22/8/17

Ξανάρχισε τα ίδια ο Ερντογάν – Γέμισε πρόσφυγες και μετανάστες το Αιγαίο

  • (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νικήτας Κώτσιαρης)
Νέες αφίξεις μεταναστών το πρωί στη Λέσβο. Γύρω στις 7 το πρωί περισυνελέγησαν 198 πρόσφυγες και μετανάστες από πέντε πλαστικές βάρκες μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα στις περιοχές της Αγριελιάς, του αεροδρομίου της Μυτιλήνης (τρεις βάρκες) και του ακρωτηρίου Κόρακας στη βορειοανατολική Λέσβο. Αναμένεται και η επίσημη καταγραφή τους από τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών.

Το τελευταίο 24ωρο ο αριθμός των μεταναστών που έφτασαν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου ανεβαίνει στα 602 άτομα.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, από τα χαράματα της Δευτέρας μέχρι τα χαράματα της Τρίτης πέρασαν στα νησιά 404 πρόσφυγες και μετανάστες (118 στη Λέσβο, 225 στη Χίο και 61 στη Σάμο). Συνολικά, οι αριθμοί αυτοί ανεβάζουν σε 2.208 τους πρόσφυγες και μετανάστες που πέρασαν στα νησιά του βόρειου Αιγαίου από την 1η Αυγούστου (659 στη Λέσβο, 734 στη Χίο και 815 στη Σάμο).
Στο σύνολό τους μεταφέρθηκαν και καταγράφηκαν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου, και προωθήθηκαν σε δομές όπου η κατάσταση πλέον κρίνεται εκρηκτική. Στους καταυλισμούς της Μόριας (Λέσβος) και της Σάμου οι διαμένοντες είναι διπλάσιοι από όσους μπορούν να εξυπηρετήσουν οι υπάρχουσες δομές.
Εν τω μεταξύ, η τουρκική ακτοφυλακή από τις 15 Αυγούστου έχει σχεδόν μηδενίσει (τουλάχιστον σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της) τις επεμβάσεις σε θέματα μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών από τις τουρκικές ακτές στα ελληνικά νησιά. Την ίδια ώρα στη χώρα μας είναι καθημερινές οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών.

7 σχόλια:

  1. Mongol siege warfare
    Innovative battle tactic to grab hold of the land and the people.

    "... streaming hordes of refugees not only reduced the morale of the inhabitants and garrison of the principle city, it also strained their resources. Food and water reserves were taxed by the sudden influx of refugees. Soon, what was once a formidable undertaking became easy".

    http://www.starrepublic.org/encyclopedia/wikipedia/s/si/siege.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειμαστε 7 δεσεκατομυρια πανω στην Γη. Τα 4 στην Ασια και στην Αφρικη, με προοπτικη να γινουν 7 δισεκατομυρια (απο τα 9 του πλανητη) στις προσεχεις δυο- τρεις δεκαετιες. Μονο στην κοιλαδα του Γαγγη ζουν 1 δισεκατυμμυριο ανθρωπο, ενω η υπολοιπη Ινδια ειναι σχεδον, αραιοκατοικημενη!!! Δεν προκειται να ανακοπει αυτο εις τον αιωνα τον απαντα, αν δεν κλεισουμε συνορα. Διοτι οι ανθρωποι αυτοι, τα δισεκατομμυρια, ΔΕΝ εχουν ηδη απο τωρα τι να φανε. Κι ερχονται εδω για να φανε εμας!!!! ( κυριολεκτικα). Θα ερθει μερα που ολα αυτα τα ανθρωπιστικα των ΜΚΟ και των Αριστεριστων, θα θεωρουνται απειλες. Που θα στηθουν μυδραλια κι οποια "μυτη σκασει" στα συνορά μας ( οπως και στα συνορα των αλλων),θα σκαει κυριολεκτικα. θυμηθειτε το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξανάρχισε τα ίδια ο Ερντογάν κι εμείς επίσης. Ξαναρχίσαμε να τους εισάγουμε αδιαμαρτύρητα. Ξανάρχισαν και τα γνωστά εμετικά διαφημιστικά σποτάκια ”όπως μας περιφρονούσαν εμάς στην Αμερική να μην το κάνουμε εμείς σήμερα..."... και άλλες φτήνιες. Ήθελα νά 'ξερα ποιό άρρωστο μυαλό συλλαμβάνει τέτοια σενάρια! Μπορώ όμως να φανταστώ την προέλευσή του. Άτομο που ζει μέσα σε ροζ και γαλάζια συννεφάκια και σιτίζεται αποκλειστικά από κρατικό παντεσπάνι ανεξαρτήτως κυβερνώντος κόμματος. Όλες οι κρατικές μάσες εν Ελλάδι ίδιες είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό που με στενοχωρά είναι, ότι, με ευθύνη τής κυβέρνησης και των τοπικών αρχόντων, τη συνδρομή εντύπων και τηλεοπτικών ΜΜΕ, η Ελλάδα εποικίζεται κανονικότατα από μουσουλμάνους.

    Καμμία διαμαρτυρία από πουθενά. Και ποιος θα την τολμήσει άραγε, όταν η πλύση εγκεφάλου για την αποδοχή τού εποικισμού ως θεάρεστου έργου είναι τόσο έντονη; Καθημερινά διαβάζομε στον τοπικό τύπο τίτλους όπως "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΑΤΗΣ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑΣ: Το Ηράκλειο αγκαλιάζει τους πρόσφυγες", Από φιλοξενούμενοι… οικοδεσπότες οι πρόσφυγες (τι χατιτωμενιές!), Οι πρόσφυγες της Κρήτης ψυχαγωγούνται στο Χουδέτσι και άλλα παρόμοια και υπόπτως φαιδρά.

    Σήμερα, με τίτλο "ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: Καταγγέλλουν περίεργα παιχνίδια", η ίδια αυτή εφημερίδα δημοσιεύει άρθρο, με το οποίο μάς πληροφορεί, ότι από την πρώτη καραβιά των 105 προσφύγων, οι οποίοι θα προωθούνταν σε ηπειρωτικά hot spots, προωθήθηκαν όλοι, πλην μιας οικογένειας, στον Πειριά, όπως, όμως, μετά την άφιξή των, αφέθηκαν ελεύθεροι κι ... εξηφανίσθησαν, προφανώς επαληθεύοντας την ανεκδιήγητη Τασία.

    Η δεύτερη φουρνιά, που έφθασε δύο μέρες μετά την πρώτη, κι έφερε στο λιμάνι ... τής ανακούφισης άλλους 72, παραμένει εδώ, στην Κρήτη και, χωρίς να εξετάσουν αίτημα ασύλου, τούς γυρεύουν a priori σπίτια κλπ. Θα στείλω τον σύνδεσμο και τού άρθρου αυτού, μόλις αναρτηθεί.

    Αυτό είναι το τέλος μιας χώρας, που λεγόταν κάποτε Ελλάδα. Κι εμείς ερίζομε περί όνου σκιάς, αν τα λέει καλά ο Αλέξης για τον "Αντρέα" και τι φρονεί γι αυτό ο Κούλης :-((

    Οι Έλληνες, όσοι απόμειναν ακόμη και ευελπιστούν να σώσουν ό,τι μπορεί να σωθεί από τ' απομεινάρια τής Ελλάδας, πρέπει να ξυπνήσουν, να καταγγείλουν αυτές τις άθλιες μεθοδεύσεις εποικισμού και να κλείσουν τ' αυτιά των στις Σειρήνες των εκμαυλιστών, που δουλεύουν για την μετατροπή τού κράτους αυτού, σε πολυπολιτισμικό αχταρμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όση ώρα έγραφα, το άρθρο βγήκε στον αέρα:

    «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: Είναι υπό κράτηση, αλλά δεν το γνωρίζουν!

    Ποιοι και τι είναι αυτοί η "Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες", ποιος τούς χρηματοδοτεί να κάνουν τούς καλούς Σαμαρείτες, να βοηθούν στον εποικισμό τής χώρας και την διάλυση τής κοινωνίας; Ιδέα δεν έχω. Απλώς υποψιάζομαι.

    Ζητώ την συνδρομή κάθε καλόπιστου για την αφύπνιση των πολιτών. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πού μάς οδηγούν εντελώς απροκάλυπτα πια. Ας δώσομε λίγο περισσότερη προσοχή στο πρόβλημα, διότι αυτό είναι ο υπ' αριθμ. 1 κίνδυνος τής Ελλάδας και όχι μόνο.

    Ζητώ συγγνώμη αν σάς κούρασα, αλλά αγωνιώ πολύ, επειδή καταλαβαίνω πού το πάνε και πού μάς πάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.