21/8/17

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν την επόμενη μέρα στη Ράκκα - Κρίσιμη συνάντηση ΜακΓκάρκ με Άραβες φυλάρχους

 Κρίσιμη συνάντηση είχε ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου των ΗΠΑ, υψηλόβαθμος διπλωμάτης ΜακΓκάρκ, με ηγέτες των αραβικών φυλών της επαρχίας Ράκκα.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στη συνάντηση συζητήθηκε το μέλλον της περιοχής και ο ρόλος που θα παίξουν οι διάφοροι ηγέτες των φυλών της επαρχίας Ράκκα στην τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής, μετά την εκδίωξη του Ι.Κ. και από την πόλη της Ράκκας.
Σημειώνεται ότι οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF), βασική συνιστώτα των οποίων είναι οι Κούρδοι του YPG, έχουν απελευθερώσει περίπου το 60% της πόλης και η απελευθέρωσή της είναι πλέον θέμα εβδομάδων.
Οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας έχουν ήδη εκπαιδεύσει την αστυνομία της Ράκκας, ενώ έχει συγκροτηθεί και η τοπική Πολιτική Επιτροπή, η οποία θα διοικεί την πόλη και την επαρχία, υπό την εποπτεία των Κούρδων και των ΗΠΑ.




12 σχόλια:

  1. ..... "ενώ έχει συγκροτηθεί και η τοπική Πολιτική Επιτροπή, η οποία θα διοικεί την πόλη και την επαρχία, υπό την εποπτεία των Κούρδων και των ΗΠΑ."

    Προφανώς η πόλη και η επαρχία μέχρι σήμερα δεν ανήκαν σε κανένα κράτος και επιπλέον ήταν και παντελώς ακατοίκητα, οπότε κάποιος γείτονας (πχ ΗΠΑ) έπρεπε να αναλάβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικα, οι ΗΠΑ ειναι οι μεγαλυτεροι πειρατες του πλανητη, φυσικα, μαζι με τη Τουρκια.
    Σε ξενη χωρα, κανονιζουν ηγεσια, αστυνομια και διοικηση και οριζουν ποιος θα ελεγχει τα πετρελαια της περιοχης. Μηπως, καποιος να τους υπενθυμισει οτι βρισκονται στην επικρατεια της Συριας?
    Να μην αναφερθουμε στο γεγονος, οτι εχασαν και αυτο το πολεμο. Να μη φανταστουμε, τι θα εκαναν, αν τον κερδιζαν κιολας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαλλαγείτε από σύνδρομα και ιδεοληψίες.
    Τα ίδια κάνουν όλες οι μεγάλες δυνάμεις.
    Η Ρωσία μπορεί να κρατά κάποια προσχήματα, αλλά όπου μπορεί κάνει κουμάντο και εκμεταλλεύται ενεργειακά κοιτάσματα, τοποθετώντας μαριονέτες στη θέσεις του προέδρου της "Δημοκρατίας".
    Κεντρικη Ασία, Καύκασο, κλπ.
    Και στη Συρία βρίσκεται όχι επειδή αγαπά των Άσαντ και το λαό της Συρίας, αλλά επειδή αυτό επιβάλλουν τα στρατηγικά της συμφέροντα.
    Να απαλλαγούμε από ιδεοληψίες, για να παρακολουθούμε σωστά τις εξελίξεις.
    Τα παραμύθια τελείωσαν το 1990.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κάνουν ακριβώς τα ίδια όλες οι μεγάλες δυνάμεις. Βαθύτατα λανθασμένη και ανιστόρητη άποψη.

      Ειδικά στο θέμα της Βόρειας Συρίας που αναφερόμαστε, η εξίσωση των των Αμερικάνων δολοφόνων και των μισθοφόρων τους της ISIS που εμφανίστηκαν απρόσκλητοι για να ανατρέψουν μία νόμιμη κυβέρνηση, προφανώς και δεν έχει καμμία σχέση με την νόμιμη παρουσία της Ρωσσίας στην χώρα, εκτός αν έχουμε μία κλασσική γεμάτη από "σύνδρομα και ιδεοληψίες" ερμηνεία της πραγματικότητος.

      Κάτι σύμφωνο και με το έργο που παίζεται εσχάτως στους κινηματογράφους περί του κακού Γερμανικού Ναζισμού και του επίσης κακού Σοβιετικού καθεστώτος κτλ κτλ.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή η εισβολή στη Νότια Οσετία τι ήταν;
      Η εισβολή στην Αμπχαζία τι ήταν;
      Δεν ανήκουν οι περιοχές αυτές στην Δημοκρατία της Γεωργίας και αποσχίστηκαν με τη στρατιωτική βία της Ρωσίας
      Τι διαφορά έχει από τη βόρεια Συρία;
      Ντιμίτρι
      την ιδεοληψία και τις εμμονές σου σε παρσκαλώ να μην τις μεταφέρεις εδώ.
      Όταν δίνονται εξηγήσεις και συνεχίζεις, τότε αυτό ξεφεύγει από τα όρια του διαλόγου και της ανταλλαγής απόψεων.
      Δεν με νοιάζει κανένας αμερικανός και κανένας ρώσος.
      Τα γεγονότα αναλύω και προσπαθώ να δώσω μια αντικειμενική εικόνα στους αναγνώστες, για να βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα.
      Παρακαλώ να μην γίνεται κατάχρηση του χώρου.
      Δεν θέλω ιδεοληπτικούς και στρατευμένους εδώ μέσα υπέρ και εναντίον κανενός.

      Διαγραφή
    3. Η αντίδραση της Ρωσσίας στις αιματηρές προβοκάτσιες της Γεωργιανής κυβέρνησης εναντίον της από το 1917 αυτόνομης περιοχής της Οσσετίας σε καμμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με τους δύο πόλεμους των Αμερικάνων στο Ιράκ, στην διάλυση της Λιβύης και στο πληρωμένο αντάρτικο στην Συρία, για να μην πάμε στο Βιετνάμ και αλλού. Ο χώρος όντως δεν επιτρέπει παρά μόνο επικεφαλίδες.

      Η πολιτική άποψη δεν είναι ιδεοληψία, και ουδείς απαγορεύει να είναι έμμονη.

      Η προσπάθειας σας να απαλύνετε την εγκληματική δράση των Αμερικάνων στην Συρία είναι αντιληπτή αλλά για μένα ανεξήγητη.

      Διαγραφή
    4. "Η προσπάθειας σας να απαλύνετε την εγκληματική δράση των Αμερικάνων στην Συρία είναι αντιληπτή αλλά για μένα ανεξήγητη."

      Ντιμίτρι
      δεν θα με παρασύρεις να σε βρίσω.
      Οι αναγνώστες έχουν κριτήριο, διαβάζουν και κρίνουν.
      Δεν έχει καμία απολύτως διαφορά η εισβολή της Ρωσίας στη Γεωργία και η συνεχιζόμενη κατοχή.
      Για να μην σου αναφέρω την επέμβαση στην Ουκρανία και τη συνεχιζόμενη κατοχή, μέσω αυτονομιστών που στηρίζει η Μόσχα, της ανατολικής Ουκρανίας.

      Όσο για τη Συρία, υπάρχει και η άλλη ανάγνωση.
      Η Συρία είναι ένα τεχνητό κράτος που το δημιούργησαν χαράσσοντας τα σύνορα στο χάρτη με χάρακα, δυο μεγάλες δυνάμεις της εποχής, Αγγλία και Γαλία.
      Δεν υπήρχε τότε συριακό έθνος.
      Δημιούργησαν τα κράτη, με έναν συγκεκριμένο τρόπο και έδωσαν την εξουσία σε μειονότητες, για τις ελέγχουν Αγγλία και Γαλλία.
      Τώρα, έναν αιώνα μετά, μια άλλη μεγάλη δύναμη, θέλει να διαλύσειε εκείνα τα κράτη και να δημιουργήσει άλλα, με βάση το δικό της σχεδιασμό.
      Αυτή είναι η ψυχρή ανάγνωση των γεγονότων.
      Η Ρωσία στηρίζει τον Άσαντ, γιατί έχει στρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή, όχι επειδή αγαπάει τους Σύριους, τον Άσαντ και σέβεται τη διεθνή νομιμότητα.
      Το ξαναέγραψα, είναι πιο προσεκτική από τις ΗΠΑ, όμως δεν παύει να είναι μια υπερδύναμη που αναζητεί τρόπους να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της.
      Προς όλους τους σχολιαστές
      Πετάξτε στον κάλαθο της ιστορίας τα κατάλοιπα του παρελθόντος και τους εκφραστές τους.
      Δεξιά και αριστερά, κομμουνισμός και φασισμός, είναι έννοιες που έχουν ξεπεραστεί από την Ιστορία.
      Κάποιοι εγκληματίες προσπαθούν να νεκραναστήσουν αυτές τις νεκρές ιδεολογίες, για να συνεχίσουν να λεηλατούν τη χώρα.
      Μια λέξη μόνο μου έρχεται στο στόμα:
      Ξυπνήστε.

      Διαγραφή
    5. @ Dimitri.21 Αυγουστου,6.05 μμ.
      Θυμισε μου στο επομενο δημοψηφισμα περι του ποιος ολοκληρωτισμος ,ναζισμος η κομμουνισμος, ειχε τα περισσοτερα θυματα,να βαλουμε και το ερωτημα αν η πολιτικη της Αμερικης η της Ρωσιας ειναι πιο ηθικη και πιο δικαιη.

      Διαγραφή
  4. Για τους υποστηρικτές του ηθικισμού στην εξωτερική πολιτική - όσο ανέφικτη κι αν είναι η εφαρμογή του - έχω μια ερώτηση:
    Είναι ηθικό ένας λαός 40 εκατ. να μην έχει κράτος, αλλά συστηματικά να καταπιέζεται από Τουρκία, Ιράν, Ιράκ & Συρία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φύλαρχοι!! το 2017. Μετά τους φταίνε οι Σάϊκς-Πικώ. Να δοθεί το όνομα τών δύο τιμής ένεκεν σε οδό κάποιας μεγάλης Ελληνικής πόλης... Ε πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενδιαφέρουσα συζήτηση όντως. Μου θυμίζει τις διαρκείς φιλονικίες της δεκαετίας του 1980 για την κακή επέμβαση των αμερικανών στο Βιετνάμ και την καλή επέμβαση των σοβιετικών στο Αφγανιστάν. Η αλήθεια μάλλον είναι ότι κάθε κράτος επεκτείνει τη σφαίρα επιρροής του έως εκεί που μπορεί, χωρίς αναστολές και συναισθηματισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.