17/8/17

Η κρίση στην Κορέα: Μια ψύχραιμη αποτίμηση των γεγονότων και μια εκτίμηση για τον ρόλο της Κίνας


Του Ανδρέα Λιούμπα*
Η κρίση των πυραύλων – μια σύνοψη
Στις 4 Ιουλίου 2017, ημέρα εορτασμού της ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας πραγματοποίησε την πρώτη επιτυχημένη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου με δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικής κεφαλής. Λίγες μέρες αργότερα, στις 28 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε δεύτερη επιτυχημένη δοκιμή. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών ο δεύτερος πύραυλος έχει βεληνεκές που επαρκεί προκειμένου να πλήξει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ.
Από την ημερομηνία της δεύτερης δοκιμής και μέχρι σήμερα οι πρόεδροι των ΛΔΚ και ΗΠΑ έχουν επιδοθεί σε μια δημόσια λεκτική αντιπαράθεση η οποία κλιμακώθηκε εντός του Αυγούστου ξεκινώντας από την δήλωση του Προέδρου Trump ότι οι προκλήσεις «θα τύχουν απάντησης με φωτιά και οργή (τέτοια που) μέχρι σήμερα δεν έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα». Η ΛΔΚ απάντησε ότι θα πλήξει αμερικάνικη βάση στη νήσο Γκουάμ στον Ειρηνικό ωκεανό.

Για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

  1. Δεν θυμάμαι αν το εχω γράψει αλλά η Κίνα εχει υπογράψει αμυντική συμφωνία με τη Βόρεια Κορέα η οποία ανανεώνεται καθε 20 χρονια.Τελευταια φορά ανανεώθηκε το 2011.Οποτε οι ΗΠΑ επιτιθέμενες στη Β.Κορεα επιτίθενται και στην Κίνα ! Ομιλούμε δηλαδή για παγκόσμιο πόλεμο ! Το ίδιο και η ΒΚορεα επιτιθέμενη στις ΗΠΑ γνωρίζει οτι κινδυνεύει να εμπλέξει τν Κίνα σε πόλεμο πράγμα που η Κίνα δε θα το επιτρέψει Περαν του οτι κινδυνεύει να εξαφανιστεί απο το χάρτη καθώς εχει 10 πυρηνικές κεφαλές αμφιβόλου ικανότητος και οι ΗΠΑ εχουν 1100 ! Το όλο παιχνίδι ειναι καθαρά ψυχολογικού πολέμου στον οποίο το καθεστώς της ΒΚορεας αριστοτεχνικά κερδίζει τους στόχους του,δημιουργώντας και επικοινωνιακό πόλεμο στον Τραμπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.