21/8/17

Ούτε ναζισμός, ούτε κομμουνισμός - Η λύση είναι η δημοκρατία

Ούτε ναζισμός, ούτε κομμουνισμός.
Ο ολοκληρωτισμός δεν είναι η λύση.
Οι ολοκληρωτικές ιδεολογίες οδηγούν στην καταστροφή και την εκμηδένιση του ανθρώπου.
Η λύση είναι η δημοκρατία.
Είναι στο χέρι μας...
Τίποτε δεν είναι αδύνατο.
Βρες τη δύναμή σου!
Πάρε μέρος στο todelta.gr

Γίνε υποστηρικτής ΕΔΩ

10 σχόλια:

  1. 1)Δημοκρατία με εκλογές κάθε 2 χρόνια.

    Όπως γίνεται στις ΗΠΑ για την Βουλή των Αντιπροσώπων. Για να απαλλασσόμεθα ποιό γρήγορα από τους εκάστοτε άχρηστους που μας κυβερνούν. (4 χρόνια είναι υπερβολικά μεγάλο διάστημα).

    2)Δημοκρατία με εφαρμογή εξοστρακισμού πολιτικών για κακοδιαχείριση της χώρας.

    Ο Οστρακισμός ή εξοστρακισμός άρχισε να εφαρμόζεται στην αρχαία Αθήνα από τον 6ο αιώνα π.Χ., ως θεσμός της Αθηναϊκής δημοκρατίας μέσω του οποίου προστατευόταν το πολίτευμα της Αθήνας. Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, καθιερώθηκε από τον Κλεισθένη το 510 π.Χ. με τη δημοκρατική μεταρρύθμιση, στην προσπάθειά του να ενισχύσει τη λαϊκή δύναμη απέναντι στην εγκαθίδρυση τυραννίδας. Η χρησιμότητα του οστρακισμού ήταν να απαλλάσσονται οι Αθηναίοι από πολίτες οι οποίοι είχαν συσσωρεύσει υπερβολικά μεγάλη πολιτική δύναμη, σε σημείο να γίνονται επικίνδυνοι για την πολιτική που ακολουθούνταν.
    Ο οστρακισμός γινόταν ως εξής: μία φορά κάθε χρόνο, στην έκτη πρυτανεία, μαζεύονταν όλοι οι Αθηναίοι πολίτες στην Εκκλησία του Δήμου και προσπαθούσαν να αποφασίσουν γιατί και αν θα έπρεπε να κάνουν οστρακισμό τη χρονιά εκείνη. Εάν οι Αθηναίοι έκριναν πως δεν υπήρχε λόγος για κάτι τέτοιο, τότε δεν γινόταν οστρακισμός. Εάν όμως έκριναν πως έπρεπε να γίνει, τότε έφραζαν την Αγορά και δημιουργούσαν, στην όγδοη πρυτανεία, έναν περίβολο, που τον διαιρούσαν σε δέκα τμήματα - όσες και οι φυλές - με κοινή είσοδο. Σε αυτά εισερχόταν κάθε πολίτης, ανάλογα με τη φυλή που ανήκε και άφηνε ένα Όστρακο (θραύσμα πήλινου αγγείου), όπου πάνω του είχε γράψει το όνομα του πολίτη του οποίου την εξορία επιθυμούσε. Για να εξοριστεί κάποιος έπρεπε το όνομά του να βρεθεί σε περισσότερα από 6.000 όστρακα. Ο πολίτης που καταδικαζόταν είχε διορία δέκα ημερών για να τακτοποιήσει τις προσωπικές του υποθέσεις. Αρχικά, η εξορία διαρκούσε δέκα χρόνια αλλά αργότερα μειώθηκε σε πέντε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κοινοβουλευτισμός και η αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση δεν έχει καμμία σχέση με την δημοκρατία...και ακομη χειρότερα με τον πατριωτισμό.... Το να εκθειάζεις και να κανεις είδωλο αιώνιο το οποιοδήποτε σύστημα είναι ανόητη προσέγγιση....Άλλωστε όλα τα κράτη, σοβαρά και μη, σε στιγμές κρίσιμες και επικίνδυνες κατάφευγουν στην άρση των "δικαιωμάτων" των πολιτών, καταστάσεις έκτακτης ανάγκης τις λένε, η ακομη παραδίδουν την εξουσία στον στρατό η την παίρνει μόνος του.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1)It has been said that democracy is the worst form of government except all the others that have been tried. Winston Churchill

      2)The best argument against democracy is a five-minute conversation with the average voter. Winston Churchill

      3)Τα προβλήματα με τις δικτατορίες:
      α)Δύσκολα μπορεί να απαλλαχθείς από δικτατορικά καθεστώτα, ενώ στις δημοκρατίες υπάρχουν εκλογές.
      β)Ποιός κάνει την δικτατορία?
      Υπήρχε σε πολλά κράτη η δικτατορία του προλεταριάτου, είχαμε του Ιωαννίδη με την προδοσία της Κύπρου, μπορεί στο μέλλον να έχουμε και κάποιων μαριονετών της Τρόϊκας...

      4)Remember, democracy never lasts long. It soon wastes, exhausts, and murders itself. There never was a democracy yet that did not commit suicide. John Adams, (the second President of the United States (1797–1801))

      Διαγραφή
  3. 'Σε κάθε πληκτρολόγιο να υπάρχη απαραιτητώτατα και μια κλεψύδρα πλάι 'στην εικόνα του Κυρίου,της Παναγίας και των Αγίων Του(μαζί με και χώρι'από τις νεωκόρες-τους νεκροθάφτες-τις κανδηλανάφτισσες δηλαδή που διακονούν απρόσκοπτοι αλλά 'σε ναούς).Το αυτό να επικρατή και 'ς τις δικαστικές έδρες.Να επιστρέψουμε 'στη χρυσή χριστοδουλική εποχή.Τώρα,οι ειδωλικές εικόνες σπάζουν και συντρίβονται κάποτ'εκπίπτοντας 'σε αντιφάσεις και αυτοαλληλαναιρούμενες.Όταν διαφθείρεται η δημοκρατία,γεννά οχλαγωγία,δημαγωγία,χαοτικότητα(το πολίτευμα που πράγματι ζούμε είναι αυτό).Και αυτή,ακόμ',η πίστις,δηλαδή(ότι θα επικρατήση 'στο άμεσο μέλλον και δη κατ'απόλυτο τρόπο),εμπεριέχει πλάνη,αστοχί',ανελπιστία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα έχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ όταν αποκατασταθεί η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μια που ζούμε σε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ με συνεργάτες τους λακέδες των κατακτητών την εκτελεστική εξουσία καθώς και τους εκάστοτε Προέδρους της Δημοκρατίας.
    Οταν όλοι οι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ και αποκατασταθεί η νομιμότης τότε θα έχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ....
    Οταν οι πολιτικοί σταματήσουν τις διεργασίες για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ μας αντί γιά αναθεώρηση..τότε θα έχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    Οταν ο μωαμεθανικός ΣΤΡΑΤΟΣ εισβολής-οι λάθρο-αποχωρήσει από τα ματωμένα εδάφη μας ..Τότε θα έχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    Τώρα έχουμε ξένη κατοχή και ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΟΠΗΣ όπου τάχα μου εμείς αποφασίζουμε....
    ΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑ ΜΠΕΝΑΚΗ - ΠΡΟΛΕΓΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ.
    https://www.youtube.com/watch?v=1f74pJTqoNQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν είχαμε δικτατορία « κομμουνιστικής κοπής» , η αν είχαμε δικτατορία φασιστικής κοπής εσύ με αυτά που γράφεις τώρα θα βρισκόσουν στην Ασφάλεια ανακρινόμενη
    Μάθε τι είναι δικτατορία αν θέλεις να πλουτίσεις τις γνώσεις σου.
    Αν θέλεις να «αποκατασταθεί η δημοκρατία» μη χρησιμοποιείς ναζιστικά και ρατσιστικά συνθήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το τι 'θέλουμε απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα(η πλήρης αλήθει'άπιαστ'όνειρο).Μακάρι να ήσαν απαξάπαντες υγιώς σκεπτόμενοι (και) πατριώτες.Δεν είναι,όμως.Κουβαλούν φορτί'ασχετωσύνης και ημιμαθείας,γι'αυτό και ο προφορικός λόγος πολλάκις ίσως να μην έχη και αξία.Η συνθηματολογία και τα βιδεάκι'αρμόζουν 'σε πολιτικαντισμούς(του χειρίστου είδους).Έρχονται,όπου νά 'ναι,(και)οι εκλογές(σας):θα φανή συνεπέστατα αν οι κραυγές ωφελούν ή,απλώς,αμαυρώνουν την,ήδη,τρωθείσα εικόνα της χώρας 'στο εξωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μᾶλλον τό δίπολο τῶν ἄκρων εἶναι ἄλλο:
    _ Ἀκραῖος ἀντίχριστος καπιταλισμός καί ἀτομοκεντρισμός ἀπό τήν μιά, καί
    ἀκραῖος ἀντίχριστος κοινωνισμός (κουμουνισμός) ἀπό τήν ἄλλην.
    Γιατί ὅμως δίπολο; Ὑπάρχει καί τρίτο ἄκρο:
    Ἡ διοικοῦσα (συνήθως προσωρινῶς καί) πάντα ἐπίβοηθητική πρός τον ἀκραῖο καπιταλισμό Κεντρώα ἄθεη ἐκκοσμίκευση.

    Ὁ ναζισμός δέν νομίζω ὅτι εἶναι τό ἀντίθετο τοῦ κουμουνισμοῦ, ἀλλα παραλλαγή του.
    Κυρία διαφορά τους: Ἐθνικιστικός ὁ ναζισμός, διεθνιστικός ὁ κουμουνισμός.
    Ὁμοιότητες: Α) Ὁ ναζισμός εἶχε στοιχεῖα "σοσιαλισμοῦ", ὅπως πλήρη ἀπασχόληση (στραμμένη ὅμως στήν παραγωγή ὅπλων), καί ὅπως ρητορική κατά τοῦ κεφαλαίου (πού ὅμως ποτέ δέν ἔγινε πράξη).
    Β) Ὁλοκληρωτική περίσφιξη τῆς ζωῆς τοῦ ἀνθρώπου, καί στόν ναζισμό καί στόνκουμουνισμό.
    Γ) "Ἐχθροί τοῦ λαοῦ", προς ἐκμηδένιση: Οἱ πλούσιοι καί ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία, στόν κουμουνισμό, οἱ χριστιανικές ἀξίες καί οἱ Ἑβραῖοι στόν ναζισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όπως εγράφη και 'στο φίλο προηγουμένως,καιρός ν'απαλλαγούμε από προλήψεις,δεισιδαιμονίες(που οδηγούν 'σε γενική κακοδαιμονία και αναστάτωση),ταμπού και προκαταλήψεις που στοιχειώνουν την Πατρίδα προορίζοντάς τη βορά 'στο διευρυνόμενο και αενάως επεκτεινόμενο δίκτυ του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.Υπ'ευθύνη ποίων,όμως;Εκείνων που την παρέδωσαν αμαχητί;Ή αυτών που θα έλθουν νικητές και πάλιν επί ερειπίων,προφασιζόμενοι πως ούτε είδαν ούτε άκουσαν τίποτε απολύτως;Τι είναι μια ιδεολογία,σήμερα;Τι 'μπορεί να μας προσφέρη επί της ουσίας;Βιβλία,ξερές και στείρες εγκυκλοπαιδικές γνώσεις,μερικά αλάδωτα χορταρικά για ν'αναμοχλεύουμε,ανακινούμε,να ξύνουμε το άθλιο παρελθόν που μας έφερεν ως εδώ(και μη παρέκει..);Πώς θα διαβιβάσουμε το μήνυμα;Πώς θα μεταφέρουμε το γράμμα,το υστερόγραφον της τελευταίας επιστολικής γραμμής του νόμου που μας δένει χειρομεγαλοπόδαρους;Με ιδέες και μόνον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αγαπητοί σχολιαστές,μην πελαγοδρομείτε.Το τρέχον σύστημα διακυβέρνησης,απλά αρέσει πολύ στο ισραήλ...έτσι,θα πρέπει να θεωρηθεί ως το καλύτερο,μιάς και απλά το ισραήλ αρέσκεται σε αυτό...Απλά τα πράματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.