10/8/17

Σε ετοιμότητα η Αεροπορία για τις τουρκικές προκλήσεις

 ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ
Μήνυμα ετοιμότητας της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) να ανταποκριθεί σε κάθε είδους πρόκληση απέστειλε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένος, ο οποίος συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΑ Χρ. Χριστοδούλου επισκέφθηκε δύο αεροπορικές μονάδες συμβολικής σημασίας. Αρχικά επισκέφθηκε την 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο, από όπου καθημερινά βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας (readiness) και απογειώνονται μαχητικά για να αναχαιτίσουν τουρκικά που προχωρούν σε παραβιάσεις, και έπειτα την 113 Πτέρυγα Μάχης στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται η τεχνική βάση και η μοίρα των πυροσβεστικών αεροσκαφών της Π.Α. «Την τελευταία περίοδο, η τουρκική προκλητικότητα έχει αυξηθεί.
Καθημερινώς, έξι με οκτώ αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας προκαλούν, παραβιάζοντας τον εθνικό εναέριο χώρο, κάνοντας υπερπτήσεις. Η απάντησή μας είναι άμεση. Κανένα αεροσκάφος δεν μπαίνει στον ελληνικό εναέριο χώρο, χωρίς να αναχαιτίζεται», είπε χαρακτηριστικά από τη Σκύρο ο κ. Καμμένος. Από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Αμυνας αναφέρθηκε στο έργο του προσωπικού των πυροσβεστικών αεροσκαφών που, όπως είπε, «έχουν υπερβεί τα ανθρώπινα όρια». Υπογράμμισε ότι μόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο καταγράφηκαν 208 ώρες πτήσεις των πυροσβεστικών μέσων της Π.Α. Αναφέρθηκε, επίσης, στις διεθνείς αποστολές που έχουν πραγματοποιήσει τα πυροσβεστικά της Π.Α. (πέρυσι στο Ισραήλ, φέτος στην Αλβανία).
Και χθες, για ακόμη μία ημέρα η τουρκική κινητικότητα στο Αιγαίο ήταν εντονότατη. Εισήλθαν και πάλι τρεις σχηματισμοί συνολικά επτά F-16 (με ένα ζεύγος οπλισμένων μαχητικών) και τρία αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 που πραγματοποίησαν συνολικά 51 παραβιάσεις και παραβάσεις στο Βορειοανατολικό, το Κεντρικό και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Για την αναχαίτιση των τουρκικών μαχητικών απογειώθηκαν συνολικά 11 ελληνικά (9 F-16 και δύο Μιράζ 2000).
http://www.kathimerini.gr/922165/article/epikairothta/politikh/se-etoimothta-h-aeroporia-gia-tis-toyrkikes-proklhseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.