22/8/17

"Ολιγάρχες" στα ΜΜΕ;

Αλλαξε η ιδιοκτησία του ΔΟΛ, και διαφαίνεται από τις πρώτες μέρες ότι η γραμμή θα είναι σκληρά αντικυβερνητική. Οι οπαδοί της κυβέρνησης ανησυχούν, λοιπόν, γιατί ο έλεγχος των (παραδοσιακών) ΜΜΕ έχει συγκεντρωθεί σε πολύ λίγους επιχειρηματίες, κι αυτοί θα προωθήσουν μια πολιτική ατζέντα που οφελεί τους "ολιγάρχες", εξαφανίζει τις ανεξάρτητες φωνές, και οδηγεί σε μια πολωμένη κοινωνία του 1% και του 99% των φτωχών και υποταγμένων.
Συμμερίζομαι, και το λέω ειλικρινά, την αγωνία τους για μια τέτοια προοπτική. Μπορεί να συμφωνώ με την κριτική που κάνουν σήμερα τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ, αλλά ξέρω ότι σε ένα ολιγοπωλιακό τοπίο ενημέρωσης ένας μεγάλος ιδιοκτήτης εύκολα αλλάζει την γραμμή της εφημερίδας ή του καναλιού, για να χτυπήσει κάθε έναν που τυχόν εμποδίζει τα σχέδια του, όποια κι αν είναι αυτά. Αυτό είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία και για τις προοπτικές μιας συμμετοχικής (inclusive) ανάπτυξης.

Ποιό είναι λοιπόν το αντίδοτο σε έναν τέτοιο κίνδυνο; Ακριβώς το αντίθετο από αυτά που έχει κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 

1. Προσπαθείς να ανοίξεις την τηλεοπτική ενημέρωση σε όσο περισσότερους παίκτες είναι δυνατό. Οχι μόνο 4 άδειες, ούτε 7, αν το φάσμα σε λίγα χρόνια θα σηκώνει 17. ΔΕΝ κάνεις πλειοδοτικό διαγωνισμό για να δώσεις τις άδειες, πράγμα που ευνοεί τους "ολιγάρχες". ΔΕΝ βάζεις βαρειές προδιαγραφές για την λειτουργία των καναλιών (400 εργαζόμενοι, κτλ). Επιτρέπεις κάθε σχήμα που μπορεί να βγάλει ειδήσεις και σχόλια, ακόμα κι αν είναι για δύο ώρες κάθε μέρα.
2. Στο επίπεδο της κοινωνίας ο εχθρός της ολιγαρχίας είναι η μεσαία τάξη. ΔΕΝ την εξοντώνεις με φόρους της τάξης του 70%. ΔΕΝ διώχνεις τα παιδιά της με νόμους για την παιδεία που καταστρέφουν το ανθρώπινο κεφάλαιο και την αξιοκρατία. Εργάζεσαι καθημερινά για μπορέσει το 1/3 του πληθυσμού, που έχει καλή μόρφωση και κάποιο κομπόδεμα, να δημιουργήσει προϊόν, δουλειές, πλούτο, ώστε να τραβήξει προς τα πάνω και τους υπόλοιπους. ΔΕΝ τους πυροβολάς κάθε μέρα, για να γίνουν κι αυτοί δυνάμει προλετάριοι στα καταστήματα του "ολιγάρχη" που απεχθάνεσαι.
Ετσι είναι, ανήσυχε οπαδέ του ΣΥΡΙΖΑ. Το αντίδοτο στην ολιγαρχία είναι η ανοιχτή ενημέρωση και η μεσαία τάξη. Αυτά που η κυβέρνηση σου εργάστηκε για να καταστρέψει.
Aristos Doxiadis

15 σχόλια:

  1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΜΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΤΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ.ΑΠΛΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ.ΑΓΑΠΗΤΕ ADPIK ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ.ΚΑΠΟΥ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΝΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ.ΤΟ ΛΕΩ ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ ΒΛΕΠΩ.ΒΑΣΗ ΚΑΜΙΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ-ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ.
    Η ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ ΟΧΙ ΜΙΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΑΥΡΙΑΝΕΣ.ΝΑ ΤΙΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι,αλλά και πάλι:γιατί να υπάρχη ολιγοπώλιο ή,ακόμη-ακόμη,μονοπώλιο 'στην ελληνική ενημέρωση-βιομηχανία;Δε σε καταλαβαίνω.Πού ζούμε;'Στα σπήλαια ή τις κουκουβάουνες;Αν δε 'βγαίνουν,ας 'βγουν 'στο σφυρί(κλαρί)ν'αναδειχθούν νέα(εξίσου απλό).Τι σ'ενδιαφέρει;Εσύ θ'αλλάξης την πάγια πολιτική σκακιέρα της ρητορικής των ιδιοκτητών των τηλεοπτικών διαύλων επικοινωνίας;Παίγνια είναι αυτά και,μάλλον,'χάθηκες 'στο μέτρημα(διότι μετάφραση δεν έχεις)των φύλλων ενός αλληλοκιτρινισμού(υφιστάμενος και κραταιούμενος/κλιμακούμενος και όμως ακόμη 'στην Ελλάδα του 21ου..).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ.ΟΛΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ.ΑΡΑ?ΓΙΑΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ?ΓΙΑ ΚΟΜΠΙΝΟΔΟΥΛΕΙΕΣ,ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΚΛΠ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΑΣΙΖΟΤΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ.ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΗΜΕΡΑ.ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΙΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΑΔΕΙΕΣ ΔΙΝΕΙΣ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.ΣΤΗΝΕΙΣ ΔΗΛ ΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΟΛΗ ΤΗ ΚΟΜΠΙΝΟΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΕ ΟΘΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ,ΜΕ ΤΗ ΓΚΛΑΜΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΒΑΛΕ ,ΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΜΕ ΧΡΗΜΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ
      ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΔΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤ ΑΥΤΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΕΔΙΟ ΣΑΠΙΛΑΣ,ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ,ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ...ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΙΤΕΡΑ...ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ.ΜΑΛΙΣΤΑ.ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΙΣ ΠΑΣΙ.ΑΡΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

      Διαγραφή
  4. ΑΡΝΗΤΗΣ... Αν τα ΜΜΕ δεν βγαινουν ας κλεινουν οπως και καθε αλλη επιχειρηση...Η προφανης προσπαθεια των "δημοκρατων" να ελεγξουν την ενημερωση, βαζοντας δικους τους "βοσκους" και "καπνεμπορους" να αγορασουν ΜΜΕ, ηταν γελοιωδως εμφανης...Και αυτο παρ' ολο οτι ειχαν δυο αγριες Αυριανες ηδη, την ΑΥΓΗ και την Εφημεριδα των Συντακτων...Η προσπαθεια σου να κανεις το ασπρο - μαυρο ηταν χαμηλοτατου επιπεδου...Λυπαμαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΑΓΑΠΗΤΕ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Η ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΤΟ ΕΖΗΣΕΣ ΜΕ ΔΟΛ ΚΑΙ ΠΗΓΑΣΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ Ε?ΧΑΧΑ.ΩΡΑΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ.
      ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΒΟΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΝΕΜΠΟΡΟΥΣ Κ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΧΕΣΗ.ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΟΧΙ ΕΓΩ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΑ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΛΕΩ ΠΛΕΟΝ,ΑΥΡΙΑΝΕΣ.ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

      Διαγραφή
    2. ΤΟ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΑΓΑΠΗΤΕ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Η ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΤΟ ΕΖΗΣΕΣ ΜΕ ΔΟΛ ΚΑΙ ΠΗΓΑΣΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ Ε?ΧΑΧΑ.ΩΡΑΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ.
      ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΒΟΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΝΕΜΠΟΡΟΥΣ Κ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΧΕΣΗ.ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΟΧΙ ΕΓΩ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΑ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΛΕΩ ΠΛΕΟΝ,ΑΥΡΙΑΝΕΣ.ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

      Διαγραφή
    3. Αρνητή
      είναι το τελευταίο σχόλιο που αναρτάται με κεφαλαία.
      Παρακαλώ τα σχόλια με μικρά γράμματα.

      Διαγραφή
    4. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΑΒΒΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ ΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ.ΒΑΖΕ ΒΓΑΖΕ ΓΥΑΛΙΑ ΔΕΝ ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ.ΖΗΤΩ ΑΝΟΧΗ.

      Διαγραφή
    5. ΑΡΝΗΤΗΣ...Tι γραφεις ρε φιλε ?? Αν για σενα η ελευθερη αγορα ειναι παραμυθακι, ζησε εκτος Δυτικου κοσμου γιατι εκει ολοι πιστευουν στην ελευθερη αγορα....Το να κλεινουν επιχειρησεις που δεν βγαινουν ειναι απλουστατο, συμβαινει παντου, εκτος απο την Ελλαδα που η ιδεολογικη ηγεμονια της παγκοσμιως αποτυχημενης ,αριστερας, το θεωρουσε απαραδεκτο..
      Τωρα ,βεβαιως ξερουμε και ξεραμε για τον Μαρινακη, αλλα προσφατως μαθαμε για τον Καλογριτσα και τον Σαββιδη...Και δοξα τω θεω Αυριανες παντα ειχε και αναδημιουργουσε η αριστερα στην Ελλαδα, κοκκινη, ροζ , η πρασινη....

      Διαγραφή
    6. Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΚ ΟΤΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΜΩΣ.ΣΤΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ.ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΦΟΥΜΑΡΑ ΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΝΩ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΔΙΑΠΛΟΚΗ,ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ,ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ,ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΣΧΟΙΝΙ ΚΟΡΔΟΝΙ ΤΟΝ ΟΡΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ.ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ.ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΕΣ ΠΛΑΓΙΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

      Διαγραφή
  5. Διαβάζοντας το άρθρο του Aristos Doxiadis κατέληξα ότι μπορώ να καταθέσω κάποιες παρατηρήσεις .
    1)Είναι ολοφάνερο και δεν αμφισβητείται ότι στα ΜΜΜ και ιδίως στα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια ιδιοκτήτες είναι αποκλειστικά κάποιοι με πάρα πολλά χρήματα, κάποιοι που βρίσκονται στην κορυφή της οικονομικής πυραμίδας. Για αυτούς δικαίως αρμόζει ο τίτλος ολιγάρχης. Συνεπώς ο Aristos Doxiadis θα ήταν πολύ πιο αντικειμενικός αν χρησιμοποιούσε τον όρο ολιγάρχες χωρίς εισαγωγικά.
    2) Οι ολιγάρχες είναι επιχειρηματίες, αποσκοπούν σε οικονομικά κλπ οφέλη από τα ΜΜΜ και προφανώς δεν είναι καθόλου ουδέτεροι πολιτικά. Με δυο λόγια όποιος έχει χρήμα με ουρά μπορεί με την ειδησιογραφία που επιλέγει να κατευθύνει το κοινό όπου αυτός κρίνει ότι εξυπηρετείται το προσωπικό του συμφέρον.
    3) Με αυτά τα δεδομένα είναι βέβαιο ότι ο Κώδικας δημοσιογραφικής δεοντολογίας που ισχύει παραβιάζεται κατά κόρο γιατί εδώ η ισχύς του χρήματος είναι πιο πάνω από τους κανόνες που ισχύουν μεν αλλά δεν εφαρμόζονται.
    4) Ο Aristos Doxiadis εμφανώς παρακάμπτει όλα αυτά τα παραπάνω, επιχειρηματολογεί με την πρακτική του νεοφιλελευθερισμόύ και υποστηρίζει αποκλειστικά και μόνο όλα όσα ικανοποιούν τους κεφαλαιούχους- ολιγάρχες- επιχειρηματίες.
    - Όχι 400 τουλάχιστον άτομα προσωπικό.
    - Όχι με πλειοδοτικό διαγωνισμό
    - Οχι στον προσδιοριμού του αριθμού των αδειών
    Αυτά τα όχι μεταφράζονται σε ένα μεγάλο ναι στην δικτατορία των ολιγαρχών, οι οποίοι στα πλαίσια του νεοφιλελευθερισμού προσπαθούν να επιβάλουν στις κυβερνήσεις τους θεσμούς που επιθυμούν οι πολυεκατομμυριούχοι.
    5) Ο Aristos Doxiadis νομίζω ότι δεν αρθρογραφεί με αντικειμενικότητα γιατί με το κείμενο του ολοφάνερα γίνεται αντιληπτό ότι έχει κομματικούς στόχους που δεν του επιτρέπουν ουσιαστικά να δει όλες τις παραμέτρους στα ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θυμάστε την εποχή της πειρατικής ραδιοφωνίας; Ήγγικεν η ώρα της πειρατικής τηλοψίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ΑΡΝΗΤΗΣ
    Από μένα, όση ανοχή θέλετε, επιτρέψτε μου όμως μια πρόταση, θα μπορούσατε να μεγαλώσετε την γραμματοσειρά μέσα από τα windows ή οποίο άλλο λειτουργικό με διάφορους τρόπους. Αν δυσκολεύεστε με το software κάποιος φίλος σας χρήστης θα σας την ρύθμιζε σε μηδέν χρόνο. Θα βλέπατε τα μικρά καλύτερα από ότι τώρα βλέπετε τα κεφαλαία.
    Φιλικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.