισε η αρχαία Ρώμη.

Η επέκταση τότε του Imperium οδήγησε σε απαξίωση την ρωμαϊκή δημοκρατία και στον θάνατο τον αρχαίο πολιτισμό.

Υπάρχουν βέβαια και μερικές διαφορές. Τότε τη Ρώμη κυβέρνησαν ο Νέρων, ο Ηλιογάβαλος, ο Καλιγούλας, που ήθελε μάλιστα να στέψει Καίσαρα το άλογό του. Δεν κατάφερε όμως και να το κάνει!

Σήμερα εξάλλου, οι άρχοντες του κόσμου, οι απειροελάχιστες μειοψηφίες της δύναμης, του πλούτου, της γνώσης, που αναπτύσσονται ως καρκίνος στο σώμα της ανθρωπότητας, έχουν τα μέσα, αν δεν συναντήσουν μεγάλες αντιδράσεις και μεγάλες αντιστάσεις, όχι μόνο να προκαλέσουν την καταστροφή του σύγχρονου κόσμου, όπως προκάλεσαν την καταστροφή του Αρχαίου, αλλά και τον Άνθρωπο και τη Ζωή στον πλανήτη.

Oι πληροφορίες για την κατάληψη της Μοσούλης έχουν αντληθεί από:

Α) to άρθρο του Patrick Cockburn, από τους εγκυρότερους παγκοσμίως δημοσιογράφους για τη Μέση Ανατολή στη βρετανική εφημερίδα Independent

Και επίσης εδώ, που επικαλείται κυρίως κουρδικές πηγές

B) από την έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για την καταστροφή της Δυτικής (παλιάς πόλης της) Μοσούλης – ΕΔΩ

Γ) από την έκθεση του Human Rights Watch για την εκτέλεση αιχμαλώτων πολέμου, ενίοτε και χάριν διασκέδασης, από την 16η ιρακινή μεραρχία, που εκπαιδεύτηκε από την 82η μεραρχία των ΗΠΑ. ΕΔΩ
εδώ την καταγγελία για συνοπτικές εκτελέσεις αμάχων που φεύγουν από τη Μοσούλη – ΕΔΩ

Η οργάνωση αυτή έχει εκδώσει και σειρά άλλων ντοκουμέντων με πληροφορίες για την ανθρωπιστική καταστροφή και πιθανά σοβαρά εγκλήματα πολέμου της «αντιτρομοκρατικής συμμαχίας» κατά την «απελευθέρωση» της Μοσούλης, περιλαμβανομένης και χρήσης λευκού φωσφόρου – ΕΔΩ
Eδώ είναι ένα από τα πολλά ρεπορτάζ της ρωσικής τηλεόρασης για τα εγκλήματα πολέμου. Οι σκηνές είναι εξαιρετικά βίαιες και απάνθρωπες

Η Μοσούλη ήταν και ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του παγκόσμιου πολιτισμού. Η καταστροφή της συνιστά και είδος πολιτιστικής γενοκτονίας. Δείτε τις βασικές πληροφορίες στην ανάρτηση του βρετανικού Ερυθρού Σταυρού

mignatiou.com

5 σχόλια:

 1. Οι Αμερικάνοι νεοταξίτες δολοφόνοι της Ουάσιγκτον σήμερα έχουν παρατεταγμένους σε όλο τον κόσμο, περίπου 200.000 άτομα στρατιωτικό και βοηθητικό προσωπικό σε άνω των 1100 τοποθεσιών εκ των οποίων τουλάχιστον οι 800 θεωρούνται στρατιωτικές βάσεις.

  Γιατί άραγε, και για ποιό λόγο πληρώνουν 380 δίς δολλάρια τον χρόνο για "αμυντικές δαπάνες" όταν άνω του 60 % του τακτικού στρατού τους βρίσκεται εκτός ΗΠΑ ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δημήτρη, μην εντοπίζεις - περιορίζεις τό πρόβλημα μόνο στους Αμερικανούς (που διαπράττουν στυγερά εγκλήματα) αλλά πρέπει να δεις αυτό που πραγματικά τονίζει ο Κωνσταντακόπουλος: μια ολιγάριθμη ομάδα χρηματιστών όλου του κόσμου προσπαθούν -με κάθε μέσο και τρόπο- να επιβάλλουν την τάξη τους, που δεν είναι τίποτα άλλο από το εξουθένωμα του ατόμου, της ομάδας, για να μην καταφέρουν ποτέ να αποτελέσουν αποτελεσματικό σύνολο, απειλητικό για την κυριαρχία του.
   Άτομα, δηλαδή, αποκομμένα ανάμεσά τους με κανένα ίχνος αλληλοβοήθειας, αλληλεγγύης και συμπαράστασης. Όταν επιβάλλουν ολοκληρωτικά -σε όλον τον κόσμο-το χάος, θα έχουν τον πλήρη έλεγχο στη ζωή των Ανθρώπων. Οικονομικά, έχουν φτάσει σε ένα πολύ σημαντικό βαθμό συγκέντρωσης, συγκεντροποίησης και ελέγχου της παγκόσμιας παραγωγής και αυτό, πρέπει να μετουσιωθεί πολιτικά και να επιβληθεί στην κοινωνία! Η βαρβαρότητα στην πιό υψηλή της βαθμίδα!!
   Απόστολος

   Διαγραφή
  2. Απόστολε, προφανώς δεν περιορίζω το θέμα μόνο στις βάσεις, απλά θεωρώ ότι με τους αδιαμφισβήτητους αριθμούς που ανέφερα δεν υπάρχει καμμία εξήγηση και προφανής δικαιολογία για τα καμώματα των Αμερικάνων νεοταξιτών, ει μη μόνον ότι συνολικά ο πλανήτης βρίσκεται σε κατοχή από αυτή την συμμορία.

   Και αυτή η κατοχική πραγματικότητα κάνει μουγκούς τους υποτελείς και πρόθυμους να κλείσουν μάτια, αυτία και στόμα στις "αγορές" που ουσιαστικά είναι το παγκοσμιοποιημένο Αμερικάνικο τραπεζικό παρακράτος που έχει εισχωρήσει παντού και διαλύει τις εθνικές οικονομίες.

   Υπάρχει ένας πολυεπίπεδος πόλεμος των Αμερικάνων γκάγκστερ για την παγκόσμια κυριαρχία, ή βάση όμως αυτής της προσπάθειας είναι το στρατιωτικό σκέλος και το μέσον η στρατιωτική παρουσία σε κάθε γεωγραφικό μήκος και πλάτος του κόσμου.

   Και πιό απλά ποιός πιστεύει ότι στην Γερμανία οι αποφάσεις λαμβάνονται χωρίς να προσμετράται ότι εκεί υπάρχουν άνω των 40.000 Αμερικανών στρατιωτών σε 179 στρατόπεδα που θεωρούνται Αμερικανικό έδαφος ; Και πώς αυτή η κατοχή επιδρά στο ότι συνταγματικά η Γερμανία παραμένει ακόμη με μία πατσαβούρα 30 σελίδων που έγραψαν οι Αμερικάνοι το 1945 και το ονομάζουν Σύνταγμα ;

   Και φυσικά δεν θα διαφωνήσω στο ότι όντως ο ύψιστός στόχος των νεοταξιτών της Ουάσιγκτον παραμένει ένας πλανήτης από περιφερόμενους κατοίκους που δεν θα έχουν πατρίδα, θρησκεία και κράτος, αλλά θα οφείλουν να έχουν την δυνατότητα να αγοράζουν το εκάστοτε νέο μοντέλλο της Apple.

   Διαγραφή
 2. κ. Δημήτρη Κωνσταντακόπουλε, σας ευχαριστώ(ούμε)!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ευριπίδης Μπίλλης
  Φωνή βοώντος πιστεύω ΟΧΙ εν τη ερήμω, του εξαίρετου Δημήτρη Κωνστατακόπουλου

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.