24/8/17

«Θεοκρατικές» εντολές προς Τουρκοκύπριους - Η Κύπρος υπό το φάσμα του εξισλαμισμού

Η προσπάθεια της τουρκικής κυβέρνησης να επιβληθεί στα κατεχόμενα και μέσω των «θεοκρατικών» εντολών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερνοτγάν, έχει εξοργήσει τους Τουρκοκύπριους εκπαιδευτικούς. Αντιδρούν έντονα στην προσπάθεια που καταβάλλει η τουρκική κυβέρνηση για εξισλαμισμό των κατεχομένων μέσα από την ανέγερση τζαμιών αλλά και θρησκευτικών σχολών. Κι όλα αυτά σε βάρος μιας «κοσμικής εκπαίδευσης» εντός της τουρκοκυπριακής κοινότητας.
Σήμερα στα κατεχόμενα υπάρχουν 162 σχολεία και 212 τζαμιά. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των Τουρκοκύπριων εκπαιδευτικών, τα τελευταία 17 χρόνια στα κατεχόμενα κτίστηκαν 46 νέα τζαμιά, ενώ από το 1974 (δηλαδή σε μια περίοδο 43 ετών) ανεγέρθηκαν μόνο 15 νέα σχολεία.
Οι Τουρκοκύπριοι εκπαιδευτικοί έστειλαν το μήνυμα πως ήρθε η ώρα να αντιδράσουν, προκειμένου να στηρίξουν την κοσμικότητα του τρόπου ζωής αλλά και των «θεσμών» τους.
Η συνδικαλιστική πλατφόρμα άρχισε επαφές με τουρκοκυπριακά κόμματα και οργανώσεις με στόχο τη συζήτηση και τους τρόπους αντίδρασης στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΑΚΡ σε εσωτερικά ζητήματα. Αντιπροσωπεία της πλατφόρμας είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του οποίου, Τζεμάλ Οζγιγίτ, δήλωσε ότι πλέον η τ/κ κοινότητα πρέπει να αφήσει στην άκρη τα άμεσα οφέλη και να δώσει μαζικά τον κοινοτικό αγώνα ενάντια στην προσπάθεια να την αλλάξουν.
Την ώρα που όλα αυτά συμβαίνουν στα κατεχόμενα, στις ελεύθερες περιοχές οι Κύπριοι απόδημοι απευθύνθηκαν προς τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας καλώντας τους σε κοινό αγώνα κατά της κατοχής.
Σε απόφαση που λήφθηκε στα πλαίσια του 19ου παγκόσμιου συνεδρίου των Κυπρίων αποδήμων, στάληκε μήνυμα προς τους Τουρκοκύπριους να συμβάλουν στη διατήρηση και ενίσχυση του θετικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί και να εργαστούν από κοινού για «μια ορθή λύση του Κυπριακού – με την Κυπριακή Δημοκρατία ενταγμένη στην ΕΕ».
Σε ψήφισμά τους για το Κυπριακό, οι απόδημοι εξέφρασαν τη στήριξή τους στις προσπάθειες για λύση και καταδίκασαν τη συνεχιζόμενη κατοχή και συστηματική τουρκική πολιτική εποικισμού. 
  Ανδρέας Πιμπίσιης   
Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.