12/8/17

« Αρνούμαστε την αξιολόγησηγιατί είμαστε υπόλογοι για τη δουλειά μας μόνο στην διοίκηση και την κοινωνία του δημόσιου τομέα και όχι στις κατοχικές δυνάμεις. Ζητείται από τα μέλη μας να κυνηγούν αντιλαϊκούς στόχους των μνημονίων και να πιάνουν καλές βαθμολογίες στην αξιολόγηση και τη στοχοθεσία. Ανοίγει η πόρτα στη στενή παρακολούθηση της αποδοτικότητάς τους, του εκβιασμού και του ανταγωνισμού, της κατηγοριοποίησης και της διαρκούς χειροτέρευσης της θέσης και της ζωής τους. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να αποδεχτούμε την λογική ενός κράτους που θα λειτουργεί με όρους πολυεθνικής επιχείρησης, γιατί θέλουμε ένα κράτος στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών και όχι των καπιταλιστικών συμφερόντων ».
(από την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ που καθοδηγεί τα μέλη της να αρνηθούν την αξιολόγηση).
Συμπέρασμα: Οι ΔΥ δεν θέλουν ένα κράτος στην υπηρεσία των καπιταλιστικών συμφερόντων. Αρνούνται δηλαδή να συνδράμουν τον ιδιωτικό τομέα, που δουλεύει στο καπιταλιστικό πλαίσιο της αγοράς και τους ταΐζει με τους φόρους του. Αν ήταν στο χέρι τους, θα τον κατέστρεφαν αυθωρεί και παραχρήμα. "Δουλεύουν" (λέμε τώρα) για τους εαυτούς τους. Είναι κράτος εν κράτει.
Απορία: Ο ιδιωτικός τομέας γιατί να δίνει το αίμα του για τη σίτιση και την επιβίωση μιας συμμορίας, ενός στρατού κατοχής, που, σύμφωνα με την δική του ομολογία, επιθυμεί να τον εξαφανίσει από προσώπου γής;

2 σχόλια:

 1. Ευριπίδης Μπίλλης
  ΠΕΡΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
  Με την μικρή μου εμπειρία.
  1. Είναι βλακώδες να γίνεται πανελλαδικά η αξιολόγηση. Πρέπει να γίνεται κατά βαθμό και υπηρεσία αποκεντρωμένα.
  2. Την πραγματική αξιολόγηση μπορεί σε κάθε βαθμό να την κάνει μόνον ο προϊστάμενος των κρινόμενων.
  2. Όσον αφορά τα τυπικά προσόντα, σε λίγο όλοι θα έχουν μεταπτυχιακό.
  3. Η αξιολόγηση από επιτροπές ωφελεί μόνον τις επιτροπές και εν γένει οδηγεί σε τραγελαφικά αποτελέσματα;.
  Το θέμα βέβαια θέλει μεγάλη ανάλυση.
  Γενικά θα πρέπει να ερωτήσει κάποιος στους φωνασκούντες για πονηράν αξιολόγηση υπέρμαχους της ιδιωτικής πρωτοβουλίας των πολυεθνικών (σχεδόν μόνον αφού έκλεισαν άνω των 500.000 Ελληνικών επιχειρήσεων) αν γνωρίζουν πώς οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, αξιολογούν το προσωπικό τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αξιολογηση !?
  Μα αφου ειμαστε Οι Αριστοι (αν και αυτο απαγορευεται) ,τι χρειαζεται ??

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.