11/8/17

Η ευθύνη απέναντι στην Πατρίδα, πρέπει να μας ωθεί στην συνεχή αναζήτηση της αλήθειας

του Σάββα Καλεντερίδη
Τον Βαγγέλη Βενιζέλο δεν τον γνωρίζω και φυσικά ούτε είχα πάρε-δώσε μαζί του, ούτε ευνοήθηκα από αυτόν καθ' οιονδήποτε τρόπο.
Χθες βράδυ τελείωσα το βιβλίο του με τίτλο: "Μύθοι και Αλήθειες για το Δημόσιο Χρέος. 2012 - 2017", εκδόσεις Επίκεντρο.
Για το ζήτημα του χρέους έχω διαβάσει χιλιάδες άρθρα και μερικά βιβλία.
Δεν είχα καθαρή και σφαιρική εικόνα γι' αυτό το σοβαρότατο θέμα.
Διαβάζοντας το βιβλίο, μπορώ να πω ότι την απέκτησα.
Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες.
Απλά θα πω, θα τονίσω και θα υπογραμμίσω τούτο:
Υπάρχουν κόμματα και πολιτικοί που ήταν στην κυριολεξία "άδεια πολιτικά πουκάμισα" και απέκτησαν υπόσταση σπεκουλάροντας στο θέμα του χρέους.
Αυτοί όλοι, με τη βοήθεια κονδυλοφόρων και τρολς, δημιούργησαν μια εικόνα για το χρέος που είναι στρεβλή και παρέσυραν μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης σε εσφαλμένες εντυπώσεις.
Επειδή στη ζωή μου πάντα προσπαθώ να κινούμαι χωρίς προκαταλήψεις, διάβασα το βιβλίο χωρίς προκαταλήψεις και χωρίς να έχω αποφασίσει εκ των προτέρων σε ποιο συμπέρασμα θα καταλήξω, όπως γίνεται σε πολλές περιπτώσεις από πολλούς Έλληνες και συγκεκριμένα από φίλους του ιστολογίου μας.
Για το λόγο αυτό, προτείνω σε όποιους Έλληνες αναζητούν πραγματικά την αλήθεια και δεν εξυπηρετούν θέλοντας ή όχι συγκεκριμένα συμφέροντα, να διαβάσουν το βιβλίο και να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.

φιλικά προς όλους

Σάββας Καλεντερίδης

54 σχόλια:

  1. Όλως παραδόξως ο κ. Βενιζέλος αναφέρεται στους μύθους και τις αλήθειες για το δημόσιο χρέος μόνο στο χρονικό διάστημα 2012 - 2017.
    Παρακάμπτει μάλιστα το διάστημα 2010- 2012 κατά το οποίο το κόμμα του κυβερνούσε και ο ίδιος ήταν μέλος της κυβέρνησης(υπουργός)
    «Ξεχνά» δε και τα χρόνια (πριν από το πρώτο μνημόνιο) που αυξάνονταν το δημόσιο χρέος με γεωμετρική ταχύτητα.(1974-2009) Στα χρόνια αυτά ο κ. Βενιζέλος άλλαξε πολλά υπουργεία.
    Εκτιμώ ότι παραθέτει λίγα στοιχεία επιλεκτικά από περιορισμένη χρονική περίοδο δηλαδή παραλείπει να αναφερθεί σε όλο το χρονικό διάστημα κατά το οποίο έχουμε σημαντικά γεγονότα που αφενός διαμόρφωσαν το δημόσιο χρέος και αφετέρου που διαχειρίσθηκαν κάποιες κυβερνήσεις το υπέρογκο αυτό χρέους του δημοσίου
    Αυτές οι πρώτες διαπιστώσεις με καθιστούς ιδιαίτερα επιφυλακτικό για την αντικειμενικότητα του βιβλίου.
    Τέλος αναφέρω ότι είμαι ένας από τους Ελληνες που αναζητούν πραγματικά την αλήθεια και δεν εξυπηρετούν θέλοντας συγκεκριμένα συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Καλεντερίδη
    Εκτιμώ τήν εντιμότητα και ειλικρίνεια σας.
    Προτού διαβάσω και εγώ το βιβλίο όμως,
    έχω μιά ερώτηση:
    γιατί 2012-2017 και όχι 2010-2017;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήστο και Μιχαήλ
      Ξεκινάει και αναφέρεται στα δικά του πεπραγμένα από 2012, κάνει αναφορές και στο 2010.
      Δεν κάνει συνολική αναφορά.
      Μιλά πώς το χειρίστηκε από το 2012 και μετά και εξηγεί πώς πρέπει να χειριοτούμε το ζήτημα του χρέους από τούδε και στο εξής.
      Το βιβλίο έχει ενδιαφέρον και η κριτική πρέπει να γίνει επί συγκεκριμένης σελίδας και παραγράφου, όποιοι θέλουν να κάνουν κριτική.
      Τα λοιπά είναι κάτι σαν ανακύκλωση λυμάτων.

      Διαγραφή
    2. Πρόσφατα τελείωσα το βιβλίο και αν και δεν έχω την παραμικρή σχέση με τον κ. Βενιζέλο μπορώ να πω ότι έχω την ίδια άποψη επί της αρχής για το βιβλίο. Αξίζει να διαβαστεί προσεκτικά.

      Διαγραφή
  3. Σε καμιά περίπτωση, αγαπητέ μου κ. Καλεντερίδη, δεν διαθέτω ούτε ένα σεντ για βιβλίο με συγγραφέα αυτό το παχύδερμο κατά το σώμα, το κοινωνικό ήθος, τα κίνητρα της ανάμειξης στην πολιτική, τις μεθόδους άσκησής της και τον σεβασμό στον όρκο επί του Ευαγγελίου να τηρήσει πιστά το Σύνταγμα και να υπηρετήσει το εθνικό συμφέρον.
    Δεν διαβάζω κ. Καλεντερίδη το βιβλίο του υπουργού που υπεξαίρεσε το στικάκι της Λίστας Λαγκάρντ, το πήρε στο σπίτι του όταν απομακρύνθηκε και το κρατούσε επί ένα χρόνο, και που -διαπραγματευτής με τους δανειστές της χώρας- δέχθηκε- εναντίον του εθνικού συμφέροντος, των ευρωπαϊκών θεσμίων και της στοιχειώδους λογικής- να υπαχθεί όποια τυχόν περί το χρέος αντιδικία στο ΑΓΓΛΙΚΟ και επαχθέστερο αντί του ευρωπαϊκού δικαίου.
    Eπιπλέον για την ενημέρωσή σας: Το πρόσωπο είναι κομπλεξικό, με την ορμή της "υπεραναπλήρωσης" και το βίτσιο της Επιβολής (κατά Adler), έμπλεο θράσους και αδίστακτο στα άκρα :ψυχολογική συγκρότηση φασίστα.
    Η οικογενειακή επιλογή του ονόματος "Βενιζέλος", σε αντικατάσταση του κοινωνικά επαχθούς Τούρκογλου, δεν είναι αμελητέα ως ένδειξη.
    Ο γράφων έχει ιδίαν πείραν της ηθικο-πνευματικής ποιότητος του ατόμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πράγματα είναι απλά.
      Το σχόλιό μου αφορά το βιβλίο και όσα αναφέρονται στις σελίδες του.
      Είμαι ξεκάθαρος.
      Όποιος θέλει να μάθει, διαβάζει.
      Κανείς δεν τα ξέρει όλα.
      Αστέριε
      το γεγονός ότι αναγκάζεσαι να μεταφέρεις τη συζήτηση αλλού και όχι σε αυτά που αναφέρει το βιβλίο, είναι ενδεικτικό της κατάστασης που έχουμε φθάσει ως Έλληνες.
      Άλλα αντ' άλλων.
      Διάβασε το βιβλίο και κάνε κριτική.
      Τα άλλα είναι υβριστικές αναφορές που γίνονται εκ του ασφαλούς.
      Διάβασε το βιβλίο και κάνε κριτική.
      Γράψε ένα άρθρο, βάλε και το ονοματάκι σου, και ξεσκέπασε τα ψέμματα και τις ανακρίβειες που έχει, αν έχει το βιβλίο, να βοηθήσεις την Ελλάδα να βρει την αλήθεια.
      Αυτό που κάνεις δεν θέλω να το χαρακτηρίσω.
      Σκέψου και χαρακτήρισέ το μόνος σου.

      Διαγραφή
  4. όπως τότε που με εκνεύρισε ο Φραγκος Φραγκουλης δεν θέλησα να διαβάσω το βιβλίο του , που το αγόρασα , «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι» , ετσι και τωρα δεν θα πάρω το βιβλίο του Βενιζέλου για τον ίδιο λόγο !!! Που ήσασταν εσείς ολοι οταν εγω ο τιποτένιος έβλεπα τα λάθη και εσείς ( συγγραφείς ) δεν βλέπατε τίποτα και δεν κάνατε και τίποτα μήπως και σώσουμε αυτόν τον λαό !!! ίσως κάνω λάθος !! Απο αυτούς όμως, περιμένει ο λαός , οχι απο εμένα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φεβρουάριος 2010, πριν το μνημόνιο, άρθρο μου στην εφημερίδα Ποντιακή Γνώμη με τίτλο:
      Να σώσουμε την Ελλάδα
      Διάβασέ το εδώ:
      http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2010/02/blog-post_2058.html

      Διαγραφή
  5. Εγώ επίσης συνιστώ να διαβάσετε οπωσδήποτε (και άνευ προκαταλήψεως) το εγχειρίδιο του Ε. Βενιζέλου, "Πώς να πουλήσετε πάγο στους ιθαγενείς Εσκιμώους".

    Θα σας λυθούν όλες οι απορίες, για τα πάντα, που αφορούν τις πωλήσεις σε ιθαγενείς. Γιατί ιθαγενείς θα υπάρχουν για πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα το διαβάσω.Καλος εκδοτικός οίκος για οικονομικά θέματα.Αξιζει και διότι ητο υπουργός οικονομικών.Εχω βέβαια σχηματίσει μια άποψη για το δημοσιο χρέος αλλά πρέπει να δουμε και την άποψη του πρώην υπουργού ,με το οποίο φυσικά διαφωνώ σφόδρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η χαρμόσυνος αγγελία του μεγάλου συνταγματολόγου(έγιναν και οι bloggers τώρα 'μικροπωλητές λα'ι'κών αγορών)που 'θέσπισε με τον αρχηγέτη του τις νεοελληνικές αξίες(φιλαργυρία,φιληδονία,φιλοδοξία)αποτελεί μια δέλτο μεροληψίας και δημιουργικής αλχημείας,όπως συνέβη με τους Ολυμπιακούς της...Γιαννούλας.Ο κατά φαντασίαν κόσμος του θα μείνη ανεξόφλητος λογαριασμός.Οι δαπ-ίτισσες έχουν,πλέον,τη χάρι(για το κορμί δεν είμαι εις θέσι να γνωρίζω μετά βεβαιότητος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι ερωτήσεις του αγράμματου (εννοώ τον εαυτό μου).
    1. Πως ξέρω ότι στο βιβλίο του, παρουσιάζει τα πάντα χωρίς να κρύβει κάτι;
    2. Πως ξέρω ότι στο βιβλίο του δεν διαστρεβλώνει την αλήθεια όταν κατ επανάληψη ως πολιτικός το έχει κάνει;
    3. Πως να εμπιστευθούμε τις λύσεις ενός ανθρώπου που με το PSI κατέστρεψε τα δημόσια ταμεία και τους εγχώριους μικροομολογιούχους όταν κερδοσκοπικοι οίκοι εξαιρέθηκαν;
    4. Πως να εμπιστευθούμε τις λύσεις ενός ανθρώπου όταν ψάχνει απεγνωσμένα για χρήματα και όπως πρώην νυν και επόμενοι τα βρίσκουν από μισθωτους, συνταξιούχους και ελ. επαγγελματίες ενώ ταυτόχρονα:
    α. Άφησε στο απυρόβλητο το θεμα με τις μιζες των γερμανών.
    β. Έκρυψε τη λίστα λαγκάρντ.
    γ. Ξεπόυλησε την Αγροτικη Τράπεζα (αποκάλυψη εφημ "δημοκρατία").
    Έβαλε να καταψηφίσουν στο Ευρωκοινοβούλιο το θεμα των αποζημιώσεων και του υποχρεωτικού δανείου των γερμανών (υπερψήφησαν μονο συριζαίοι και χρυσαυγίτες).

    Μπορώ να γράφω μέχρι αύριο τα εγκλήματα του εν λόγω κυρίου αλλά αυτά φτάνουν.
    Αρα λοιπόν μύθους έχει να μας πεί πολλούς στο βιβλίο του αλήθειες όμως καμία.
    Παρ όλα αυτά είναι καλό να διαβάζουμε όλες τις απόψεις. Είναι λοιπόν σημαντικό να ξέρουμε την άποψη που προσπαθεί να περάσει το βαθύ κατεστημένο αυτού του τόπου.

    ΥΓ Θα παρακαλούσα σήμερα να με "βαφτίσετε" ΚΚΕ έτσι για αλλαγή γιατι σήμερα σε άλλον ιστότοπο με είπαν χρυσαυγίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΕΚΑΡΑ
      Αν διαβάσεις το βιβλίο, ίσως διαπιστώσεις ότι για τα μισά και παραπάνω από όσα λες, υπάρχουν απαντήσεις.
      Μήπως σου πέρασε από το μυαλό ότι αυτά που ξέρεις, μπορεί και να μην είναι σωστά;
      Κανείς μας δεν τα ξέρει όλα.

      Διαγραφή
  9. Αφού διαφωνείς,γιατί να τη διαβάσης;Ο Πρόεδρος της Hellenic Republic πότε θα αναλάβη...δράσι;Σου αρέσουν,μήπως,οι γλάστρες των τηλεπαραθυροβίων;Και εσύ διαφωνείς αλλά μην τον παίρνεις 'στα σοβαρά,κι'όλας(κράτησε την ψυχραιμία και ζωτική σου ενέργεια για τους επομένους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Ελλάς από ένα σημείο και μετά ζούσε με περισσότερα όσων παρήγαγε και τώρα πληρώνει το κόστος. Ζήτημα είναι εάν οι μίζες ήταν πάνω από 5% του χρέους, ένα μεγάλο ποσό πήγε σε μισθούς και συντάξεις δημοσίου κι ευγενών ταμείων.
    Όσο για το βιβλίο εύχομαι να έχη πλούσια βιβλιογραφία ώστε να τεκμηριώνει τα γραφόμενα. Τέλος εάν κατάλαβα καλώς το βιβλίο πραγματεύεται τους χειρισμούς σε περίοδο κρίσεως του χρέους κι όχι πως δημιουργήθηκε και ποιοί ήταν οι χειρισμοί εν καιρώ ύπνου της ελληνικής κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δέν θά διαβάσω τίς ἐκδοχές τοῦ κ. Βενιζέλου γιά τό δημόσιο χρέος αὐτῶν πού τό εἰσέπρατταν καί τό διαχειρίζονταν χωρίς νά λογοδοτοῦν πράγματι σέ κανέναν, μέχρι σήμερα.
    Μετράει πολύ ποιός μιλάει καί γιατί. Ἀλλιῶς κίνδυνος χειραγωγήσεως, μέ "ἀλήθειες".
    _Τό "ὁ τρώσας καί ἰάσεται" εἶναι δόγμα πολιτικῆς θρασύτητος. Διότι εἶναι κοινός τόπος, ὅτι ἄλλοι φουσκώνουν τά χρέη καί ἄλλοι, ἐντιμώτεροι ἤ ἀξιώτεροι, ἀναλαμβάνουν τήν διαχείριση καί σώζουν ὅ,τι εἶναι δυνατόν νά σωθῆ.

    _Ἄν εἶχε γράψει κάτι γιά τό πῶς ἐπιτυγχάνεται, καί γιατί δέν ἐπετεύχθη, ἡ εἴσπραξη δημοσίων εσόδων σέ περίοδο οἰκονομικῆς κρίσεως, ἀπό ὅλους αὐτούς πού ἔβγαλαν τά χρήματά τους στό ἐξωτερικό ἤδη ἀπό τό τέλος τοῦ 2009 καί τό 2010, καί συνέχισαν νά τά βγάζουν ἀνενόχλητοι ἀπό..., μέχρι τό 2015, τότε μάλιστα, θά εἶχε ἐνδιαφέρον.
    _ Ἀπό τήν ἄλλη πλευρά, γιά νά λέει ὁ Σάββας ὅτι κάτι χρήσιμο ἔχει τό ἐν λόγῳ βιβλιο, κάτι κατάλαβε καί αὐτό τό σέβομαι. Ὅμως, προσοχή, διότι σέ ἕνα μικρό ποτάμι, μπορεῖ σέ ὁρισμένα σημεῖα του, ἐπιλέγοντάς τα κανείς καλά, νά περπατήσει ἀπό πέτρα σέ πέτρα, καί νά τό διασχίσῃ, αὐτό ὅμως δέν σημαίνει ὅτι μπορεῖ ἤ πρέπει νά μᾶς πείσει, μέ βάση τά ἐν λόγῳ στέρεα σημεῖα, ὅτι εἶναι ἀλήθεια ὅτι πρόκειται γιά στέρεο ἔδαφος. Στά μεταξύ τῶν λίθων τμήματα βρίσκεται ἡ οὐσία, ὅτι τό νερό ρέει, καί πουθενά δέν εἶχε στέρεο ἔδαφος.
    Τελος, μακάρι ὅλοι νά ἦσαν (νά ἤμασταν), ἀθῶοι στό θέμα τῆς κρίσεως, τοῦ δημοσίου χρέους, καί τῆς κακίστης διαχειρίσεως αὐτοῦ, ἀλλά δέν γίνεται. Κι ἄν δέν βρεθοῦν οἱ πραγματικοί φταῖχτες, αὐτοί πού τό διαχειρίσθηκαν μέ τίς ὅποιες προθέσεις, ὁσονδήποτε καλές ἀπό τήν προοπτική τους, ἀλλά μέ λάθος τρόπο ἀπό άμέλειες, κακές ἐνημερώσεις κλπ, καί κάμποση φιλοδοξία νά το παίζουν πρῶτοι, τότε φταῖμε ἐμεῖς οἹ ἁπλοί πολίτες Σἀββα καί δέν τό ξέρουμε -πού στό κάτω-κάτω τῆς Γραφῆς δέν διαχειρισθήκαμε τίποτα, ἀλλά καλούμαστε νά πληρώνουμε, καί μεῖς καί τά παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σαν είσαι κράτος ασόβαρο που θρέφεις 1000 για να κάθονται, και να "στίβεις" τους λιγοστούς που σκληρά δουλεύουν (***), και σαν είσαι κράτος που έχεις παραμυθάδες και κλεφτοκοτάδες πολιτικούς και υπουργούς, και δεν κοιτάς εν πρώτοις όταν δανείζεσαι να πιάνουν τόπο -κυρίως- τα δανεικά σου χρήματα και να μη τα ξοδεύεις σε "κούκλες και κολλήματα" και που τελικά παρά τα υπερβολικά δανεικά παραμένεις σαν κράτος χωρίς υποδομές σαν να είσαι κράτος - μπανανία, αλλά και που, όπως και να έχει να σιγουρεύεις τα ταμεία σου από την οποιαδήποτε στάση πληρωμών (των δανεικών δηλαδή) που ενδεχομένως θα σου κάνουν κάποια στιγμή οι δανειστές σου, τότε το κάθε ανάγνωσμα πολιτικού ή υπουργού που αναφέρεται σε αυτό και αποκρύπτει δικαιολογώντας τα πάρα πάνω, στα σίγουρα θα αρμόζει ο τίτλος παιδικού προχείρου αναγνώσματος του στιλ "της χαλιμάς τα παραμύθια για το χρέος" κτλ κτλ κτλ. Συγνώμη που πριν το διαβάσω κρίνω αλλά νομίζω πως και εδώ ισχύει το "όπερ έδει δείξαι"

    (***) Το βιβλίο δεν το εχω διαβάσει, και ειλικρινά για να αποκομίσω μία ιδέα θα το παραγγείλω να το διαβάσω το ανάγνωσμα αν και νομίζω ότι θα δικαιολογεί αυτά που προ πολλού έθιξε ως ακολούθως ο Σουρής !
    [...]
    Ποιος είδε κράτος λιγοστό
    σ’ όλη τη γη μοναδικό,
    εκατό να εξοδεύει
    και πενήντα να μαζεύει;

    Να τρέφει όλους τους αργούς,
    νά ‘χει επτά Πρωθυπουργούς,
    ταμείο δίχως χρήματα
    και δόξης τόσα μνήματα;

    Νά ‘χει κλητήρες για φρουρά
    και να σε κλέβουν φανερά,
    κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
    τον κλέφτη να γυρεύουνε;

    Όλα σ’ αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
    ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
    οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
    δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.

    Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
    κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
    Κι από προσπάππου κι από παππού
    συγχρόνως μπούφος και αλεπού.

    Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-
    να παριστάνει τον ευρωπαίο.
    Στα δυό φορώντας τα πόδια που ‘χει
    στο ‘να λουστρίνι, στ’ άλλο τσαρούχι.

    Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,
    ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.
    Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,
    λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.

    Και ψωμοτύρι και για καφέ
    το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».
    Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς
    σαν πιάσει πόστο: δερβέναγάς.

    Δυστυχία σου, Ελλάς, με τα τέκνα που γεννάς!

    Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα, τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα;
    [...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ κ.Καλεντερίδη. Σέβομαι πολύ την πολιτεία σου ως ΄Ελληνα αξιωματικού για να σου απαντήσω με την απερισκεψία της δικής σου απάντησης.
    Αλλά με υποχρεώνεις να σου θυμίσω ότι:
    1.Εσύ μου συνέστησες να διαβάσω το βιβλίο πολιτικού που έβλαψε τα μάλα την Ελλάδα, υπό την επωνυμία Βενιζέλος και εγώ, εκ πατριωτικού χρέους κινούμενος, απάντησα -χάριν και των αναγνωστών του Ινφογνώμονα- γιατί δεν θα έδινα δεκάρα για οποιοδήποτε βιβλίο με αυτή την υπογραφή.
    2.Δεν "μετέφερα τη συζήτηση αλλού από αυτά που γράφει το βιβλίο", απλώς
    υπενθύμισα τα πεπραγμένα και το ποιόν του συγγραφέα, που κατά την δική μου εκτίμηση καταδικάζουν εξ υπαρχής οποιοδήποτε πόνημά του ως απορριπτέο στον
    κάδο της απολύμανσης.
    3. Επιμένεις όμως:¨Διάβασε το βιβλίο και κάνε κριτική. Τα άλλα είναι υβριστικές αναφορές που γίνονται εκ του ασφαλούς.. . Αυτό που κάνεις δεν θέλω να το χαρακτηρίσω..." Νά σε, λοιπόν συνήγορος του Βενιζέλου ! ! ! και πολιτική αγωγή εναντίον μου!
    Που είναι οι "υβριστικές αναφορές",πιές είναι οι ύβρεις κ. Καλεντερίδη;
    Τι ακριβώς αμφισβητείς από τα πεπραγμένα του ατόμου που ανέφερα; Την
    υπεξαίρεση της λίστας Λαγκάρντ από το Υπουργείο; Την προσωπική ευθύνη για την υπαγωγή του χρέους στην αρμοδιότητα των Αγγλικών δικαστηρίων; ή το γεγονός ότι καθηγητής θεμιστοπόλος του Συνταγματικού Δικαίου πρωτοστάτησε στο κουρέλιασμα του ελληνικού Συντάγματος;
    Εγώ θέλω να πιστεύω πως το δημιούργημά σου, ο Ινφογνώμον, είναι και πρέπει να είναι μια -από τις ελάχιστες- πατριωτική έπαλξη.Και ότιπας όστις βαρύνεται με εγκλήματα κατά της πατρίδος πρέπει a priori και ασυζητητί να θεωρείται απόβλητος, αποκρουστέος, λεπρός.
    Τώρα, άν δεν είναι έτσι, θα πεί πως μένω αθεράπευτα ρωμαντικός, εύπιστος,
    αφελής.
    Και αυτό δικαιούσε "να με χαρακτηρίσεις".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστέριε
      αρχίζω και πάλι με αυτό:
      Η ευθύνη απέναντι στην Πατρίδα, πρέπει να μας ωθεί στην συνεχή αναζήτηση της αλήθειας

      Τα μισά από όσα γράφεις ως επιχειρήματα, δεν ισχύουν.
      Είναι παραπληροφόρηση πολιτικών απατεώνων, που δηλητηρίασαν την ελληνική κοινωνία.
      Και το ξέρουν ότι είναι ψέμματα, γι' αυτό δεν πηγαίνουν σε μια εδήλωση του Βενιζέλου, για να τον ξεσκεπάσουν.
      Αφήνουν τους Έλληνες που δηλητηρίασαν με τις βλακείες τους να βρίζουν.
      Ναι Αστέριε
      είναι υβριστικό το σχόλιό σου και έμπλεο χαρακτηρισμών.
      Όμως, και έτσι να είναι όλα, όπως τα λες, αν στο βιβλίο λέει αλήθειες, θα πρέπει να τις στερηθούμε, επειδή είναι αντιπαθής και όλα όσα λες;

      Αστέριε
      το ξαναλέω.
      Τα μισά από όσα λες, είναι λάθος.
      Διάβασε και άσε τις προκαταλήψεις.
      Κλείνω το σχόλιό μου με το:
      Η ευθύνη απέναντι στην Πατρίδα, πρέπει να μας ωθεί στην συνεχή αναζήτηση της αλήθειας.
      Τα άλλα είναι λεπτομέρειες.

      Διαγραφή
  14. Τι κρίμα που οι ποιήτριες δε 'βρίσκουν λόγια ν'απομαγνητοφωνήσουν το μέγεθος της πανωλεθρίας(λυμεών και κυκεών)!Αν,δε,μένουν τινές ρωμαντικοί,αυτό οφείλεται 'στο ευγενές και πλουσιότατον απόθεμα(το απόθεμα μιας μαγιάς ανεκμετάλλευτης)των πατρογονικών,πατροπαραδότων κοιτίδων που εγκαταλείπονται ή και λοιδορούνται(κατασυκοφαντούντ'ερήμην διδασκάλων γένους)'στα ερμάρια των ταχυφαγείων της απο-κεχωρισμένης...Ευρώπας.Το έγκλημα αθεράπευτος νόσος και η σιγή(το σμικρόν κ'εύχαρι)το μέλλον της ανθρωπότητος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κύριε Καλεντερίδη η χώρα δυστυχώς εκβαρβαριζεται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο. Ενδεικτικό αυτής της βαρβαρότητας είναι πως η όποια κριτική σκέψη υπήρχε έχει αντικατασταθεί από μια ακραία ολοκληρωτική και φασιστική αντίληψη κατά την οποία όποιος δεν είναι-συμφωνεί με εμάς τους "καλούς" (πατριώτες αντιμνημονιακούς αντισυστημικούς αντι...) ανήκει αναγκαστικά στους "κακούς" άλλους και μάλιστα ενσαρκώνει το απόλυτο αυτό κακό
    στις διάφορες μορφές που πέρνει κάθε φορά. Τη μια είναι οι ΗΠΑ την άλλη οι Ευρωπαίοι,η Δύση ο Σόιμπλε...κλπ
    Πλήρης ολοκληρωτισμός!!!

    ΥΓ.Ευχαριστούμε για την προτροπή του βιβλίου.
    Η γνώμη σας έχει ειδικό βάρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν θα εμπλακω στη συζητηση του κατα ποσο αξιζει η οχι να διαβαστει το βιβλιο του εν λογω πολιτικου διοτι δεν προτιθεμαι να πληρωσω για να το αποκτησω, για δυο λογους: α) η αποσπασματικη ενασχοληση με το θεμα (που εχει ριζες πολυ παλαιοτερες του 2012) με καθιστα καχυποπτο για τις προθεσεις του συγγραφεα, ο οποιος απο τοτε που αποχωρησε απο τα κυβερνητικα καθηκοντα αναλυσκεται στις περισσοτερες δημοσιες τοποθετησεις του στην υπερασπιση των πεπραγμενων του μεταξυ 2012-2015 και ειδικα του περιβοητου psi και β) διοτι η μεχρι σημερα πορεια του συγγραφεα ως πολιτικου δεν με εχει πεισει ουτε για την αγνοτητα των προθεσεων ουτε για την αξια των επιτευγματων του.
    Θελωντας ομως να συμβαλω θετικα στην συζητηση επι του θλιβερου αλλα φλεγοντος θεματος του ελληνικου δημοσιου χρεους, προτεινω ανεπιφυλακτα την αναγνωση ενος βιβλιου γραμμενου απο το Γεωργιο Δερτιλη, ενα κορυφαιο ελληνα ιστορικο της εποχης μας και πανεπιστημιακο απο τους λιγους με αδιαμφισβητητο ηθος και αντικειμενικοτητα:
    "ΕΠΤΑ ΠΟΛΕΜΟΙ, ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΜΦΥΛΙΟΙ, ΕΠΤΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ 1821-2016", εκδοσεις Πολις.
    Προκειται για πονημα που χαρακτηριζεται απο αμεροληπτες και επιστημονικα τεκμηριωμενες κρισεις για την επαναλαμβανομενη αθλιοτητα του πολιτικου μας συστηματος απο συστασεως του ελληνικου κρατους και το οποιο επισημαινει οδυνηρες αληθειες που καλο θα ειναι να εμπεδωσουμε αν δεν θελουμε τα λαθη του παρελθοντος να επαναλαμβανονται ξανα και ξανα. Θα σταθω σε μια θλιβερη συγκριση που κανει ο συγγραφεας, η οποια με συγκλονισε προσωπικα καθως αποδεικνυει την ικτρη κατασταση στην οποια βρισκομαστε σημερα, σχεδον 200 χρονια απο τοτε που αποκτησαμε τη συγχρονη κρατικη μας υποσταση (δε λεω ανεξαρτησια γιατι ακουγεται πλεον ως ανεκδοτο): Προκειται για τη συγκριση αναμεσα στην ταχεια και επιτυχη διαχειριση της οδυνηρης πτωχευσης του 1897 απο τις κυβερνησεις της εποχης εκεινης (με αποτελεσμα την ανασυγκροτηση που συνεβαλε στο θριαμβο του 1912-13) και στην αδιεξοδη διαχειριση της πτωχευσης του 2010, τα αποτελεσματα της οποια εξακολουθουμε να βιωνουμε 7 ολοκληρα χρονια, χωρις καμια ευδιακριτη προοπτικη ανακαμψης. Διαβαστε αυτη την αναλυση προσεκτικα και βγαλτε τα συμπερασματα σας..αξιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ για την παράθεση του τίτλου. Θα το διαβάσω.

      Διαγραφή
  17. Οι μεγάλες αφηγήσεις έρχονται πάντοτε από ζωγράφους-αγιογράφους που δε διστάζουν να θέσουν τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων για να συνδιαμορφώσουν,ακολούθως,ένα νέο ήθος και πνεύμα(μια νέα Μεγάλη Ιδέα 'θές και τη λές εσύ;-αδιάφορο..)'στις τάξεις των 'μορφωμένων και πνευματικά ανεπτυγμένων,τουλάχιστον ευφυών εγκεφάλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μέσα από όλα αυτά τα σχόλια προκύπτει, μεταξύ άλλων, και μιά "διαίρεση" τών σχολιαστών σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς! Οι ΣΥΡΙΑΖΑΝΕΛ φέρονται κατά τών μηνομονίων ενώ έχουν υπογράψει τα πάντα!!!
    Κάποιοι ενοχλούνται επειδή κάποτε τούς είχαν χαρακτηρίσει και γερμανοτσολιάδες!
    Αυτοί όλοι είχαν στηρίξει και στηρίζουν κάποιον από τούς πρωτεργάτες τών μνημονίων όταν και αυτοί, όπως οι Τσίπρας - Καμμένος, ήταν κατά τών μνημονίων.
    Ο ΓΑΠ εδήλωνε ότι λεφτά υπάρχουν και μοίραζε επιδόματα ακόμη και σε σκηνίτες και δενδρίτες αμέσως μετά τήν εκλογή του και επέστρεφε φόρους εκατομμυρίων το καλοκαίρι τού 2010! Ο Καρατζαφέρης, ενώ είχε πλειοψηφία ο ΓΑΠ, φοβήθηκε ότι δεν θα πληρωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και ψήφισε το α'μνημόνιο. Μετά μπήκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ο οποίος ως σύμβουλος τού ΓΑΠ θεωρούσε έγκλημα το κούρεμα αλλά ως πρωθυπουργός το πραγματοποίησε(!), και ξαναφοβήθηκε αλλά δεν ψήφισε το β' μνημόνιο!!! Τέλος γιατί κάποιοι ενοχλούνται από τόν χαρακτηρισμό γερμανοτσολιάς, όταν αυτός ο χαρακτηρισμός απευθύνεται στον Σαμαρά που μάς φόρτωσε το β' μνημόνιο ενώ μάς παρουσίαζε τα διάφορα Ζάππεια και υποσχέθηκε επαναδιαπραγμάτευση 18 σημείων μαζί με τόν Βενιζέλο και τόν τρίτο "σωματοφύλακα" Κουβέλη; Δυστυχώς είναι ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ. Αυτό πρέπει να καταλάβουμε. Αντί να απαλλαγούμε από τα μνημόνια, τα οποία κατά δηλώσεις αρμοδίων τού ΔΝΤ είναι λάθος, δεχόμαστε το λάθος και προσποιούμεθα ότι κάποιος από όλους αυτούς, που δέχθηκε το λάθος, θα μάς σώσει εφαρμόζοντας το.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Περιμενα ναν καταλαγιασει λιγο ο κουρνιαχτος για να γραψω και εγω το σχολιο μου.
    Κατ'αρχας δεν νομιζω να υπαρχει καποιος οχι μονον εντος του ιστολογιου αλλα Πανελληνιως,που να αμφιβαλλει για την φιλοπατρια,την εντιμοτητα αλλα και για το θαρρος να βροντοφωναζει πανταχου και ανα πασαν στιγμη,το ενδιαφερον για την σωτηρια αυτης της χωρας.
    Θεωρω οτι μια οντως κακοδιατυπωμενη παραγραφος του Σαββα,ηταν αυτη που εβαλε φωτια στα σχολια των φιλων του ιστολογιου οι οποιοι και αυτοι στην πλειονοτητα τους ειναι εξαιρετοι και σοβαροι σχολιαστες.
    Η φραση σου Σαββα : 'Δεν ειχα καθαρη και σφαιρικη εικονα γι'αυτο το σοβαροτατο θεμα αλλα διαβαζοντας το βιβλιο μπορω να πω οτι την απεκτησα',ηταν η φραση -φωτια.
    Ερωτω λοιπον εγω ο αφελης,λετε να μην γνωριζει ο Σαββας τον βιο και πολιτεια του Βενιζελου ?.
    Λετε να μην γνωριζει ο Σαββας οτι καθε αυτοβιογραφια ειναι προσπαθεια αγιοποιησης του γραφοντος-ενοχου ?.
    Λετε να μην γνωριζει ο καθε Σαββας την διαδρομη πωλητικων τα τελευταια 30-40 τουλαχιστον χρονια ?.
    Απλως δεν θα ειχε τοσο εντονη κριτικη ο Σαββας εαν απλως συστηνε το βιβλιο σαν μια συμπληρωματικη εκδοχη των οσων γνωριζουμε για τον περι ου τουρκογλου.
    Αλλωστε εδω διαβαζουμε ακομα βιβλια αντιθετων ιδεολογιων και εκπροσωπων τους σχετικα μετο εμφυλιο,την δικτακτορια,το Κυπριακο,τον Μεταξα ακομα και για τον Κολοκοτρωνη,μηπως και ανακαλυψουμνε κατι που η το νομιζαμε αλλιως η δεν το ειχαμε ακουσει.
    Υ.Γ. Ολοι ξεχασατε να αναφερθητε στον κολοφωνα των ατοπηματων του Βενιζελου,την ευθυνη υπουργων,που ειναι το θεμελιο της πασης ανομιας,π.χ. αν δεν υπηρχε αυτος ο νομος θα τολμαγε να κραταει το στικακι στο συρταρι του γραφειου του για εναν χρονο ?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κύριε Καλεντερίδη. Στη δεύτερη απάντησή σου στο αναγκαστικό σχόλιό μου, απλώς πεισματικά επαναλαμβάνεσαι: "Τα μισά από όσα γράφεις ως επιχειρήματα, δεν ισχύουν...Είναι παραπληροφόρηση πολιτικών απατεώνων...είναι υβριστικό το σχόλιό σου και έμπλεο χαρακτηρισμών...Όμως, και έτσι να είναι όλα, όπως τα λες...Διάβασε και άσε τις προκαταλήψεις..."
    Επαναλαμβάνεσαι χωρίς να απαντάς ποιές από τις ανομίες, τις απιστίες στό έθνος και την προδοσία με την αποδοχή δικαιοδοσίας της Βρετανικής Δικαιοσύνης στο υπαρξιακό ζήτημα του χρέους που ανέφερα είναι λάθος, ψεύδος ή ύβρης.
    Το άτομο πούλησε την Ελλάδα όταν βρέθηκε ουσιαστικά μόνος διαπραγματευτής, με την προσδοκία πρωθυπουργοποίησης από τους αποικιοκράτες.
    ΄Οχι κύριε Καλεντερίδη,άτομα αυτού του φυράματος, είναι για μένα ανάξια
    και μνείας. Μην κουράζεσαι, δεν θα διαβάσω όποιαδήποτε σαλιαρίσματά του, όπως πετάω και τα τουίτερ με τά οποία με βομβαρδίζει,το παχύδερμο.
    Εγώ πιστεύω αταλάντευτα ότι απετέλεσε λάθος η προβολή και διαφήμηση του βιβλίου κάποιου ατόμου με την εμπορική επωνυμία Βενιζέλος και το βεβαρυμένο μητρώον του συγκεκριμένου, απο την έπαλξη του Ινφογνώμονα.
    Αλλά ο οίκος είναι δικός σου.Ας συμφωνήσουμε, λοιπόν, εδώ ότι έχουμε διαφορετικά κριτήρια και στάση ζωής απέναντι σε πρόσωπα, εθνικό έγκλημα και συνέπειες ενοχής.
    Χωρίς να χαλάσουμε τις καρδιές μας, για ένα πουκάμισο αδειανό για έναν "Μπένυ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητέ κύριε Καλεντεριδη, είμαι οικονομολογος επιχειρηματιας και το πτυχίο των οικονομικών ήταν το δεύτερο μου και το πήρα από ενδιαφέρον στα οικονομικα θέματα τα οποία πάντα παρακολουθούσα και θα ήθελα να σας πω ότι δυστυχώς είναι αλήθεια ότι όλοι οι πολιτικοί αναφέρουν κάποιες περιόδους και κάποιους αριθμούς με τρόπο επιλεκτικο ώστε να καλύπτουν τον εαυτό τους και το κόμμα που υπηρετούν. Πολύ απλά θα μπορούσαν να δώσουν σε ένα πίνακα την εξέλιξη του χρέους και του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων από το 1950 μέχρι σήμερα ανά έτος γράφοντας δίπλα και ποιος κυβερνουσε. Οι πολίτες θα καταλαβαιναν ποιοι αυξησαν το χρέος και γιατί. Και δεν θα περίμεναν εμένα η οποιονδήποτε οικονομικό αναλυτή μέσα από την χρήση ειδικών όρων πχ δίδυμο έλλειμμα κλπ. Κανονικά η εξέλιξη του χρέους έπρεπε να δημοσιοποιειται καθημερινά και ειδικά σήμερα με το ίντερνετ ανά λεπτό. Υπάρχουν χώρες που σε κεντρικό σημείο πχ ομονοια έχουν ηλεκτρονικους πίνακες όπου αναγράφεται η εξέλιξη του χρέους. Για μένα δε θα έπρεπε αν το κράτος σεβοτανε τους πολίτες να στέλνει τον απολογισμό του προηγούμενου έτους σε 2 -3 σελίδες πολύ απλά γραμμένα έσοδα -έξοδα καθώς και την εξέλιξη του ΑΕΠ και του χρέους χωρίς επιστημονικους όρους όπως κάθε οικογένεια η επιχείρηση κάνει. Όλα αυτά πριν στείλει τον λογαριασμό για την εφορία. Βέβαια για να θεωρείς συνυπευθυνους και τους πολίτες πρέπει να τους δώσεις ένα ελάχιστο επίπεδο γνώσεων ώστε να καταλαβαίνουν αυτά που τους λες και τις συνέπειες των πράξεων τους και της συμπεριφοράς τους. Σε πρόσφατη έρευνα που έγινε από την ΕΕ για το ποιο είναι το αντικρυσμα του χρήματος μεταξύ των νέων μόνο ένα 11 επί της εκατό το ήξερε. Εγώ στην έρευνα που κάνω τι είναι ΑΕΠ με απλά λόγια μόνο ένα 10 της εκατό μπορεί να το πει και ένα άλλο 10 της εκατό προσπαθεί να πει κάτι το υπόλοιπο 80 της εκατό δηλώνει ότι δεν ξέρει. Όσον αφορά το αντικρυσμα του χρήματος εκεί είναι χειρότερα τα πράγματα. Όσες φορές είχα την ευκαιρία να κάνω κάποια ομιλία για τα οικονομικά με πολύ απλά λόγια διαπιστωνα αυτή την άγνοια και την ανάγκη. Τους όρους να τους αφήσουμε για τα επιστημονικά συνέδρια κλπ Τέλος θα ήθελα να μου πείτε αν θυμάμαι καλά ο κύριος Βενιζέλος είχε πει ότι δεν κατάλαβε ότι η κατάσταση ήταν τόσο άσχημη στα οικονομικά της πατρίδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κύριε Καλεντερίδη, σέβομαι αφάνταστα την δουλειά σας και εσάς.

    Αλλά το βιβλίο αυτού του πολιτικού αλήτη δεν πρόκειται να το αγοράσω ποτέ και μάλιστα θα πω και σε άλλους να μην το αγοράσουν. Τα πολιτικά σκουπίδια ανληκουν στο καλάθι των αχρήστων και δεν αξίζουν καμιάς προσοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κ.Καλεντερίδη σέβομαι εσάς και την δημόσια παρουσία σας με βάση όσα γνωρίζω.Τον κ.Βενιζέλο δεν τον σέβομαι καθόλου,αυτό μου δίδαξε τόσα χρόνια ο ίδιος με την πορεία και τα δημόσια πεπραγμένα του,δυστυχώς!Γι'αυτό ΑΡΝΟΥΜΑΙ να διαβάσω πόνημά του κι ας "αποκαλύπτει"τα μεταθανάτιά μου.Δεν τον εμπιστεύομαι καθόλου,αγαπητέ Σάββα...
    ΥΓ Ο αποδιοπομπαίος ΑΚΗΣ ο γνωστός,θεωρώ ότι έχει κάνει ελάχιστη ζημιά στη Χώρα σε σχέση με το έξυπνο και ευφραδές αυτό παλικάρι.Ας είναι καλά όπου είναι και μακριά από μένα και οι εξηγήσεις του και η πολυπραγμοσύνη του.Φτάνει μας έσωσε κι αυτός και οι όμοιοί του.ΑΛΑΡΓΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αν το ανεβάσει κανείς κάπου σε pdf ας ειδοποιήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αφ'ενός:επιθυμούμε με το χέρι 'στην καρδιά και πάση θυσία τη διαύγεια,διαφάνεια,δημοσιότητα,δημοσιοποίηση και,εν τέλει,οριστική κρίση(αυτοκριτική);Αφ'ετέρου:θα επιτρέψουμε 'στους λογιστές και χρηματιστές να καθορίζουν τη ζωή μας(θα θέσωμε δηλαδή τον οικονομισμό-την ύλη υπεράνω αρχών και προτύπων/αρχετύπων βίου;);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κε Καλεντερίδη, ακολουθώντας την δραστηριότητα σας στον ΄΄Ινφογνώμωνα΄΄ , έχω σχηματίσει την γνώμη ενός αγνού Έλληνα πατριώτη, με την σημερινή προτροπή σας να διαβάσουμε το πόνημα του ΄΄Ευάγγελου΄΄ κάνατε ένα μεγάλο λάθος , - το οποίο δικαιούσθε ως άνθρωπος με αγωνίες για την πολύπαθη Πατρίδα μας- διότι ο περί ου Κος, ως ΄΄ Δάσκαλος΄΄ και ως πολιτικός στην Δημόσια παρουσία του, με τις πράξεις του δεν μας έδωσε δείγματα ή μας έπεισε, για την αγνότητα των επιδιώξεων του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Επειδή έχω διαβάσει το βιβλίο, στη συνέχεια ρώτησα και τελικά πείστηκα για ορισμένα πράγματα, όπως αγγλικό δίκαιο, PSI, βλάβη ασφαλιστικών ταμείων, επονείδιστο χρέος και άλλα, έχω να πω το εξής:
    Μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας έχει δηλητηριαστεί από πολιτικούς απατεώνες ολκής, και αδυνατεί να σκεφθεί λογικά.
    Το βιβλίο δεν είναι δική μου έκδοση.
    Και ήξερα ότι θα έχω κόστος από την ανάρτηση.
    Όμως έστω και μερικά άτομα να πείστηκαν, είναι εθνικό κέρδος.
    Αυτή είναι η άποψή μου και περιμένω από έναν εκ των επικριτών του βιβλίου, και του Βενιζέλου, να γράψει επώνυμα ένα κείμενο κριτική, που θα ξετινάζει με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ τα όσα αναφέρει.
    Αυτό είναι η σωστή στάση απέναντι στα πράγματα και όχι οι ύβρεις.
    Είμαστε σε λάθος δρόμο και οι πολιτικοί απατεώνες που δηλητηρίασαν την ελληνική κοινή γνώμη, συνεχίζουν το έργο τους, που κάνουν πολύ χειρότερα από αυτά που καταμαρτυράτε ορισμένοι στο Βενιζέλο, ο οποίος δεν είναι το θέμα μας αλλά τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Για το PSI ειδικα εχουν γραφτει πολλα...επιλεγω να παραπεμψω στην κριτικη του Β. Βιλλιαρδου, αρθρα του οποιου εχουν αρκετες φορες αναδημοσιευθει στον ινφογνωμονα: http://www.analyst.gr/2011/10/28/2539/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To PSI το κατήγγειλε και ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με άλλους πολιτικούς απατεώνες, και τώρα το υπερασπίζεται.
      Γιατί;
      Γιατί είναι υποχρεωμένο να συμπεριφερθεί με ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ.
      Αυτό αποτελεί μια απάντηση και στο άρθρο που παρέθεσες.

      Διαγραφή
    2. Και ο Τσολάκογλου από την πολύ υπευθυνότητα δικάστηκε για δοσιλογισμό.

      Κύριε Καλεντερίδη μήπως στο παραλθόν είχατε χαρακτηρίσει ως "χρήσιμη" την συζήτηση για το χρέος όταν σας είχα προτείνει να αναλάβετε ως εκδότης και ως προσωπικότητα να οργανώσετε διάλογο με αυτό το περιεχόμενο;
      Τι σας σταμάτησε;
      Και μήπως αν είχε γίνει αυτή η συζήτηση, σήμερα μας λέγατε ότι υπάρχει άλλος πιό ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ τρόπος με βάση τον οποίο πρέπει να συμπεριφερθούμε;;;

      Διαγραφή
    3. Δεν επελεξα τυχαια να αναφερθω στο Βιλλιαρδο μεταξυ των επικριτων του PSI. Και αυτο διοτι εξακολουθει ειναι συνεπης με οσα ελεγε τοτε. Για να ειμαστε,ωστοσο, ειλικρινεις και δικαιοι, πιστευω οτι η Ιστορια τελικως θα κρινει αν το PSI ηταν η δεν ηταν ο καλυτερος συμβιβασμος που μπορουσε να επιτευχθει δεδομενων των τοτε πολυ δυσκολων συνθηκων. Γεγονος ομως παραμενει οτι η συγκεκριμενη διευθετηση απομειωσε δραματικα τις μετεπειτα διαπραγματευτικες επιλογες της χωρας (ανεξαρτητα απο το ποσο ρεαλιστικες ηταν αυτες η ποσο ρισκο συνεπαγοταν καθε μια). Εν κατακλειδι, για μενα προσωπικα δεν ειναι τοσο το PSI βασικο κριτηριο για την πολιτικη σταδιοδρομια του κ.Βενιζελου (ακριβως διοτι θεωρω οτι ειναι πολυ νωρις για να το αξιολογησουμε συνολικα), οσο η προηγουμενη πολιτεια του, που συνυφαινεται με την ασυδοσια του πολιτικου συστηματος που μας εφερε στην παρουσα καταντια. Ολοκληρωνοντας, δεν αμφισβητω εκ προοιμιου ουτε την ορθοτητα οσων γραφει ο κ. Βενιζελος στο βιβλιο του, ουτε φυσικα το δικαιωμα του να υπερασπιζεται τα πεπραγμενα του. Δυσφορω ομως απο την απουσια αυτοκριτικης και απο την προσπαθεια αποκρυψης της συνολικης εικονας. Δεν φτασαμε ετσι ξαφνικα στην κατασταση του 2010 και του 2012 και το να λεμε καποιες (μισες) αληθειες για το τι συνεβη μετα το 2012 δεν ξεπλενει τα αμαρτηματα του παρελθοντος, ουτε βοηθα τη συναγωγη αντικειμενικων συμπερασματων απο τους πολιτες αυτης της χωρας. Αν θελουμε να γυρισουμε σελιδα πρεπει να μαθουμε να μην ξεχνουμε και να μη συγχωρουμε ευκολα (και αυτο φυσικα ισχυει για ολους οσοι ασκησαν η ασκουν κυβερνητικα καθηκοντα, οχι μονο για τον κ. Βενιζελο). Και για να μην παρεξηγηθω: δεν συνεστησα ποτε σε κανενα να μη διαβασει το βιβλιο - ειπα απλως οτι εγω δεν προτιθεμαι να το διαβασω (εξηγωντας το λογο). Οπως και να χει ομως το βιβλιο αυτο οφειλει να αναγνωσθει (και να αξιολογηθει) ως πηγη απο τον ιστορικο του μελλοντος...

      Διαγραφή
  29. Μα ο ψευδο-Βενιζέλος, κύριε, είναι το πρότυπο πολιτικού απατεώνα.
    Εσένα ποιός πολιτικός απατεώνας σε έχει δηλητηριάσει -έξυπνον και τίμιον άνθρωπο και πατριώτη- να μην το βλέπεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστέριε
      θα το ξαναγράψω για άλλη μια φορά.
      Όποιος πολιτικός, αρθρογράφος, επιστήμονας ή απλός πολίτης διαφωνεί με αυτά που γράφει το βιβλίο, το ξετινάζει σε ένα άρθρο και εξευτελίζει τον συγγραφέα.
      Αυτό είναι το θέμα της ανάρτησης.
      Το βιβλίο, το οποίο δεν το εξέδωσα εγώ και δεν έχω κανένα όφελος από αυτό.
      Αν θέλεις, διάβασέ το, γράψε μια αρθράρα που να το ξετινάζεις, βάλε το ονοματάκι σου, να το δημοσιεύσω.
      Τα άλλα είναι ανευθυνότητες και μάλιστα ανέξοδες.

      Διαγραφή
    2. Κιτσάρα
      σας εκμεταλλεύτηκαν και σας πέταξαν σαν στιμένη λεμονόκουπα.
      Δεν πιάνουν πλέον τα περί δωσιλόγων, γερμανοτσολιάδων κλπ.
      Άλλαξε το έργο και εσύ ακόμα βλέπεις το παλιό.
      Σας χρησιμοποιήσαν έντεχνα, χρηματοδότησαν τα "κινήματα" με έξυπνο τρόπο, δυναμίτισαν το εθνικό μέτωπο και ανατίναξαν τη χώρα.
      Τα 99 χρόνια υποθήκευση της περιουσίας, το τρίτο και τέταρτο μνημόνιο και πόσα άλλα, επιβλήθηκαν στην Ελλάδα επειδή υπήρχαν τα "κινήματα" των χρησίμων ηλιθίων.
      Η μόνη χώρα που διχάστηκε και καταστράφηκε είναι η Ελλάδα.
      Η Κύπρος δεν είχε τους δικούς της "κιτσάρες" και "ντιμίτριδες" και σήμερα είναι απαλλαγμένη από μνημόνια και τρόικες.
      Όταν δεις πώς χρηματοδοτήθηκαν οι "αγανακτισμένοι", όταν δεις τα φορτηγά που κατέβαζαν τις σκηνές στην Πλατεία Συντάγματος για να γίνει εκείνο το πανηγύρι, σε ποιον ανήκαν και με ποιανού χρήματα στήθηκε όλη εκείνη η φιέστα, τότε ίσως αρχίσεις να καταλαβαίνεις.
      Μέχρι τότε, συνέχισε στο παλιό έργο εσύ.
      Όσο για το σχόλιό σου, σου προτείνω να πας σε μια εκδήλωση και να θέσεις το ερώτημα, γενναία και θαρραλέα και να λάβεις απάντηση.
      Τα άλλα είναι λόγια χωρίς κόστος, καθότι κανείς δεν ξέρει ποιος είσαι.
      Ο λόγος σου δεν είναι ΔΗΜΟΣΙΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Καλεντερίδη, ωραίο το παραμύθι που προωωθείτε αλλά ο δράκος είναι φθηνός, αγορασμένος από τα τζάμπο!
      Δοσίλογος είναι νομικός όρος και αναφέρεται σε όποιον έχει εκχωρήσει σε άλλους τα καθήκοντα που ο ίδιος οφείλει να ασκήσει.
      Αυτό έχει συμβεί και τώρα όπου με τα μνημόνια έχει εκχωρηθεί η εθνική κυριαρχία της χώρας στους δανειστές/τοκογλύφους.
      Μαζί, και μεγάλο μέρος περιουσιακών στοιχείων του κράτους, λιμάνια, αεροδρόμια, ακτές, βουνά, υπέδαφος, ΔΕΚΟ, ακίνητα κλπ.

      Στην θέση σας και με την εμπειρία σας, βλέποντας ή ακούγοντας οτι φορτηγά που πληρώνουν ανθελληνικά και ύποπτα κέντρα μεταφέρουν σκηνές στο Σύνταγμα, το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να φωτογραφήσω τα οχήματα με τις πινακίδες κυκλοφορίας τους και τους οδηγούς και να τα δημοσιεύσω στο ιστολόγιό μου για να αποδείξω αυτά που υποστηρίζω. Αντί να ρίχνω τουφεκιές με αλεύρι στον αέρα.
      Ευτυχώς όμως, υπάρχουν αναγνώστες, πολλοί με σωστή κρίση, για να κρίνουν και εμένα και εσάς.

      Διαγραφή
    4. Κιτσάρα
      θέλει θάρρος για να δεις την αλήθεια και να παραδεχτείς το λάθος.
      Σου το ξαναλέω.
      Είναι ανέξοδο να γράφεις με κουκούλα.
      Το ξαναγράφω:
      Οι χρήσιμοι ηλίθιοι καταγράφηκαν με ακρίβεια, καταγράφηκε και η δυναμική τους και χρησιμοποιήθηκαν για την περαιτέρω υποδούλωση της Ελλάδας.
      Τα πράγματα μιλάνε από μόνα τους.
      Η κύπρος με εθνικό μέτωπο και χωρις αγανακτισμένους, πέτυχε να μην υποδουλωθεί.
      Η Ελλάδα, με αγανακτισμένους και με τους διάφρους χρήσιμους ηλίθιους, λεηλατήθηκε και λεηλατείται.
      Απλά είναι τα πράγματα.
      Αρκεί να βρεις το θάρρος και να αντιληφθείς ότι σε χρησιμοποίησαν.
      Δεν έχω τίποτε άλο να σου πω.
      Μα τίποτε.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Καλεντερίδη, όσον αφορά εμένα και το Μέτωπο στο οποίο είμαι μέλος, ΟΥΔΕΙΣ μάς εκμεταλλεύτηκε ή μας πέταξε σαν λεμονόκουπα, διότι από τις Πλατείες και μετά έχουμε αναπτυχθεί οργανωτικά σε όλη την Ελλάδα, με υποστηρικτές και στο εξωτερικό. Και εάν υπήρχε δημοκρατία στην χώρα μας, θα είχαμε τουλάχιστον 8 εκπροσώπους στην βουλή.
      Μετά δε τις πλατείες (αναφέρομαι στο λαικό Κίνημα των Πλατειών στο οποίο συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες) δεν πήγαμε στα σπίτια μας να κάνουμε κριτική εκ του καναπέως, αλλά είμαστε πανταχού παρόντες εκεί που υποφέρουν οι συμπολίτες μας (ειρηνοδικεία κατά των πλειστηριασμών, κοινωνικά ιατρεία, επανασυνδέσεις ηλεκτρικού, κλπ).
      Επίσης, χωρίς χορηγούς αλλά με την οικονομική συνδρομή από το υστέρημα των μελών, οργανώσαμε μια Διεθνή Συνάντηση στην Αθήνα με συμμετοχή πολλών Κινημάτων Πολιτών από χώρες εντός και εκτός της ΕΕ καθώς και πολλές δεκάδες συγκεντρώσεις ανα την Ελλάδα με συμμετοχή πολιτών που ψάχνουν να δούν εάν η παραμονή μας σε ευρώ/ΕΕ είναι μονόδρομος.
      Επομένως αναφέρεσθε σε λάθος πρόσωπο και σε λάθος πολιτικό σχηματισμό. (1-0)

      Διαγραφή
    6. Δεν μίλησα για κάποπιο μέτωπο ή κίνημα συγκεκριμένα και δεν θέλω να έχω καμία σχέση με κανέναν.
      Σε σένα αναφέρομαι και γενικά σε διάφορα κινήματα, όχι συγκεκριμένα.
      Ειδικά με αυτό που αναφέρεις, δεν θέλω να έχω καμία απολύτως σχέση, ούτε σε επίπεδο διαλόγου.
      Σου ανέφερα κάποια πράγματα παραπάνω.
      Αν θέλεις, λάβε τα υπόψιν σου, αν όχι, πέταξέ τα.
      Όμως για το Θεό, μη μας κάνεις προπαγάνδα της παρέας σου.
      Δεν το θέλω και δεν το αντέχω.
      Όχι τέτοιο μαρτύριο.

      Διαγραφή
    7. Για την Κύπρο μη το πιάνετε το θέμα διότι βρωμάει ακόμα αυτό που υποστήριζαν (ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν) όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα, των οποίων την πολιτική των μνημονίων σήμερα εσείς υπερασπίζεστε. Μήπως έπρεπε ο κυπριακός λαός να συνταχθεί μαζί τους για να μην υπάρξει ...διχασμός της κοινωνίας;
      Τα μνημόνια που υπέγραψαν με τους δανειστές η Ελλάδα και η Κύπρος, ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ έχουν μεταξύ τους αφού οι εγχώριοι ψοφοδεείς έδωσαν ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ σε αντίθεση με τους Κύπριους που κράτησαν και κάτι που να μην το εκχωρήσουν. (2-0)

      Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Κασιμάτης:
      https://www.youtube.com/watch?v=Fgs4es1I_Ak
      και
      https://www.youtube.com/watch?v=N2yVOYPC6iE

      Διαγραφή
    8. Οι Κύπριοι τα κατάφεραν, γιατί δεν είχαν ψεκασμένους και χρήσιμους ηλίθιους στις πλατείες.
      Έπιχείρησαν κι εκεί να κάνουν μαγκιά, και μετά κάθισαν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στο Εθνικό Συμβούλιο, συνέπηξαν αρραγές εθνικό μέτωπο και διαπραγματεύτηκαν επωφελώς για την Πατρίδα τους.
      Εμείς εδώ, διχαστήκαμε, με τους χρήσιμους ηλίθιους να περιζώνουν το κοινοβούλιο και όλες εκείνες τις αθλιότητες που είδαμε τότε.
      Απόδειξη ότι ήταν αθλιότητες, είναι το γεγονός ότι όταν υπογράφηκε το τρίτο μνημόνιο, όλοι εκείνοι που φώναζαν και εβριζαν με τον πιο χυδαίο τρόπο τους άλλους που υτπέγραφαν, στο τρίτο μνημόνιο εξαφανίστηκαν.
      Γιατί;
      Μα είναι πολύ απλό.
      Ο ρόλος τους είχε τελειώσει.
      Γι' αυτό σου είπα.
      Εκείνο το έργο έχει τελειώσει.
      Ο ρόλος σας τελείωσε και σας πέταξαν σαν στιμένη λεμονόκουπα.
      Μη συνεχίζεις σε παρακαλώ.
      Έχω δικαίωμα να σου το ζητήσω.
      Ο χώρος είναι δικός μου και δεν θέλω άλλο προπαγάνδα ψεκασμένων χρήσιμων ηλιθίων εδώ μέσα.

      Διαγραφή
  30. Προφανώς αναφέρεστε στον σύριζα. Δεν το λέτε όμως για να φανεί ότι εγώ ανήκω σε αυτόν άρα ό,τι βαρύνει αυτούς, πρέπει να το σηκώσω κι εγώ μαζί τους.
    Βλέπετε ότι συναισθάνομαι το ψυχολογικό πρόβλημα που σας έχει δημιουργηθεί και αποφεύγω επιμελώς να αναφέρομαι στην αιτία. Πρέπει να το εκτιμήσετε.
    Με τους βαρείς χαρακτηρισμούς που αναιτίως μού απευθύνεσθε, καταλαβαίνω ότι έχετε χάσει την άλλοτε παροιμιώδη ψυχραιμία σας κάτι που δεν επιτρέπεται για έναν τόσο καλά εκπαιδευμένο σε ακραίες συνθήκες άνθρωπο. (4-0)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ απλά, ξέρω τι θα πει "στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα".

      Διαγραφή
  31. Με την διαφήμιση του βιβλίου του "Μπένυ" και την επιφυλακτική υπεράσπιση αλλά υπεράσπιση του παχύδερμου ψευδο-Βενιζέλου αυτό πού έγινε εδώ μέσα
    δεν ήταν "βροντές", αλλά βομβαρδισμός από κοτρώνες "στην πόρτα του κουφού".
    Και η ζημιά στον Οίκο του Κωφού θα αποδειθεί ασφαλώς μεγαλύτερη, αφού η
    παθιασμένη κουφαμάρα του στην άλλη άποψη τον παρέσυρε στην υπεράσπιση όλης
    της σχολής του γραικυλισμού και της στρατηγικής του "σφάξε με αγά μου να καθαρθούν οι ανομίες μου".Στρατηγική τελικά για τον θρίαμβο του δόλιου αποικιοκράτη άρπαγα. Κάθε αντίσταση στον οποίο, στον Οίκο του Κωφού στηλιτεύεται ως "Υπεύθυνη για την υποδούλωση της Ελλάδος" ! ! !
    Είναι και του ΔΕΛΤΑ αυτή η Οργουελιανή θεωρία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι συμφωνούμε ότι αύριο, τής Παναγίας, είναι μεγάλη γιορτή και ας ευχηθούμε Χρόνια Πολλά. Ας κηρύξουμε ανακωχή και ας επανέλθουμε μετά από λίγες μέρες, αφού διαβάσουμε το βιβλίο. Αλλωστε δεν είναι ογκώδες.
    Χρόνια πολλά σε όλους και ιδιαίτερα σε όσους και όσες γιορτάζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κύριε Καλεντερίδη,
    Η Κύπρος; Μιλάμε για μια καταστροφή άνευ προηγουμένου.
    Ιστορικά δεν είχε ποτέ πάνω από 7% ανεργία. Σήμερα είναι υπερδιπλάσια, η επίσημη ανεργία. Δεν υπήρχε ποτέ πρόβλημα προσωρινής απασχόλησης στην Κύπρο. Σήμερα, το 50% της απασχόλησης είναι προσωρινή.
    Δεν υπήρχε μαζικό πρόβλημα μερικής απασχόλησης, δηλαδή να προσπαθείς να βρεις δουλειά με πλήρη απασχόληση στην Κύπρο και έβρισκες μόνο μερική. Σήμερα, πάνω από τα 15% του εργατικού δυναμικού έχει μόνο μερική απασχόληση. Έχουμε καθίζηση των αμοιβών, και φυσικά οι Κύπριοι χρωστάνε τα σπίτια τους.
    Εκεί που είχαν και καλά εισοδήματα και καταθέσεις στις τράπεζες, τώρα χρωστάνε τα σπίτια τους και δεν μπορούν να τα εξυπηρετήσουν.
    Επίκειται σφαγή ιδιωτικών ακινήτων στην Κύπρο, όμως το κρατάνε πίσω για να λύσουν πρώτα το περίφημο εθνικό θέμα, εφαρμόζοντας ένα νέου τύπου σχεδίου Αννάν, όπου θα υποβιβαστεί η Κύπρος—το κυρίαρχο κράτος της Κύπρου—σε κοινότητα, ώστε να εξομοιωθεί με τα Τουρκικά κατεχόμενα, τα οποία αυτοανακηρύσσονται επίσης σε κοινότητα, και έτσι θα φτιαχτεί ένα κράτος-μη κράτος, ένα υβριδικό κράτος, το οποίο κανείς δεν μπορεί να πει ότι μπορεί να επιβιώσει πολιτικά, εθνικά, και φυσικά οικονομικά.
    Αυτή είναι η Κύπρος σήμερα. Βρίσκεται στην χειρότερη οικονομική κατάσταση από ό,τι ήταν στην εποχή του Αττίλα.
    Δέχθηκε έναν καινούριο Αττίλα δηλαδή, τον Αττίλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το δυστύχημα είναι ότι πιθανόν, αν δεν κάνουν κάτι οι Κύπριοι, όπως αντίστοιχα και οι Έλληνες, δεν θα μπορέσει να επιβιώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.