23/8/17

Οι υμνητές του Χότζα, του Τσαουσέσκου και του Τείχους του Βερολίνου, είναι δημοκράτες;

Κάποιοι στην Ελλάδα, παλιοί υμνητές, ξαναχτίζουν το "τείχος του Βερολίνου" -Δοξάστε τους

Η Ελλάδα και πάλι έχει παρασυρθεί σε έναν ολισθηρό δρόμο, για την ακρίβεια την έχουν παρασύρει οι άλλοτε υμνητές βάρβαρων καθεστώτων και δικτατόρων που έκαναν εγκλήματα εναντίον των λαών τους και όχι μόνο.
Και όλα αυτά σε μια περίοδο που ο κόσμος, η ανθρωπότητα ολόκληρη έχει αλλάξει σελίδα, σε μια περίοδο που όλοι οι πολιτικοί επιστήμονες έχουν κατατάξει τα καθεστώτα αυτά, που ηττήθηκαν από την ίδια την ιστορία, στα απολυταρχικά, ολοκληρωτικά καθεστώτα.
Το ερώτημα που τίθεται είναι απλό:
Άνθρωποι που υπερασπίζονται καθεστώτα που στέρησαν τη ζωή εκατομμυρίων και τα βασικά δικαιώματα εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, στο όνομα της όποιας ιδεολογίας, που έχτισαν τείχη και κατέστησαν ολόκληρες κοινωνίες και χώρες ανοικτές φυλακές, που δεν επέτρεψαν στους πολίτες τους να εκφραστούν στις κάλπες, αν συμφωνούν ή όχι με όσα τους επιβλήθηκαν δια της ΒΙΑΣ, όσοι άνθρωποι υπερασπίζονται τα καθεστώτα αυτά, έχουν το δικαίωμα να αυτοαποκαλούνται δημοκράτες;
Ιδού το ερώτημα!

20 σχόλια:

  1. Η απάντηση στον τίτλο ειναι ΟΧΙ ! Αλλά και η σύγχρονη αστική δημοκρατία των αγορών δε διαφέρει εν τω βαθει απο τν μαύρο η κόκκινο ολοκληρωτισμό.Μια ελεύθερη αγορα με νόμους και κανόνες για τους αδύνατους και ΑΜΕΣΗ κι οχι αντιπροσωπευτική δημοκρατία ειναι το τέλειο πολίτευμα.Ολα τα αλλά τείνουν σε αριστοκρατία η του κόμματος η του στρατού η του κεφαλαίου.Βασικα το πρωτο που πρέπει να κάνουμε ως δυτικές δημοκρατίες ειναι να απαγορεύσουμε τον πολιτικό επαγγελματισμό και να επιβάλλουμε ανώτατο όριο θητείας σε πολιτική θέση πολυ σκληρό 4-5 έτη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκείνοι που φοβούνται την πραγματική δημοκρατία δεν είναι οι υπέρμαχοι των ολοκληρωτικών ιδεολογιών και καθεστώτων, αλλά εκείνοι που ρυθμίζουν τους κανόνες της αγοράς, με τον τρόπο που το κάνουν.
      Αυτό γίνεται γιατί τα καθεστώτα που αυτοαποκαλούνται δημοκρατικά ή ρεπάμπλικ, είναι μεν φιλελεύθερα και προστατεύουν τα βασικά δικαιώματα των πολιτών, όμως δεν είναι δημοκρατικά.
      Απλά χρησιμοποιούν τον όρο δημοκρατία για να καλύψουν την βαρβαρότητα που πρεσβεύουν σε οικονομικό επίπεδο.
      Όπως έκαναν οι άλλοι, και τα δικά μας τα σαϊνια εδώ, που έλεγαν "Λαϊκή Δημοκρατία" ανελεύθερα ολοκληρωτικά καθεστώτα.
      Όλοι αυτοί φοβούνται τη δημοκρατία, γιατί τότε έχει λόγο ο πολίτης, σε όλα όσα τον αφορούν, και στα οικονομικά.
      Και σε ένα πραγματικά δημοκρατικό πολίτευμα, οι τράπεζες και το διεθνές κεφάλαιο θα δυσκολευτεί πολύ.
      Να δούμε τι θα κάνει το δέλτα στον τομέα αυτό.

      Διαγραφή
    2. Μακαρι να επιτύχει το δέλτα.Δεν αντιλέγω.

      Διαγραφή
  2. Για αυτό η ανάπτυξή μας είναι η ίδια με της Βρετανίας και της Γερμανίας του 1960.
    Ο,τιδήποτε οπισθοδρομικό ,δοκιμασμένο και ηττημένο ταυτόχρονα, το περάσαμε για Δημοκρατικό και Προοδευτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΜΟΣ,ΦΑΣΙΣΜΟΣ.ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.ΟΙ ΜΗ ΔΕΞΙΟΙ,ΔΗΛ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΘΥΜΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΕΞΙΣΩΣΗ.ΟΠΟΤΕ ΚΑΝΤΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΑΣ.ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ.ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ.ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ήθελαν οι ΗΠΑ ξεμπέρδευαν με τον Κομμουνισμό στην Ελλάδα, σε μια βδομάδα.Τον κρατούν ζωντανό για να μας δημιουργεί προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Please search about how the US classifies each country in terms of strategic importance. One of the books I can recall is from Ralf Peters (you can find it in Google books). We are considered a "third world country" and that was before Syriza came into power. Right now, I wouldn't be surprized if we are in the untrustworthy or high risk category.
      If it wasn't for our geolocation and close proximity to the middle east the US wouldnt even care for our existence. Now they need us for positioning their 6th fleet in the Mediterranean. We should consider ourselves fortunate that Turkey doesnt know whatthey are doing with Erdogan destroying relationships with both the EU and the US.
      Lastly, the US would only care to have a RELIABLE partner (which we are currently not) to benefit in the area. If we dont ike the Communists, it is OUR lob to vote them out and not wait for the US or anybody else to help us out.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ είναι καιρός να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας. Έχουμε όλοι κουραστεί με τους αρλομπολογους φασίστες ολων των αποχρώσεων.

      Διαγραφή
  5. Παντως σε οποια κριτικη γνωμη,που ειναι θεμιτη αλλωστε, σε ενα ρεπουμπλικ πολιτευμα με τις ανισοτητες που προβαλονται,ο πολιτης εχει το δικαιωμα η εστω την ελπιδα στην γνωση,μπορεινα αμφισβητησει εστω και διακριτικα και να επικοινωνει.Τελος εχει και την ελπιδα να δημιουργησει.

    Ασφαλως η ελιτ και οι νομοι της αγορας ειναι επεκτατικοι και τεινουν να αντιμετωπιζουν τις κοινωνιες και τους πολιτες σαν αντικειμενα που τα διαμορφωνουν αναλογα.Δυστυχως,ακομα και στον 21ο αιωνα το συλλογικο υποκειμενο της Αθηναικης κοινωνιας, ο Δημος δηλαδη των κλασσικων χρονων, αντι να ειναι το ιστορικο προτυπο που αποφασιζει για το μελλον του, παραμενει αδυναμο θεσμικα.Ιστορικα ομως,οπως και να το δουμε, εστω και αυτη η ανιση κοινωνικη πραγματικοτητα ειναι μια προοδος στην πορεια του ανθρωπου μετα την εξοδο του απο την ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ που πρεπει ασφαλως να αλλαξει.

    Αλλο πραγμα η αλλαγη ομως και η βελτιωση του συστηματος και αλλο η κατεδαφιση και η υποταγη στο σοβιετ που καποιοι αμετανοητοι και ψυχικα ταραγμενοι θαυμαζουν...υπηρχε δικονομικο συστημα αραγε στην ΕΣΣΔ και ποτε μπορουσε να μιλησει ο πολιτης με τον δικηγορο του μετα απο μια συλληψη...Οι εφημεριδες τολμουσαν αραγε να ξεφυγουν απο την γραμμη του κομματος που τους ελεγε οτι ζουν σε εναν παραδεισο και η Δυση υποφερει απο ...ανισοτητα...Οι φακελοι της NKVD δεν ειναι αποδειξη οτι στον...παραδεισο τελικα υπαρχει και φακελλωμα...Μπορουσαν οι αγροτες αραγε στα κολχοζ να απεργησουν η εστω να αμφισβητησουν τον κρατικο κεντρικο σχεδιασμο παραγωγης.Οχι βεβαια, στεκονταν προσοχη μπροστα στους επιτροπους και χαζογελουσαν.Αλλιως υπηρχαν και τα γκουλαγκ του Μπερια και του Γκαγκανοβιτς στη ΣΙΒΗΡΙΑ, χιλιαδες μιλια βαθια μεσα στην Ασιαμπου τα ετρεμαν ακομα και οι ιδιοι οι κομματικοι...

    Τωρα τι ειδους δημοκρατης μπορει να ειναι καποιος στην Ελλαδα
    που θαυμαζει τετοια ιστορικη ...χειραφετηση... λαων και σαδομαζοχιστικες εξουσιαστικες σχεσεις με τους αλανθαστους σοβιετικους πατερουληδες,τους μεγαλους τιμονιεριδες και τους μπραβους τους,που εκαναν την γενοκτονια πολιτικη πρακτικη και εκτελουσαν παπαδες κατα χιλιαδες,χρηζει ιατρικης αναλυσης η ευχελαιου.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η δημοκρατία δεν είναι ρούχο που μπορεί να φορεθεί οπουδήποτε.

    Βάσει ποιάς λογικής λοιπόν κρίνουμε ανθρώπους οι οποίοι αγνοούν το θέμα και σε τελική κατάσταση αισθάνονται ασφαλείς στο καθεστώς που ζούν ;

    Εκτός και αν επειγόμαστε να δούμε τους Αμερικάνους να εισβάλλουν στις άτακτες χώρες για να "προστατεύσουν" και να "εμπεδώσουν" την Δημοκρατία όπως βεβαίως την αντιλαμβάνονται οι ίδιοι και την εφαρμόζουν στο σπίτι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νισαφι πια με το θεμα.
    Ενταξει ειπαμε την γνωμη μας,συμφωνησαμε,διαφωνησαμε,ξεθαψαμε ακομα και αυτους που στις χωρες τους εχουν απαγορευτει να ονοματιζονται.
    Ας κυτταξουμε τα δυσκολα που περναμε,που εχουμε μπροστα μας και ας προσπαθησουμε να προτεινουμε λυσεις.
    Τα ανεργα παιδια μας ενδιαφερονται να βρουν δουλεια και να στησουν οικογενειες και ενα μελλον τουλαχιστον ανεκτο και οχι μαυρο και αραχνο.
    Ας προβληματιστουμε οπως γραφει μια αλλη αναρτηση του ιστολογιου,πως βγηκε η Κυπρος,η Πορτογαλλια,η Ιρλανδια κλπ πως εκαναν βηματα εξω απο τα μνημονια.
    Δεν νομιζω σ'αυτους το κυριαρχο προβλημα να ηταν αν ο Σταλιν η ο Χιτλερ ειχανε τους λιγοτερους νεκρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα φίλε αυτό είναι το πρόβλημα η έλλειψη αξιών και συναίσθησης. Όταν βλέπεις σταλινιστες να κυβερνάνε πως πιστεύεις ότι θα βγεις από τα μνημόνια όταν βλέπεις ανθελληνες να κυβερνάνε εσύ θα τους ζητήσεις να λύσουν τα καθημερινά προβλήματα; Γιατί να το κάνουν ρε φίλε; Αφού αυτά τα προβλήματα τους έδωσαν την εξουσία και τους κρατάνε εκεί

      Διαγραφή
    2. @ Alexandros.
      Και εσυ γιατι συνεχιζεις να τους ψηφιζεις ?.

      Διαγραφή
  8. Κατά την αντίληψή μου, ο,τιδήποτε απέχει από την ΑΜΕΣΗ δημοκρατία είναι ολιγαρχία και, ως εκ τούτου, τείνει πρός τον ολοκληρωτισμό.
    Εκ παραλλήλου, θα πρέπει να λαμβάνουμε υπ' όψιν την στήριξη που είχαν τέτοια καθεστώτα από τις αντίστοιχες κοινωνίες τους, έστω και με την μορφή παθητικής αποδοχής της βαρβαρότητας.
    ----------------------------------------------------
    Προχθές, συνάντησα έναν πρώην-πολύ πρώην-ενωμοτάρχη.
    Συζητήσεως γενομένης, μου είπε : "Ξέρεις γιατί έτρωγαν περισσότερο ξύλο οι ήσυχοι αριστεροί; Γιατί το ποσοστό του ΚΚΕ δεν ήταν όσο θα έπρεπε υψηλό, ώστε να μπορεί να το επικαλείται ως μπαμπούλα το κράτος της δεξιάς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κ. Σάββα Καλεντερίδη
    Στο άρθρο σας(23/8 2.36) αυτό αναφέρεσθε στα φιλελεύθερα καθεστώτα που τα χαρακτηρίζετε ως μη δημοκρατικά προφανώς γιατί ρυθμίζουν τους κανόνες της αγοράς.Πολύ σωστά συμφωνώ γιατί ουσιαστικά λειτουργούν δικτατορικά στα θέματα της αγοράς.
    Στο ίδιο άρθρο σας υπεραμύνεστε την πραγματική δημοκρατία.Και πάλι πολύ σωστά.
    Όμως γιατί δεν αναρτήσατε πρόσφατο άρθρο μου με το οποίο απαντώντας σε δικό σας αναφέρθηκα στην πραγματική δημοκρατία των Αθηναίων την οποία αρκετοί σήμερα την εννοούν ως άμεση δημοκρατία σε αντιδιαστολή με την αντιπροσωπευτική δημοκρατία που έχουμε σήμερα:
    Για να διευκολύνω υπενθυμίζω ότι στο άρθρο μου αυτό το κομμένο κατέληγα ότι σε λίγο θα λέμε «και να αδελφέ μου που μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα ήσυχα και απλά. Καταλαμβαινόμαστε τώρα δεν χρειάζονται περισσότερα.
    Να υποθέσω ότι ο Ινφογνώμων απορρίπτει και δεν αναρτά τα μη αρεστά:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άχ βρε Χρήστο
      είμαστε έτοιμοι να ρίξουμε ανάθεμα.
      Το σχόλιό σου είναι αναρτημένο από την πρώτη στιγμή.
      Απλά σου ξέφυγε.

      Διαγραφή
    2. κ. Σάββα Καλεντερίδη
      Εγώ κατέθεσα το ερώτημα επειδή δεν το είδα αναρτημένο το κείμενο μου.
      Εφόσον με βεβαιώνετε για το αντίθετο τότε φυσικά δεν επιμένω.
      Εξ άλλου το «και να αδελφέ μου που μάθαμε να κουβεντιάζουμε κλπ κλπ» θα το ξαναπούμε μετά την πενιχρή συμμετοχή των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στο συνέδριο της Εσθονίας.
      Χαίρομαι αν ο Ινφογνώμων αναρτά όλα τα σχόλια εκτός από αυτά που περιέχουν βρομόλογα και πορνόλογα

      Διαγραφή
  10. Ο κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να καταλάβει ότι ποτέ κανένα πολίτευμα σε καμιά χώρα δεν θα είναι απόλυτα δημοκρατικό. Τα κόμματα/πολιτικά κινήματα/"δεξαμενές σκέψης" κλπ είναι business όπως και οι θρησκείες. Τώρα όσον αφορά τα περί νεοκομμουνισμού-νεοναζισμού, αυτά είναι για τους "ρομαντικούς" των περασμένων μεγαλείων, απολυταρχικών καθεστώτων και της "αδρεναλίνης" του ολοκληρωτισμού. Δε γίνεται να είσαι ουδέτερος βρε αδερφέ, κάπου πρέπει να ανήκεις και κάποια πρέπει να είναι η αντίθετη πλευρά που θα πλακώνεστε. Απ'το Δημοτικό δεν πάει έτσι; Ε, εκεί μείναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ε Καλεντερίδη είσε και Πόντιος και Στρατιωτικός θέλω μια εξήγηση πώς κάθε τόσο δηκώνονται τα αεροπλάνα μας για να αναχαιτίσουν τα Τουρκικά που παρβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο και δεν πήραν χαμπάρι που μας πέρασαν κάτω από το στρώμα μας όπως το νερό με τα δανεικά και μας έβαλαν στην Επιτροπία και την υποδούλωση την διαχείρηση των αγαθών της από τους Δανειστές . Ο σκοπός του στρατεύματος δεν είναι η Διαφύλαξη των Αγαθών της Πατρίδας; Υλικών ή άυλων και Ποιοί μας Κυβερνούσαν .Υπηρέτησα στο Υγεινομικό που ο σκοπός του είναι η Διατήρηση Ακεραίας της Παρατακτής δύναμης του Στρατού. Και όταν για την διαφύλαξη των αγαθών της πατρίδας κανεις παιζικο Ναυτικο αεροπορία κτλ και για την διαφύλαξη όλων αυτών έχεις και το Υγειονομικό για τους παραγωγούς των αγαθών τι Κάνεις ; Τούς αφήνεις στην Ιδιωτική Πρωτοβουλία ¨οπως και το ενάμιση εκατομμύρια ανέργους . Κάνεις Εισαγωγες και δεν τους βάζεις να δουλέψουν για να παράγουν αυτά που έχεις ανάγγη Αλλά μιλάμε για Μερσεντές και όχι για γάλα και ψωμί κάπως έτσι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα Τείχη,βεβαίως,έχουν πέση.Μαζί και οι αναγκαίες προφυλάξεις.Θα στενοχωρηθούν φίλοι και οπαδοί αλλά η αλήθεια να λέγεται για τα γελοί',αυτά,υποκείμενα,τους επαναστατικούς κουραδόμαγκες,τις αθώες και ρωμαντικές υπάρξεις,τη μοντέρνα κόπρο της Ελλάδος της διαρκούς αντεπαναστάσεως(=συντηρητισμός-οπισθοδρόμησι-μεταμοντερνιστικός ψευδο-ριζοσπαστισμός υπό ένα οιονεί ρηξικέλευθο καβούκι-πέπλε 'στον άριστα 'δομημένο πύργο και τη γυάλα μερικών τελευταίων των διανοουμένων):http://myths-of-anarchism.blogspot.gr/.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.