23/8/17

Βενεζουέλα: Διεθνές ένταλμα για την Ορτέγκα ζητεί ο Μαδούρο

Την έκδοση από την Interpol διεθνούς εντάλματος σύλληψης κατά της πρώην γενικής εισαγγελέως της Βενεζουέλας Λουΐσα Ορτέγκα -η οποία διέφυγε από τη χώρα καταγγέλλοντας ότι υφίσταται διωγμό από την κυβέρνηση- ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο.

«Η Βενεζουέλα θα ζητήσει από την Interpol να εκδοθεί κόκκινη ειδοποίηση εναντίον αυτών των προσώπων, τα οποία ενέχονται σε σοβαρά εγκλήματα», δήλωσε ο επικεφαλής του κράτους, αναφερόμενος στην κ. Ορτέγκα και τον σύζυγο της, βουλευτή Χερμάν Φερέρ, λίγη ώρα αφότου και οι δυο τους αναχώρησαν από την Κολομβία, όπου είχαν καταφύγει, με προορισμό τη Βραζιλία.
Ο κ. Μαδούρο κατηγόρησε το ζευγάρι πως δουλεύει για τους Αμερικανούς εδώ και καιρό. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας επεσήμανε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στο Καράκας και την Ουάσινγκτον έχουν φθάσει στο απόλυτο ναδίρ.

Η Κολομβία προσέφερε τη Δευτέρα προστασία στην κ. Ορτέγκα, η οποία εναντιώνεται στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, όταν έφθασε στην Κολομβία μαζί με τον σύζυγό της, εκλεγμένο βουλευτή της αντιπολίτευσης, δηλώνοντας ότι φοβόταν για τη ζωή της.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος δήλωσε τη Δευτέρα ότι εάν η πρώην γενική εισαγγελέας «ζητήσει άσυλο, θα της το παραχωρήσουμε».

Η 59χρονη Ορτέγκα, άλλοτε «τσαβίστρια» -μέλος του κινήματος που πήρε το όνομα του από τον Ούγκο Τσάβες, πρώην πρόεδρο της Βενεζουέλας (1999-2013) και μέντορα του Μαδούρο- που ανήκει πλέον στις τάξεις της αντιπολίτευσης, καθαιρέθηκε την 5η Αυγούστου από τη νεοσύστατη Συντακτική Συνέλευση, η οποία πρόσκειται στον πρόεδρο.

Ο σύζυγός της κατηγορείται για διαφθορά από την κυβέρνηση στο Καράκας και διατρέχει κίνδυνο να συλληφθεί, καθώς η Συντακτική Συνέλευση του αφαίρεσε την Πέμπτη τη βουλευτική του ασυλία.

Πριν από την κ. Ορτέγκα, άλλοι πέντε δικαστικοί από τη Βενεζουέλα είχαν ήδη διαφύγει στην Κολομβία.

Πηγή: ΑΠΕ

Κέρδος online   23/8/2017 8:05

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.